Vuoden viimeisen päivän taika

 

Mikä siinä onkin, että vaikka huomenna elämä jatkuu kuten tähänkin asti eikä mikään muutu, sitä silti tuntee jättävänsä taakseen eletyn luvun ja saavan taas uuden mahdollisuuden – kuten jokaikinen vuosi.

Aluksi ajattelin kerrata tämän vuoden itkuja ja nauruja, mutta pitkän tekstin kirjoitettuani pyyhinkin sen pois. Olkoot ja menkööt, annetaan olla ja tehdään uudelle tilaa. Nautitaan tästä mystiikasta ja taiasta, joka uudessa vuodessa vallitsee. Siitä taaksejättämisen tunteesta. Siinä on jotain hyvin vapauttavaa, eikä sitä osaa tuntea näin konkreettisesti muulloin kuin tänä päivänä.

Monet tuhahtelevat tammikuun tipattomalle ja ihmisten vuoden alun terveysintoiluille, salikorttien ostamiselle ja muille kymmenille lupauksille, jota tänä päivänä tehdään. Minusta uuden vuoden lupaukset ovat kuitenkin kiehtovia. Ei niistä jokaisen ole tarkoituskaan toteutua: näen ne ennemmin ihmisen tavoitteena, toiveena uudelle vuodelle. Mahdollisuutena kääntää kelkka ja pohtia, millaista elämää oikeasti haluaa elää.

Olen tänä vuonna oppinut (kaivellaan tätä vuotta nyt kuitenkin tämän verran), että ihan oikeasti vain minä itse voin määritellä elämäni laadun ja sisällön sekä itseni. Kuka olen, mitä teen, kenen kanssa vietän aikani ja mitä arvoja vaalin – tästä kaikesta päätän vain minä. Kun tämän sisäistää, tavoitteiden ja lupausten tekeminen tuntuukin aika mielenkiintoiselta. Sitä pohtii, mitä haluaisi ensi vuonna elämäänsä enemmän, ja tajuaa, että minähän saan sen kun vaan teen niin.

IMG_0129.JPG

Vuoden 2018 lempikirja

Luin tänä vuonna vain yhden pysäyttävän kauniin kirjan (yllä), joka on määrällisesti huolestuttavan vähän. Aloitin kyllä monta kirjaa, mutta harvan luin loppuun ja vain Lempi jätti jälkeensä tunteita. Haluan lukea enemmän. Lukeminen lisää keskittymiskykyä, mielikuvitusta, sanavarastoa, kirjoitustaitoa, kykyä rauhoittua ja uppoutua. Jokaisen pitäisi lukea kirjoja.

Siksi 2019, lupaan Sinulle, että me luemme jos emme joka ilta, niin ainakin usein, ja kuitenkin vähintään 12 kirjaa aikanasi. Se tekee kirjan kuukautta kohden, joka on melko leppoinen, lukemisen uudelleen aloittavalle armollinen tahti. 

Sen enempää en haluakaan luvata, sillä uskon vuoden tuovan muutoin kuin itsestään kaiken hyvän mitä tarvitsen. Odotan innolla, mitä tuleman pitää.

 

Iloista uuttavuotta!

 

Kommentit (2)
  1. Oot kyllä mielettömän lahjakas kirjoittaja. Oli kiva nähdä! Toivon sulle kaikkee hyvää elämään! Käydään joskus kaljalla 🙂

    1. Kiitos, ja samoin 🙂 

      Käydään ihmees, laitetaan viestii!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *