Ekologinen meikkipussi: 4 tuotetta riittää

luonnonkosmetiikka_meikit.JPG

 

En ole koskaan ollut järin innostunut meikkaamisesta (unohdetaan teiniaika, silloin vuorasin naamani täyteen meikkivoidetta ja kajaalia yrittäen kai piiloutua niiden taa). Kuitenkin jo 18-vuotiaana olin noin vuoden meikkaamatta, ihan vain koska kiukutti koko homma ja halusin opetella olemaan sinut ulkonäköni kanssa. Ensimmäiset baarireissut on siis tehty melkoisena luonnonlapsena. 

Meikkaamaton vaihe opetti tosiaankin sen tärkeimmän: olemaan ilman meikkiä. Nykyisinkään en meikkaa läheskään päivittäin. Meikkaan, jos olen menossa asiakaspalvelutyötehtävään tai muuten sellaiseen tilanteeseen, jossa haluan olla edustava tai nätti. Esimerkiksi treffipäivät miehen kanssa ovat hetkiä, jolloin haluan laittautua. Meikkaus ei ole minulle mikään rutiini, vaan spesiaali hetki. Siinä on jopa juhlan tuntua.

 

luonnonkosmetiikka_meikit2.JPG

Meikkinaama kolmella tuotteella: meikkipohja, ripsiväri ja huulipuna. 

 

Olen menossa elämässäni monella tapaa minimalistiseen suuntaan. Ostan vain, jos on pakko tai jos haluan jotain todella todella kovasti. Tämä koskee niin asumista, pukeutumista kuin kosmetiikkaakin. Minimalismi ohjaa elämääni muillakin tavoin: teen asioita, joista nautin, vietän aikani ihmisten kanssa, joita rakastan. Olen karsinut elämästäni monia asioita ja henkilöitä, joiden ymmärsin tekevän minulle huonoa. En ole lukenut Kon Marin kirjaa (kokonaan), se ei oikein iskenyt minuun, mutta noudatan jollain tapaa kirjan perusohjetta: pidän elämässäni asioita, jotka tuottavat minulle iloa. Näen minimalismin myös ekologisena valintana: minkään järjetön kuluttaminen kun ei ole ekologista. 

Meikkipussini oli minulle pitkään suuri murheenkryyni. Se oli likainen, täynnä turhia asioita ja huonoja meikkejä. Myös loppuun käytettyjä sekä jo pilalle menneitä meikkejä. Ymmärsin, että olin sen suhteen vähän hamstraaja: kyllähän tätä vielä joskus voi johonkin tarvita

Nykyisin pidän meikkipussini siistinä, ostan vain tuotteita jotka kerkeän varmasti käyttää loppuun ja yhden kutakin tuotetta kerrallaan – en esimerkiksi koe tarvitsevani kuin yhden huulipunan. Meikatessa minua ei kiinnosta trendit, kuten tämän hetken paksut kulmakarvat ja contouring-meikkaus. Tuntuisi hupsulta käydä hankkimassa esimerkiksi microblading-kulmakarvat, sillä eihän minulla oikeasti ole paksuja ja vahvoja kulmakarvoja. Paksut ja tummat kulmakarvat ovat toki kauniit, mutta ohuemmatkin ovat kivat (ja varmasti taas joskus muotia). Lisäksi en koe, että minun tarvitsisi olla jokaisella tavalla jonkun kauneisihanteen mukainen. En ylipäätään jaksa tavoitella kauneusihanteita, se on hirveän kuluttavaa ja tekee hallaa itsetunnolle.

 

luonnonkosmetiikka3.JPG

 

Microbladingin sijaan värjään kulmakarvani itse (tällä tavoin meikkipussissani ei tarvitse olla esimerkiksi kulmakynää). Käytän vegaanista BeautyLash-värjäyssettiä tummanruskeassa sävyssä. Värjäys kerran parissa viikossa riittää ja vie viitisen minuuttia.

 

luonnonkosmetiikka2.JPG

 

Kasvoille käytän bareMineralsin Original mineraalimeikkivoidetta sävyssä 03. Puuterimainen poskipunani on loppu, mutta rakastan Zuiin poskipunia (etenkin sävyä mango). Ne ovat vaan niin kalliita, että taidan odotella alennuksia. Kosmetiikan kanssa käytän muuten todella paljon alemetsästystekniikkaa: minulla on rahaa käyttää yllättävän laadukkaitakin tuotteita, kun ostan vain vähän ja alennuksesta. Etenkin ihonhoitotuotteissa tämä on hyvä taktiikka. Mielummin pari erityisen hyvää tuotetta (metsästettynä alesta), kuin kaikki litkut keskinkertaisena.

Aluksi luonnonkosmetiikan ripsivärit ahdistivat niin kovasti, etten meinannut haluta edes kokeilla. Mutta ovathan ne hyviä! Olen kokeillut kahta, ja molemmat osoittautuivat vallan toimiviksi. Tällä hetkellä käytän Avrilin ripsiväriä, joka on ollut todella toimiva ja kestää minulla koko päivän, vaikka minulla onkin raskaat luomet enkä varo naamaani erityisesti (unohdan usein, että minulla on meikkiä). Toinen hyvä ripsiväri on Zuiin Volume -ripsiväri, joka on myös kalliimpi. Olen kuitenkin kallistunut Avrilin ripsiväriin hinnan puolesta, laatuero näiden kahden välillä ei ole niin merkittävä että haluaisin satsata Zuiin ripsariin.

 

luonnonkosmetiikka1.JPG

 

Poskille ja huulille minulla on tällä hetkellä Zuiin voidemainen huuli- ja poskipuna sävyssä Janus. Olen neuroottinen sen suhteen, että poski- ja huulipuna mätsäävät yhteen. Kirkkaanpunaisten huulien kanssa en käytä poskipunaa lainkaan. Löysin tämän tuotteen alennuksesta ja olen tykännyt, mutta en tiedä ostaisinko tuotetta normaalihintaisena. Huulipunana minulla on Bohon edullinen kirkkaanpunainen huulipuna sävyssä 312. Tämän alle tykkään käyttää huulirasvaa. Tällä hetkellä huulirasvana minulla muuten on Avrilin edullinen huulivoide, joka on ollut hintaansa nähden superhyvä! 

Siinäpä ne. Neljä meikkiä meikkipussissa riittää vallan mainiosti, jos ei koe tarvetta peitevoiteelle tai vastaaville. Minä koitan nukkua sen verran, ettei olisi mustat renkaan silmien ympärillä, mutta jos joskus on niin sitten vain elän niiden kanssa. Finnejä en jaksa peitellä, tuntuu että se on yhtä tyhjän kanssa ja ne paistavat meikinkin alta enemmän tai vähemmän. Kevyellä meikillä finnejä ei myöskään synny kovin herkästi.

 

Ihanaa viikonloppua jokaiselle <3 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *