Ladataan...
Iidan matkassa

Kukkakaalirieskat, ihan loistava vaihtoehto perinteiselle leivälle ja käy tosi moneen ruokavalioon.  Muotoilin taikinan rieskoiksi, mutta siitä tulee ihan loistava pizzapohjakin niin halutessaan. Ja siinä missä toimivat aikuisella, toimivat varmasti taaperolla sormiruokailussakin!

Tästä löydät tarkemman pizzaohjeen ja tästä kokoilemisen arvoiset batattirieskat!

 

KUKKAKAALIRIESKAT

n. 9  kappaletta

gluteeniton & maidoton

 

n. 500 g kukkakaalia

2 kananmunaa

40 g mantelijauhoja

1 rkl psylliumia

1 rkl öljyä

ripaus suolaa

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Paloittele kukkakaali ja keitä sitä kattilassa, kunnes se on pehmeää. Kaada vesi pois ja laita kukkakaalit puhtaan keittiöliinan keskelle. Kerää liinan reunat ja purista kukkakaalia liinan keskeltä niin, että saat suuren osan nestettä valutettua pois ja samalla muussattua kukkakaalin.
  • Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita haarukalla. Lisää travittaessa jauhoja.
  • Nostele taikinaa lusikalla leivinpaperille ja muotoile kädellä rieskoiksi. Paista uunissa 15-20 minuuttia.

Herkuttele,

-Iida

 

Ladataan...
Iidan matkassa

Nämä kuvat tulivat sopivasti viime hetkellä! Kävin odotusajan kuvauksissa Studio Cerellissä jo elokuun alussa. Siis tuo aika tuntuu olleen ikuisuus sitten. Johtuu varmaan siitä, että laskettu aikani meni jo ja odottelun viimeiset päivät tuntuvat oikeasti vuosilta. Joka aamu herään ja ajattelen, että ei hemmetti taas uusi aamu ja yhtenä ollaan. Tunnit kuluvat hitaasti, kaikki tekeminen on loppu, tylsyys on läsnä. 

Näiden kuvien saaminen viimein piristi kummasti! Vauvan kanssa menemme myös samaan paikkaan Newborn-kuvaukseen. Aloin suunnitella kuvaseinää olohuoneeseen, näistäkin joku sopii siihen ihan loistavasti. Lisäksi ajattelin taiteilla valokuvakirjan ja varmaan useampiakin. No ensin nyt yhden tästä odotuksesta ja ekoista hetkistä vauvan kanssa. Moni ystävä on alkanut tekemään valokuvakirjoja lapsen myötä. Itsellekin tulee tunne, että jotenkin se aika täytyy tallettaa ja pelkät kuvat puhelimessa ei riitä. Ja onhan niitä omasta lapsuudesta otettuja filmikuvia valokuva-albumeissa aivan ihana katsoa, joten sitä samaa haluaa jotenkin vaalia.  Harvoin enää tulee kuvia teetettyä ja tavallaan se on sääli, vaikka kuvia onkin enemmän kuin koskaan. 

Ihanaa sunnuntaita,

-Iida

 

 

Ladataan...
Iidan matkassa

Juustot on ollut mun aikuisiäin heikkous. Lapsuudessani ei todellakaan syöty juustoja. Päinvastoin, äitini kärsi jo juustojen hajusta. Muistan ensi kerran saaneeni valkohomejuustoa mummolassa, sillä juustot olivat mummon herkkua. Ja niinpä niistä tuli minunkin herkkua ja aloin ostella juustoja, kun muutin omilleni. Valkohomejuusto ja vuohenjuusto ovat ehdottomat lempparit. Käytän todella vähän alkoholia, mutta juuri juustojen kanssa viinilasi on omiaan. Ja arvatkaapa vaan odotanko sitä hetkeä, kun tuo on taas mahdollista!

Viime viikolla tein kuvan salaattia ystävälleni, jonka olin kutsunut lounaalle. Kuva salaatista päätyi myös Instagram tarinaani ja teinpä salaattia heti seuraavana päivänä uudelleen. Kuva nimittäin herätti useammankin ystävän laittamaan viestiä lounastreffeistä! Ja minulle saa aina tulla, sen moni tietääkin, kutsulla tai ilman. 

Tulipa viestiä myös usealta seuraajalta, eräs kysyi, että missä Helsingissä saa näin hyvän näköisen salaattiannoksen vai onko kotitekoista. Salaatti on kotitekoista, mutta todella helpolla ja vaivattomalla tavalla, eli melko vähän on tehty itse. Ellei pilkkomista ja asettelua laske :) Guacamolenkin ostin valmiina, vaikka olisihan se helppo tehdä itse. Pirkalla vain on todella hyvä sellainen, kuten vuohenjuustokin! Käytin salaattiin koko guacamolen ja muutkin aineet ostin tarpeen mukaan, eli sain hyvin minimoitua ruokahävikin. Ei hävikkiä tällä kertaa :)

Tätä salaattia nyt viikonlopulle, kunnon herkuttelua!

VUOHENJUUSTOSALAATTI

2 annosta

 

2 kanan rintafilettä

150 g vuohenjuustoa

150 g guacamoledippiä

2 tomaattia

1 punasipuli

1 nektariini

tacosipsejä

salaattia

tuoretta korianteria

1-2 rkl sitruunamehua

1 rkl kookossokeria

mausteita mm. suolaa, currya, mustapippuria

  • Huuhdo ja pilko salaatti. Jaa se kahden lautasen pohjalle. Pilko myös nektariini ohuiksi siivuiksi. Halutessasi voit käyttää myös persikkaa, mangoa tai päärynää!
  • Pilko tomaatit, punasipuli ja nippu korianteria. Laita ne erilliseen kulhoon, johon loraus sitruunamehua, kookossokeria ja ripaus suolaa joukkoon. Anna tekeytyä hetki kulhossa.
  • Paista kanafileet tilkassa öljyä. Mausta haluamallasi tavalla. Itse käytin kurkumaa, currya, cayennepippuria ja suolaa. Pilko kypsät kanafileet ohuiksi siivuiksi.
  • Paista viimeiseksi vuohenjuustoa pannulla. Tarvittaessa halkaise ostamasi juusto kahteen yhtä paksuun osaan ja paista niitä molemmilta puolilta hetki, että ne vähän sulavat ja saavat väriä. 
  • Lopuksi asttele kaikki ainesosat kauniisti lautaselle, sipsut, guacamoledippi, kana, tomaattisalsa, nekstariinisiivut ja vuohenjuusto.

Parasta tarjottavaksi heti!

-Iida

 

Pages