Testissä palashampoo ja hoitoainepala

Viime viikolla edellinen shampoo ja hoitoaine viimein tulivat tiensä päähän ja pääsin viimeinkin kokeilemaan tuotteita joita olen ihmetellyt jo pidemmän aikaa. Palasaippua kuulostaa korvaani jotenkin kovasti vuodelta 1932, ja sitähän se tavallaan onkin. Onko hyppy ajassa taaksepäin välttämätt paha asia, ei suinkaan, ainakaan mitä tulee shampooseen. Hoitoaineen suhteen olen yhä hivenen skeptinen. 

Hiukseni ovat luonnostaan perus maantienharmaat ja latvoista aika rääkäten vaalennetut luonnonkiharat. Yhtäaikaa vaalennettu luonnonkihara huutaa kosteutusta ja samalla oma hiustyyppini on melko herkästi rasvoittuva. Vielä en ole löytänyt shampoota joka maagisesti hoitaisi molempia yhtä aikaa, vaan kosteutuksessa olens itten koittanut auttaa hiustenhoitotuotteilla ja rasvoittuvuudessa tiuhalla pesuvälillä. 

Olen valtava Lush -fani, (mutta siitä lisää joskus myöhemmin) ja viimein reippaana tyttönä marssin Lushin liikkeeseen kyselemään mitä myyjä suosittelisi hiuksilleni jotka tahtovat kylmää ja kuumaa ja kuivaa ja kosteaa, kaikkea tätä yhtäaikaa. Syynä suurelle hingulle hommata juurikin palashampoota ja kiinteä hoitoainepala, olivat ensinnäkin aiempi kokemus Lushilta hommatusta pala muodossa olleesta vartalovoiteesta johon ihastuin ja menetin siten palakosmetiikkaneitsyyteni. Iso bonus palasaippuassa on, että koska kyseessä on vain kuivaa ja tiivistä tavaraa, sen kuljettaminen aiheuttaa vähemmän ilmastopäästöjä, koska saippuaan sekoitettu vesi ei tuota lisäpainoa, kuten normaalin nestemäisen shampoon kanssa. Lisäksi valintani palashamppoon hankintapaikaksi päätyi olemaan Lush, koska ensinnäkin tuotteet valmistetaan aidoista raakaaineista, mutta myös koska firma työskentelee aktiivisesti pakkausjätteen vähentämiseksi.  
 

Miten meni?

  • Shampoo

Alun haparoinnin "pitäiskö mun hieroa tätä käsiini vai suoraan hiuksiini?" jälkeen lähti rullaamaan yllättävän luontevasti. Pesee hiukset todella puhtaiksi, mutta vaikka skippaisikin hoitoaineen, ei jätä hiuksia korppuisen kuivaksi kuten hiukan pelkäsin alkuun. Vaahto on jotenkin pehmeää ja runsasta, ja palashampoo on yllättävän nopea ja helppo käyttää. Honey I washed my hair myös tuoksuu ihanalta. Tuntuu riittoisalta, tai ainakaan en ole toistaiseksi vielä havainnut erityisiä kulumisen merkkejä shampoopalassa. 

  • Hoitoaine

Hoitoaine ei tuntunut rajusta lämpimässä vedessä käsiin ja hiuksiin hieromisesta huolimatta alkuun mitenkään lähtevän liukenemaan palasta. Sitten kun tuote viimein alkoi liueta hieroessani sitä hiuksiini, aloin pohtimaan määrää jossa saan suihkussa sormilla kammattua hiusten läpi. Siihen meni yllättävän paljon hoitoainetta, ja jo yhden pesun jälkeen lopputulos oli, että melkein 20% koko hoitoainepalasta oli poissa. Tuoksu oli ihana ja koostumus ihan ok, mutta päivittäiseen käyttöön sillä määrällä mitä tätä hoitoainetta kuluu (ainakin omiin olkapäille pitkiin hiuksiin), hinta alkaa nopeasti kipuamaan yllättävän korkealle jos aikoisi ostaa uuden vastaavan tämän loputtua jo reilun viikon tai parin kuluttua. 

-> Yhteenvetona, sanoisin että ehdottomasti ostaisin kyseistä shampoota jatkossakin, sillä tuoksu on ihana, hiukseni tuntuvat harvinaisen pehmeiltä erittäin kalkkisesta vedestä huolimatta, ja shampoopala tuntuu todella riittoisalta, vaikka siitä saakin irti ylellisen vaahtopilven jokaisella pesulla. Hoitoaineen suhteen olen aika pettynyt, sillä vaikka teoriassa kiinteä muoto on ihan kiva, ja tuoksu on hurmaava, en viitsisi aamuisin suihkussa hinkata hoitoainetta hiuksiin viittä minuuttia kerrallaan ennen kuin se alkaa liukenemaan, jonka lisäksi kyseistä hoitoainettta menee järkyttävä määrä per persukerta palashampooseen verrattuna. 

Onko lukijoilla erityisen hyviä kokemuksia joko muista palamuodossa olevista hoitoaineista, tai jostain muusta luonnonkosmetiikkaa edustavasta kohtuuhintaisesta hoitoaineesta? Tai mahdollisesti jopa vinkkejä siltä varalta, että teinkin vaan jotakin väärin hoitoaineen kanssa? 

-Anna 

Kommentit

smagardi
astu harhaan

Miulla on käytössä Urtekramin nestemäinen ruusuhoitoaine ja sen lisäksi hölvään vielä aivan latvoihin muutamia tippoja kookosöljyä ennen huuhtelua. Tämä kombo toimii ainakin minun kosteutta janoavassa luonnonkiharassani.

Ihmeituhippi

Hitsi, enpä ookkaan hoksannut että shampoon jälkeen voisikin lisätä öljyä suihkussa... Itselle ihan uusi juttu: tää täytyy ehdottomasti laittaa kokeiluun! 

Thelina (Ei varmistettu)

Moi! Minäkään en oikein tykännyt tuosta lushin palahoitoaineesta, vaikka monesta shampoosta olen tykännyt. Mutta kun googletin muita vaihtoehtoja / muita palahoitoaineen valmistajia, niin löytyi suomalainen Famo luonnonkosmetiikkamerkki, jota saa ainakin sinunapteekki-verkkokaupasta tilattua. Toimii erittäin hyvin, kun sivelee palalla hiuksia ja sen jälkeen haroo vielä sormilla ja antaa hetken vaikuttaa. Hiuksista tulee sileät ja saa kammattua helposti. Itselläni taisi testissä olla tuoksuton Takku-pala. Aion kokeilla seuraavaksi heidän palashampoota myös!

Ihmeituhippi
Ihme ituhippi

Moikka! Katselin tuolta Sinunapteekin sivuilta ja tosiaan Takku- ja Pörrö palat vaikuttavat todella kiinnostavilta. Täytyy ehdottomasti kokeilla heti kun nykyinen hoitoaine loppuu! Ja tietenkin vielä plussaa tuotteen suomalaisuudesta :) 

Kommentoi