Resepti: Tymäkkä punainen flunssanyrkki

Ihme ituhippi

Syksyn flunssakauden iskiessä sitä muistaa että omallakin kehon vastustuskyvyllä on rajallisuutensa. Itse olen vielä toistaiseksi välttynyt flunssan salakavalalta yllätykseltä, ja mielelläni nautiskelisin viilenevistä ilmoista terveenä. Siihen liittyen popsin kiltisti aamuisin sinkkitablettini ja otan d-vitamiinini, mutta ravinteet imeytyvät parhaiten kuitenkin ihan oikeasta ruoasta. 

Jos flunssa on kaikista varotoimista huolimatta päässyt iskemään, kannattaa huolehtia riittävästä levosta ja nesteen juonnista. Kun annat itsellesi mahdollisuuden levätä, kehosi pääsee keskittymään taisteluun virusta vastaan, ja flunssan kesto toivottavasti lyhenee, eikä tiedossa olisi kurjaa monen viikon puolikuntoisuutta. Nesteytyksestä kannattaa myös pitää huolta, sillä tarpeeksi kosteat limakalvot eivät päästä jokaista arkipäivässä vastaantulevaa taudinaiheuttajaa yhtä herkästi lävitseen häiritsemään kehon tasapainoa. Tämän lisäksi riittävä veden, teen tai muun nesteen nauttiminen poistaa kehosta taudinaiheuttajia, sekä auttaa limaisuuden ja tukkoisuuden vähentämisessä. 

Mitäs tähän smoothie reseptiin on valittu flunssaa vastaan ja miksi? -Puolukka on kotimainen superfood, niin hämärä kuin superfoodien määritelmä onkin. Puolukan sisältämä resrevatroli ehkäisee tulehdusta ja puolukassa esiintyvä proantosyanidiini puolestaan ehkäisee haitallisten aineiden kiinnittymistä limakalvoille. Tämän lisäksi sekä puolukalla että karpalolla on todettu olevan virtsatieinfektioita ennalta ehkäisevä vaikutus. Greippi ja omena puolestaan tarjoavat aimo tujauksen C-vitamiinia sekä flavonoideja, joiden voimilla on paremmat mahdollisuudet taistelussa flunssaa vastaan. Jos flunssa on jo päässyt iskemään, C-vitamiinin on myös tutkittu myös lyhentävän flunssan kestoa. Flavonoidit puolestaan toimivat antioksidantteina, ja tehostavat C-vitamiinin vaikutusta. 

Tymäkän punaisen flunssanyrkin resepti

  • 1,5 dl Puolukoita tuoreina tai pakasteesta 
  • Puolikas verigreippi
  • Omena 
  • 2dl Makeuttamatonta karpalomehua 

-> Sitten vaan blenderi surisemaan, ja tymäkkä punainen flunssanyrkki on valmis! 

Oletko selvinnyt ilman flunssaa tänä syksynä? Oletko tehnyt ihmeellisiä varotoimia, vai oletko onnekas mahtavan vastustuskyvyn omistaja? 

-Anna 

Kommentit

janitajohanna
Janita Johanna

Ihanan väristä! Oliko liian kirpeetä? :-D Täällä on toistaiseks selvitty ilman syysflunssaa, kopkoppp.

Ihmeituhippi
Ihme ituhippi

Makea omena ja ylikypsä verigreippi makeuttivat mukavasti, vaikka itekin pelkäsin eka et olisi niin hapan että irvistelisin naama mutrussa :D Mut yllättävän tasapainoinen: hapan, mut ei muikea. -Toivotaan et pysyis terveenä koko syksyn, tsemppiä Tilburgiin! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä hyvä. Täytyy kokeilla. On sopivasti muut elintarvikkeet kaapissa paitsi karpalo täytyy käydä hakemassa. Nautiskelemaan sitten illalla löhöillen kynttilänvalossa sohvalla kera leffan.
Pieni napakan makean kireys jota toivon tuon olevan tekee hyvää.
Hyvää viikonloppua sinnekkin:)

Ihmeituhippi
Ihme ituhippi

Kuulostaa mahtavalta viikonlopun avaussuunnitelmalta! Napakka ja makea on yllättävän miellyttävä kombo, suosittelen todella lämpimästi :) 

Kommentoi