Arkiruokaa: vegaaninen meksikolainen papukeitto

Ihan kujalla

Nukuin niin sikeästi, että en herännyt edes herätyskelloon joka oli kuulemma kerennyt soittaa jo kuudesti. Sen sijaan heräsin siihen, kun muru hipsutti kylkeäni ja hyräili korvaani jotain. Herkkäunisena tämä oli melkoisen ihana aloitus päivälle: takana harvinaiset supersikeät, pitkät unet ja päälle hellä herätys.

Sitten reippailin. Säntäsin kello yhdeksäksi puolentoistatunnin ashtangajooga-harjoitukseeni, joka sekin sujui jotenkin tosi ihanasti, ja sitten kurvasin linja-autolla kohti uimahallia. Piristyin, kun jäin bussipysäkillä jonon viimeiseksi päästäen kaikki edelleni, ja yksi herttainen hymyili niin leveästi ja sanoi silmiin katsoen että kiitos.

Uinnin jälkeen löhösin porealtaassa ja saunassa kunnes vatsa ilmoitti, että pakko päästä kotiin syömään, aamupuuro ei enää nälkää pidä.

Ja voin sanoa, että tällainen lämmittävä mausteinen tomaattikeitto oli melko jees urheilurutistusten, saunan ja kirpsakan syysilman jälkeen.

MEKSIKOLAINEN PAPUKEITTO (4 annosta)

Tarvitset:

1 ison sipulin
4 valkosipulin kynttä
3 isoa porkkanaa
2 purkkia Mutti-tomaattimurskaa
2 purkkia säilykepapuja, itse käytin mustapapuja & kidneypapuja
Pari desiä soijarouhetta
Mausteita makusi mukaan, kuten: 
jauhettua korianteria, muskottipähkinää, juustokuminaa, cayannepippuria, oreganoa ja kanelia 
Kasvisliemikuution
Limen 

Yhden ison (luomu) avokadon
Puskan korianteria

Alpron go on -rahkaa (kevyempi vaihtoehto creme fraichelle)

Leikkaa sipuli, valkosipuli ja porkkanat rouheiksi paloiksi. Keitto soseutetaan, joten ei tarvitse olla niin justiinsa. Kuullota sipulit ja porkkana öljyssä. Lisää tomaattimurskat ja huuhtele molemmat purkit vedellä, lisää keittoon. Mausta makusi mukaan: itse laitoin reippaasti, ainakin pari teelusikallista jokaista maustetta, mutta lisäile kaikkea hiljalleen ja fiilistele mikä sopii sulle parhaiten. Lisää kasvisliemikuutio ja ripaus suolaa.

Kun porkkanat ovat pehmoisia, soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kuiva soijarouhe keittoon ja anna rouheen turvota. Lopuksi huuhtele ja lisää pavut keittoon ja purista vielä mauksi puolikas lime. Testaa suolan tarve ja lisää tarvittaessa. Myös vettä voi lisätä, jos keitto tuntuu turhan paksulta.

Itse tykkään laittaa meksikolaisen keiton päälle avokadoa sekä go onia, sillä creme fraiche on superrasvaista. Murskaan avokadon haarukalla ja saksin joukkoon pientä korianterisilppua sekä puristan toisen limen puolikkaan avokadon sekaan. Go on toimii keiton päällä sellaisenaan.

Nauttikaa <3

Kommentoi