Matkusta 16 tavaran kanssa

Ihme ituhippi

Kesä kolkuttelee ovella ja kesälomatkin alkavat hitaasti lipua kohti alkuaan. Kesälomakaudella suurimmalla osalla tuntemistani ihmisistä on tapana reissata. Sahaan kohtuullisen usein Tallinna-Helsinki väliä kotiin ja takaisin kotiin, joten olen oppinut arvostamaan kevyesti pakkaamista. Aikanaan nuorempana ja innokkaana olin että "jee, matkustelua" mutta edestakaisin ravaaminen muuttuu yllättävän pian pakkopullaksi, ja mukaan haluaa vain asiat joita todella tarvitsee ja käyttää. Postauksen lopusta löytyy lista niistä 16 asiasta jotka yleensä pakkaan mukaan, oli sitten kyse sitten viikonlopun vierailusta valmistujaisissa, tai viikon röhnöttämisestä porukoilla. 

Sekä check-inistä että perille saapumisesta pääsee tuhat kertaa nopeammin läpi, kun mukana on vain kevyt kassi, joka olalla voi kävellä reippaasti (tai aikataulutuksen vaatiessa juosta), eikä kokonaista matkalaukkua (edes sellaista pienempää käsimatkatavaroiksi luokiteltavaa perässä raahattavaa lentolaukkua) tarvitse. Pienemmällä pakaasilla pärjää myös takaisinpäin jos/kun ei osta mitään suurempaa matkanpäältä. Ja vaikka ostaisikin jotain pientä, aika usein se mahtuu vielä siihen laukkuun. 

Shampoota saa aina kohteesta, joko hotellista löytyy tai majoittavalta perheenjäseneltä / kaverilta liikenee lainaksi, ja jos ei, niin sitä voi ostaa pienimmän mahdollisen pullon marketista. Shampoota ei yksinkertaisesti kannata raahata mukana. Pesuaine on pesuainetta, eikä mitenkään erityisen henkilökohtainen asia. Ja tietenkin alla olevaa listaa katsellessa voi todeta, että jos ei meikkaa, niin matkatavaroidenkin määrä tipahtaa jo huomattavasti. 

Tietokonettakaan en raahaisi mukaan alle 8 päivää kestävälle reissulle, sillä olen sen tuhat kertaa tehnyt ja aina on kaduttanut, ellei ole oikeasti ollut jotain pakollista työtä, joka on ehdottomasti hoidettava huomisiltaan klo 18.30 mennessä. Koska jos koneen ottaa mukaan vain "No mut, voin katsoa leffoja ja ehkä teen vähän töitäkin", niin yleensä kohteessa on niin paljon tekemistä ja menemistä, että leffoja ei ehdi katsoa, ja vielä vähemmän ehtii tekemään töitä jos ei ole pakottavaa deadlinea. Reissaaminen kannattaa muutenkin ottaa sen osalta irtiottona, vaan elää siinä hetkessä ihan oikeasti ja jättää turha stressaaminen kotiin. 

Osa pakkaamista on myös se, mitä laitat päällesi matkapäivänä, sillä tulet pitämään näitä vaatteita muodossa tai toisessa, koko matkan, joka on pituudeltaan viikonlopusta viikkoon: Hyviä tosi basic ideoita puettaviksi ovat esim.  paita + housut tai hame + kengät, jotka ovat mukavat ja perussiistit, takki, sekä sopivan kokoinen käsilaukku. Sitten tietenkin niiden kahden listassa mainistemani vaihtopaidan tulisi sopia päälläsi oleviin farkkuihin, ja mekko kannattaa ottaa mukaan vain jos tiedossa on jotain juhlavampaa. 

16 kohdan yleispätevä pakkauslista 

Tärkeimmät 

1. Passi (jonka välissä on post-it lapulla matkojen varausnumerot ja kellonajat) 

2. Lompakko 

3. Puhelin ja laturi (vinkkinä, kannattaa ladata puhelimeen Kindle App, Spotify ja YLE uutisvahti, ainakin 2 tunnin istuminen laivassa on pitkä aika) 

4.  Nappikuulokkeet

(+ Tietokone ja laturi)

Kosmetiikka 

5. Monikäyttöinen matta luomiväripaletti (saat nuden värisestä puuterin pahimpiin kiiltoihin, vaaleanpunaisesta poskipunaa ja ruskeaa väriä voi käyttää silmienrajaukseen ja kulmakarvojen piirtämiseen, yms.) 

6. Ripsiväri 

7. Huulikiilto/puna 

8. Peitepuikko 

9. Poskipuna ja rajaussiveltimet  

10. Deodorantti 

11. Hammasharja ja tahna 

12. Aurinkovoide

13. Hiusharja, pari hiuslenkkiä ja muutamia pinnejä

Vaatteet 

14.  Alusvaatteita ja sukkia niin monta kuin on vietettyjä öitä 

15 Vaihtopaita (riippuen kohteesta joko siisti tai rento) 

16. Vaihtopaita nro 2 tai mekko, tilanteesta riippuen

(+ Juhlakengät)

Mitä ilman et lähtisi kotoasi? Mitä yleensä pakkaat mukaan noin viikon reissulle? Keskustellaan kommenteissa :) 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen lähdössä parin viikon päästä viikoksi Saksaan ja haluaisin kovasti lähteä pelkillä käsimatkatavaroilla. Tykkään suunnitella pakkaamista siten että mukaan tarvisisi mahdollisimman vähän, usein kuitenkin matkan jälkeen huomaa että on ollut ylimääräistä mukana. Kesällä pärjää vähemmällä jos on lämmin ilma :) Nyt olen ajatellut, että jos päädyn pelkkään käsimatkatavaraan, niin ainakin shampoon ja hoitoaineen otan mukaan palamuodossa ja meikkivoiteen sijaan taas voisi ottaa mineraalimeikkipuuterin, kuiva ihoni varmaan kestää sitä näin kesällä, toisin kuin talviaikaan. Ilman kirjaa en matkusta ikinä! Vaatteista valitsen yhteen sopivia ja sellaisia jotka ei rypisty.

Ihmeituhippi
Ihme ituhippi

Omituisinta mitä olen pakkaamiseen liittyen huomannut on se, että vaikka koittaisi pakata kuinka kevyesti, yleensä silti aina itse havaitsen että mukaan tuli joka tapauksessa asioita joita ei sitten tullutkaan käytettyä. Aina en tule ottaneeksi kirjaa mukaan jos kyse on ripeämmästä parin päivän asioiden hoitamisesta, mutta puolestaan esim viikon tai viikonlopun vaapaa-aika keikoille olen ihastunut Kindleen viimeaikoina. Se on pieni, kevyt ja näppärä ja mukaan mahtuu useampi kirja, ja se selviää yhdellä latauksella yleensä koko reissun. Kotiin mielellään hommaan paperisia, koska niitä on kivempi hiplata ja nuuskia, mutta entisenä e-kirja skeptikkona olen havainnut että niillekin on oikeastaan aikansa ja paikkansa myös :) 

ingg (Ei varmistettu)

olen menossa pariksi yöksi pärnuun kuukauden päästä, kiitos tästä postauksesta! :)
aina mä pakkaan laukun ihan tupaten täyteen enkä sitten edes tarvitse kaikkea, usein myös unohtuu joku oleellisempi juttu! :D

Ihmeituhippi

Pärnu on aivan ihana kesäkaupunki! Ehdottomasti heti ekana toivotan sulle ihan mahtavaa reissua! 

Joo, itsellä oli aikanaan tapana hyvin samanlainen lähestymistapa, mutta siinä vaiheessa kun matkailua tuli useammin kuvioihin, kevyesti pakkaaminen joka oli aiemmin kuulostanut tylsien ihmisten hömpötykseltä, muodostui yllättävän näppäräksi taidoksi :) 

Kommentoi