Terveellinen & vatsaystävällinen glögi-vispipuuro

Ihan kujalla

Joulun ruuissa parasta on ne lukuisat ihanat mausteet. Rakastan ihan jokaista joulun makua: väkevä inkivääri, lempeä kaneli, tuhti neilikka - nämä kaikki yhdessä. Ja kun ne mausteet toimivat, oli kyse sitten juomasta tai ruuasta, suolaisesta tai makeasta.

Joulun mauista innostuneena keksin jotain ylihyväksi osoittautunutta: glögi-vispipuuron. Siis kaksi asiaa jota rakastan, puuro ja glögi, yhdessä. (En ole googlettanut onko tästä olemassa jo resepti, koska 1. en halunnut tuottaa itselleni pettymystä että joku muu kerkesi eka 2. halusin kokeilla mitä saan aikaan jos en edes vilkaise muita reseptejä). Tätä testatessa tuli muuten keitettyä ensimmäistä kertaa ihan itse glögiä. Täytyykin tänä jouluna kehitellä ihan omia jänniä glögireseptejä, koska glögin keittely osoittautui helpoksi ja nopeaksi touhuksi. Kaupan päälle kotiin saa ihanan tuoksun <3

TERVEELLINEN GLÖGI-VISPIPUURO

1 litra vettä
200 g mustaherukoita
2 dl speltti-mannasuurimoita
haluamaasi makeutusta (itse käytin Makoinen-makeutusainetta, noin 1 rkl)
4 kanelitankoa
3 tähtianista
peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
ripaus kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

(manteleita ja rusinoita
mantelimaitoa)

Kiehauta vesi. Lisää mustaherukat, kanelitangot, tähtianikset, inkivääri, neilikka ja kardemumma. Anna porista noin kymmenen minuuttia, jotta maut irtoavat. Sekoita välillä. Nouki sitten tangot, anikset, inkiväärit ja muut esimerkiksi kauhan avulla vedestä (ei ollut niin hankalaa miltä kuulostaa!) 

Lisää kiehuvaan veteen mannasuurimot. Keitä viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi makeutus, vaniljasokeri ja suola. Maista, ja lisää jotain jos siltä tuntuu.

Pue villasukat ja villaneule yllesi. Avaa ikkuna, jäähdytä mannapuuro ikkunalaudalla, tunne olosi herttaiseksi mummeliksi. Vatkaa puuro sähkövatkaimella vispipuuroksi. 

Tarjoile rusinoiden ja manteleiden, sekä halutessasi mantelimaidon kanssa (Alpron original mantelimaito on aivan todella hyvää).

Käytän speltti-mannasuurimoita tavallisten sijaan, koska nämä eivät turvota kuten normaalit suurimot. Speltti ei aiheuta itselleni samaan tapaan vatsavaivoja kuin normaali vehnä ja moni sanookin speltin olevan vatsalle ystävällistä. Speltissä on myös huomattavasti enemmän kuitua ja vähemmän hiilihydraatteja, vaikkakaan jälkimmäinen ei omissa ruokavalinnoissa paina (hiilarit best).

Tiesittekö muuten, että mustaherukoissa on enemmän c-vitamiinia kuin appelsiinissa? Ja että niiden sanotaan tekevän hyvää esimerkiksi näyttöpäätteestä väsyneille silmille, ja aivoille. 

Nauttikaa siis <3

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Nam! Tätä aion testata heti tällä viikolla ja luultavasti jatkan aina jouluun asti, vaikuttaa niin herkulliselta! :D

miirakujalla
Ihan kujalla

Oii kiva kuulla! Mulla on vielä jääkaapissa yks satsi oottamassa <3 

Kommentoi