Maustehylly ojoon

 

IMG_3684.jpg

 

Kiireisen viikon maanantaihin vuorossa hiukan lyhyempi postaus meidän keittiön mausteratkaisusta, minimimalistisemmasta estetiikasta ja käytännöllisyydestä. 

Meidän taloudessa kuluu kohtuullisen paljon mausteita, aina yrteistä pippureihin ja hiukan laidasta laitaan fiiliksen mukaan. Emme ole erityisen merkkiuskollisia maustekaupan ostostelijoita, vaan yleensä ensimmäinen purkki tai pussi oikeaa tavaraa joka osuu kaupassa käteen lähtee mukaan. Siitä muodostui jossain vaiheessa hiukan ärsyttävä ”maustelaatikko” kettiön kaappiin, jossa oli 15 eriväristä ja kokoista purkkia, ja iso osa mausteista asui vakituisesti niissä hankalakäyttöisissä maustepurkin täyttöpusseissa. 

Kaaos ärsytti molempia, etenkin kun tuntui että ainoat asiat jotka siitä laatikosta löytyivät olivat suunnilleen mustapippuri ja suola. Eräänä kauniina päivänä eksyin Tigeriin ja näin kasan lasista ja teräksestä valmistettuja maustepurkkeja. Samainen kasa löysi tiensä seuraavana päivänä medän keittiöömme. Sen lisäksi, että maustepurkkien täyttäminen yhdessä oli ihan hauska aktiviteetti, täytyy todeta, että myös estetiikan puolesta olen huomattavasti tyytyväisempi tähän ratkaisuun. En yleensä fanita minkään asian pitämistä keittiönkaappien ulkopuolella asoilal ja hyllyillä, mutta ainakin tällainen ratkaisu miellyttää silmääni ollen mukavan konstailematon ja selkeä, ilman ikäviä valmistajan tarroja purkin päällä. Ja vaikka aluksi olin sitä mieltä että täytyy jostain varmana lainata dymo ja kirjoittaa purkkien päälle mitä mikäkin sisältää, tässä muutamassa viikossa onkin yllättävän hyvin jo oppinut miltä mikäkin mauste tuoksuu ja näyttää purkissa, eikä tarvetta purkkien nimeämisellekkään yllättäen ole ollut. Isona plussana tässä systeemissä täytyy myös todeta, että kun mausteet ovat selkeässä rivissä, eikä päällä ole purkin peittäviä pakkauslappuja, näkee myös selkeämmin koska alkaisi olla aika ostaa uutta. Lisäksi idioottivarman muotoilunsa ansiosta kun joku mauste loppuu, nää purkit on myös naurettavan helppoa pestä ennen uudelleen täyttämistä. 

Miten teillä säilytetään mausteet? 

-Anna 

IMG_3682.jpg

IMG_3680.jpg

Kommentit (2)
  1. Saman ongelman kanssa painin itsekin, mutta meillä ei ole tuollaista hyllyä, johon mausteet saisi. Pitäisi löytää vielä joku (kaksitasoinen) hylly, johon nuo saisi ladottua. Muuten kyllä nuo purkit näyttää hyvälle, pitää varmaan käydä itekin ostoksilla!

    1. Oikeastaan nämähän nököttävät tuossa liesituulettimen päällä, mutta pohdin että saattaisin itse lykätä hellan viereen jollakin simppelimmällä lautasella tai tarjottimella jos liesituulettimen yläpintaa ei löytyisi 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *