10 x parasta just nyt

RUOKA

Olen viimeisen kuukauden ajan himoinnut suolakurkkuja ihan tosissani. Ruoka kuin ruoka, kuhan siinä on suolakurkkuja! Jos en tietäisi, etten voi olla raskaana, alkaisin epäillä. Viimeksi himoitsin suolakurkkuja tällä tavalla odottaessani Eemiä. Tämän hetken ruokahimotus on siis suolakurkut, ne toimivat joka ruokaan! Aamupalaleivällä, salaateissa, makaroonilaatikon kanssa, kiusausten lisukkeena… melkein missä vaan! Toimivin pari suolakurkut on jonkun makeahkon kanssa, kuten omena tai paprika.

VAATE

Mekko! Käytän toki mekkoja ympäri vuoden, mutta kyllä mekkojen käyttö lisääntyy mitä lähemmäksi koittavaa kesää tullaan! Nyt käyttöön on päässyt moni mekko, joka ei talvella eksy päälle. Ihanat ohuet mekot, hulmuavat helmat ja lyhyet hihat. Toinen lempivaate tällä hetkellä on villapaidat ja neuletakit, jotka toimivat mekkojen kanssa, kun ulkona on vielä viileä.

SARJA

Aloin katsoa Yle Areenasta sarjaa nimeltä Life -elämässä eksyneet. Kyseessä on brittidraamaa. Sarja kertoo yhden kerrostalon asukkaista. Asukkaat ovat hyvin eri ikäisiä ja erilaisissa elämänvaiheissa. Kuitenkin heidän kohtalonsa kietoutuu yhteen.

PAIKKA

Koti. Koti on parasta! Koti tökki kyllä todella pahasti muutama viikko sitten. Koronaeristyksessä seinät kaatui päälle ja inhosin ihan kaikkea meidän kodissa. Eristyksen päätyttyä aloin toimia. Tilasin olohuoneen kalusteisiin uudet vaaleat päälliset harmaiden tilalle ja hain varastosta vaalean maton. Vaihdoin tyynynpäälliset raikkaisiin sävyihin ja johan muuttui kodin ilme. Nyt meillä on mielestäni aivan ihanan näköistä. Valoisaa, avaraa, keväistä ja raikasta. Välillä pieni kodin päivitys on paikallaan, jotta taas viihtyy! Nyt on helpompi hengittää. Kyllä kodin viihtyvyydellä on iso vaikutus omaan henkiseen hyvinvointiin erityisesti, kun kotona tekee myös töitä.

TEKEMINEN YKSIN

Tällä hetkellä vietän omaa-aikaa äänikirjojen tai telkkarin ääressä. Iltaisin tykkään tehdä hyvin iltapalan ja käpertyä sohvalle katsomaan salkkarit. Äänikirjoja tykkään kuunnella päivän mittaan, autossa tai kävelylenkillä. Kuuntelin juuri kirjan Elämä ensin ja se oli kyllä mielettömän upea kirja, jonka parissa yhdeksän tuntia meni äkkiä.

TEKEMINEN LAPSEN KANSSA

Kaikenlainen ulkoilu on nyt tosi kivaa ja ulkona tulee vietettyä paljon aikaa. Olemme paljon hiekkalaatikolla, pyöräretkellä ja puistossa. Ja toki paras paikka on mummin piha! Siellä olemmekin tosi usein.

Toinen yhteinen tekeminen on tanssiminen, josta Eemi on innostunut tosi paljon. Hän oikein vaatimalla vaatii, että tanssimme. Laitan usein musiikkia soimaan ja sitten me vain tanssimme.

KOTIJUTTU

Lisääntynyt mekkojen käyttö tietää silitystä. Minulla on muutenkin paljon silitystä tarvitsevia vaatteita, mutta mekkojen käyttö lisää huomattavasti tarvetta silitykselle. Tällä hetkellä on ollut tosi mukava silittää ja isoa kasaa ei ole ehtinyt kasaantua. Olen kuunnellut äänikirjaa tai katsonut sarjaa samalla, kun olen silittänyt.

TYÖJUTTU

Olen pidempään miettinyt, että olisipa hienoa tulevaisuudessa luennoida perheille varhaiskasvatuksesta tai toimia varhaiskasvatusalan työntekijöiden kouluttajana kehittämispäivillä. Tai ehkä opettaa tulevia varhaiskasvatuksen opettajia. Nyt olen ottanut ensi askeleen urahaaveita kohti ja päättänyt, että aloitan tarjoamaan yksilöllistä tukea perheille kasvatuskonsulttina. Muutama kollega tätä tekeekin ja palvelulle vaikuttaa olevan kysyntää. Tarkoitus olisi myöhemmin tarjota myös webinaareja sekä pienryhmäkursseja. Ja olen tästä aluevaltauksesta niin innoissani! Niin mahtavaa voida hyödyntää oma osaamistani uudella tavalla.

ASIA, JOKA ON EDESSÄ

Niin monta kivaa juttua on nyt edessä toukokuun aikana! Tottakai se odotetuin juttu on koiranpennun saapuminen meidän perheeseen. Meidän Veli-koira pääsee pian mullistamaan meidän arkea!

TÄNÄÄN

Tänään on meidän yhteinen vapaapäivä. Meillä viikko alkaa aina vapaalla. Puoli vuotta meillä oli perjantait vapaita päiväkodista ja töistä, mutta on tämä maanantaivapaa vain parempi! Maanantai ei koskaan ole kurja, vaan sen yli vähän kuin hyppää ja viikko alkaa suoraan tiistaista. Perjantai on aina kiva, oli vapaata tai ei, koska silloin tietää, että viikonloppu on alkamassa. Joten perjantaina töiden teko ei tunnu yhtään niin raskaalta kuin maanantaina. En tiedä tajusiko kukaan tätä logiikkaa :DD

Mukavaa toukokuun ensimmäistä viikkoa <3

-Iida

KUVAT: Laura Iikkanen

Kommentit (4)
  1. Ymmärrän aivan täysin tuon maanantai-perjantai-jutun. Ihan oikea logiikka! 😀

    1. Mahtavaa, että joku jakaa tän!!

  2. Huomenta, olipa mukava viikon alku tämän kirjoituksen lukeminen. Kuppi kuumaa kahvia ja tämä. Päivästä on tultava mukava. Iso peukku tuolle työjutulle – niin, ja mekoille!

    Minna

    1. Kiitos Minna! Luin eilen sun mekkopostauksen, olipa tosi kivasti toteutettu❤️❤️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *