Pienpanimo-olutta ja kasvisruokaa – lempiravintolat Tampereella just nyt

parhaat_ravintolat_tampere2.JPG

Maja/Talo

Uusin lemppari. Hullun hyviä ruiskarpaloleipiä erilaisilla täytteillä, vegehodareita (!!) ja pienpanimo-oluita mielenkiintoinen kirjo. Alkoholittomalle illalle Kombuchaa, joka sekin oli tamperelaisen poppoon The Good Guysin käsialaa. Leipä avokado-vuohenjuusto-täytteellä oli tuhti ja erinomainen, hintaa vajaat 12 euroa. Maja/Talossa on mieletön tunnelma ja hyvin asiakaskohtainen palvelu, olo oli todella tervetullut ja kaverillinen – just sellainen, että oli pakko huikata ovelta että ”me tullaan toistekin!” Rento ja välitön, hyvän fiiliksen mesta istua iltaa porukalla, kaksin tai yksin.

Ainut miinus tässä on se, että olen halunnut käydä täällä kuukausia, mutta mestan hivenen hankalien aukioloaikojen vuoksi en ole päässyt! Kannattaa siis tsekata aukiolot ravintolan sivuilta, ennen kuin menee visiitille.

http://www.ravintolamajatalo.com 
Pirkankatu 1, Tampere

parhaat_ravintolat_tampere3.JPG

Muusa

Luottomesta ja ehdoton lemppari. Pääruuat ovat hyviä, mutta parasta on kerätä pöytä täyteen alkuruokia (bang bang -kukkakaali <3), mezeä ja sidejä jaettavaksi. Vehnäoluen ystäville vinkki: Vlaamsche Bandiet sai minut innostumaan oluista ylipäätään, ja kyseistä olutta ei olla löydetty toistaiseksi mistään muualta. Mutta Muusasta sitä saa. 

Muusa toimii Olympia-korttelin yhteydessä, jossa järjestetään paljon keikkoja. Ehkä parhaimmat muistot ovat sellaisilta illoilta, kun ollaan menossa katsomaan hyvää musiikkia ja ennen keikkaa pysähdytään Muusaan syömään <3

Lisäksi Muusan brunssi on mielestäni Tampereen paras. Brunssi sopii niin vegaanille kuin sekasyöjällekin, valintaa on vaikka ja kuinka. Brunssi maksaa 19,90 euroa henkilöltä, joka on kyseisestä kattauksesta vähintäänkin kohtuullinen hinta! 

http://olympiakortteli.fi/muusa/
Satakunnankatu 10, Tampere 

parhaat_ravintolat_tampere1.JPG

Zeytuun

Olen melkoisen kaikkiruokainen kasvisruokailija. Ainoastaan oliivit olivat pitkään ongelma: vaikka kuinka opettelin, en oppinut tykkäämään niistä. Mutta Zeytuunissa nekin ovat hyviä. Hauskaa sinänsä, sillä ravintolan nimi on arabiaa ja tarkoittaa oliivia.

Zeytuun on lähi-idän mauilla pelaileva kasvisravintola, sekä Tampereen ensimmäinen meze-ravintola. Suosionsa vuoksi Zeytuuneja on Tampereella nykyään kaksi: uudemmassa, Kuninkaankadulla sijaitsevassa ravintolassa saa myös kahvilatuotteita. Omat lempparit ovat ehdottomasti mezet sekä Zeytuunin (kuvassa näkyvät) leipäannokset. Hinta-laatu-suhde on kohdallaan. Täällä ravintolalasku jää aina melkoisen pieneksi, sillä pääruuan saa alle 15 eurolla, eikä kylkeen kaipaa oikeastaan vettä kummempaa.

http://www.zeytuun.com
Kuninkaankatu 17, Tampere
Tuomiokirkonkatu 21, Tampere

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *