Arkiruokaa: niin hyvä vegehernari

Ihan kujalla

Hernari on ollut aina yksi lemppareistani, mutta toisaalta olenkin ollut lapsesta saakka vähän friikki lempiruokieni suhteen (lapsuusruokien top-3: kaalilaatikko, maksakastike, hernekeitto). 

Joka tapauksessa kannanottoni: ihmiset tekevät liian vähän hernekeittoa, vaikka se on aivan tajuttoman hyvä, helppo (ja terveellinen!) arkiruoka. Tulkaamme siis buddha- ja smoothiebowlien luota takaisin perinteiden ääreen.

PARAS VEGAANINEN HERNEKEITTO

(iso satsi koko viikolle/perhekoko)

500g kuivia herneitä
kaksi kasvisliemikuutiota

paketti Jalotofun kylmäsavutofua
pussi Elovenan Muru-kaurajauhista
iso sipuli

tuoretta ja/tai kuivaa timjamia
paprikajauhetta, mustapippuria, ripaus cayannea, valkosipulijauhetta

Liota herneet yön yli. Keitä herneitä kasvisliemikuutioilla maustetussa runsaassa vedessä, kunnes herneet hajoavat (noin tunti). Paista pannulla tofu, kaurajauhis sekä kuutioitu sipuli, mausta paprikajauheella, mustapippurilla, cayannella ja valkosipulijauheella, ja lisää halutessasi suolaa. Lisää maustetu tofu-jauhis-sipuli-seos keittoon loppuvaiheessa. Viimeiseksi lisää timjami ja syö (tietty) sinapin kanssa, ja kuuntele mun uutta lempparia:

Ihania pakkaspäiviä, hyvällä ruualla ja musiikilla pimeydestäkin selviää <3

Kommentoi