Työn orja.

Työpaikassani sattui tällä viikolla pienimuotoinen katastrofi. Jouduttiin alkaa tekemään ylitöitä oikein tosissaan. Kaikelle ei voi vaan aina mitään. Lisämiehitystä ei saa, kun perehdytys on annettu kouralliselle ja praktiikka unohtuu vuosien saatossa monelta.

Tässä öhötän valmomossa ja mietin maailmaa nyt. Ylitöistä tuleva raha kyllä kiinnostaa, mutta mitä menetän sen edestä? Mitä sillä saan? Tarvitsenko mitään enempää? Riittäisikö vähempikin?

Jotenkin olen alkanut funtsimaan yleistä elämistä. Onko se jatkuvaa työnperässä juoksemista? Tekeekö työnteko minusta jonkun? Orjuutetaanko minut ja jos niin kuka se orjuuttaja on? Pankki? Työnantaja? Hallitus? Valtio?

Kyllä se orjuuttaja piru vie löytyy kun ottaa itsestään selfien. (Peilikuva on jo niin läästsiisonii!) Itse mä otin velkaa, itse mä oon rakentanut elintasoni ja kuluni. Itse hurautin ostamallani prätkällä töihin. Auto. Talo. Roipetta ja hulvattomasti kaikkea muuta älytöntä. Ja siksi täällä kökötän yövuorossa ylitöissä.

Tämä erikoistilanne vaan nosti minut miettimään tätä. Oikeasti on minulla hyvin aikaa elää. Jopa keskimääräistä enemmän kuin muilla. En mä ole ahnehtinut liikaa. Mutta huomaan, että ympärillä on paljon ihmisiä, jotka tekee töitä lähes harrastuksenaan.

Mä voisin vähentää entisestään hommia. Haaveilen, että joskus tekisin vaan metsätöitä talvisin ja kesällä jotain kevyttä pikkuhommaa. Saisin pitää itsestäni huolta fyysisesti ja kaikki työ olisi mielekästä. Eikä kukaan määräisi mitä milloinkin teen. Siihen kun pääsisi.

Eniten elämältä haluisin olla itse onnellinen, mutta toiseksi haluisin olla mahdollisimman paljon mun läheisten kanssa. Täällä valvomokopissa mä en sitä voi olla.

Muutenkin ehkä haluisin takaisin ihmisten pariin. Mä oon tätä yksinäistä tehnyt nyt 6 vuotta. 2-3 vuotta ja tulee uusi sopimuskatkos projektissa. Siihen saumaan vois katsoakin ehkä jotain muuta.

Ehkä voisi katsoa jotain antavampaa hommaa, jos kuitenkaan ei ihan metsänomistajaks rupeis. Kallista hommaa. Mutta ehkä en halua itseäni orjuuttaa.

Ja tästäkin hässäkästä palkitsen itseni moottoripyöräreissulla. Parin kaverin luona käyn yöt seilaamassa ja sit yks hotelliyö. Kuullostaa seikkailulta. 😎

tyo-ja-raha ajattelin-tanaan parisuhde
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *