11 kamalinta asiaa Briteissä

Päätin oloni helpottamiseksi jakaa listani kaikkein kamalimmiksi kokemastani asioista Britannissa. 

1. Sää

Aina sataa, siis valehtelematta joka päivä. Kuulemma etelässä on parempi sää ja jopa kesä. Täällä ei juuri ole säävaihtelua, vaan aina on takki ja sateenvarjo tarpeen. Sateen määrä toki vaihtelee paljon. Usein on todella pilvistä ja harmaata ja tämän lisäksi tuulee. Ja se tuuli on jotain mistä minulla ei ollut ennen käsitystäkään. Voi olla auringonpaiste, mutta tuuli on niin kylmä, että untuvatakki on tarpeen.

image.jpeg

2. Hanat

Asia, jota en voi sietää on hanat. Siis kuka on keksinyt, että kylmä ja kuuma vesi tulee omista hanoistaan? Tämä toistuu vanhoissa ja täysin uusissa asunnoissa. Siinähän sitä sitten pesee käsiään tai meikkejä illalla! Joko kylmällä tai kuumalla…

image.jpeg

3. Suihku

Asun nyt kolmannessa asunnossani ja olen vieraillut useissa ja jokaisessa toistuu sama ongelma. Asunnoissa on kylpyamme-suihku yhdistelmä. Eikä siinä vielä kaikki. Suihku on kiinni seinässä niin, että se varmasti pysyy ylhäällä ja sitä ei saa muoviosien takia pois. Yhdessä asunnossani suihkun letku oli jopa niin lyhyt, että se ei olisi edes riittänyt alas asti. Todella epäkäytännöllistä. Olisi ihan kiva vaikka pestä ja huuhtoa se amme joskus, mutta pitää keksiä jotain muuta…

4. Vessa ihan vain yleensä

Pelkästään vessan hana ja suihku ei siis ärsytä, vaan ihan koko vessa. Vessat on todella todella pieniä ja mitään säilytystilaa ei ole. Mikä parasta, niin vessan ovi avautuu lähes kaikkialla sisään päin. Eli hyvä kun mahdut sulkemaan ovea, ilman, että istut pöntölle. No, naisena olisi myös mukava pestä intiimi alueita, mutta se on mahdollista vain kylpyamme-suihkussa ja suihkuletkua ei edelleenkään saa alas. No sadas asia vessassa, joka todella ärsyttää on pistorasian puute. Niitä ei ole missään vessassa turvallisuus syistä. Eli föönaaminen tai muuten hiustenlaittaminen sähköä vaativilla laitteilla, ei ole vessassa mahdollista. 

image.jpeg

5. Kokolattiamatto

Kokolattiamatto aina ja kaikkialla. Ja se on jotain hirveää. Mielestäni sitä on vaikea pitää puhtaana ja on sen vuoksi aika epähygieninen. Niitä on myös usein vessoissa. Tällä hetkellä omassa vessassani on onneksi muovimatto, kuten myös keittiön kaappien edustalla. 

image.jpeg

6. Väärän puoleinen liikenne

On aivan hirveää, että täällä liikenne on täysin päinvastainen, kuin suuressa osassa maailmaa. Kuinka usein seison väärällä puolella bussipysäkkiä! Ja pyöräillessä olen aiheuttanut kamalia väärän hetkiä, sillä en osaa katsoa ensin oikealle. Luulen, etten liiemmin aijo autoilla.

image.jpeg

7. Keittiö

Kaikissa keittiöissä, jotka olen nähnyt, on ollut pesukone. Pesukoneen yleinen paikka on siis keittiössä, jolloin tiskikoneen hankkiminen ei ole mahdollista. Tai toki varakkaimmilla on mahdollisuus rakennuttaa haluamansa lainen keittiö, mutta valmistaloissa on vain yksi liitäntä paikka, joko pesukoneelle tai tiskikoneelle. Tiskikonetta siis ei ole, joten on tiskattava. Tiskikaappia ei kuitenkaan ole tai kahta allasta, että voisi tiskata ja huuhdella. Nyt tiskaan astia kerrallaan juoksevalla vedellä ja kuivaan samantien astiat kaappiin. 

8. Karkit

Täällä ei ole hyviä karkkeja! Siis salmiakkia ja lakua ja irtokarkkeja!! Tai hyviä hedelmäkarkkeja… Kaikki on sellaisia pehmeitä viinikumimaisia, toffeeta tai pastilleja. Hirveä ongelma siis!

image.jpeg

9. Pientavara

Täällä ei ole juustohöylää tai kuorimaveistä. Löysin Ikeasta, mutta se ei ole sama asia. Lisäksi arvostan suuresti suomalaisia Sini -tuotteita. Miten mahtavasti ikkunan pesu sujuu lastalla tai miten mahtava on heidän moppinsa! Mistä vastaavat tuotteet tänne? Kuvan mukaisella mopilla on vain kaikki vaikeampaa!

10. Työvaatteet

Myös päiväkodeissa on täällä yleensä työvaatteet. Ja poikkeuksetta myös monella muulla alalla. Onhan jo lapsillakin 5-vuotiaasta asti koulupuku.

11. Välipalat ja jälkiruuat

On ihan hirveää minkälainen välipalakulttuuri täällä on! Itse pyrin syömään kunnollista ruokaa niin paljon, ettei tarvita välipaloja. Täällä välipaloina on todella suuri rooli ja marketit on niitä pullollaan. Lähes kaikista mahdollisista tuotteista on aina Snack -kokoluokan versio. Työpaikallani lapset syövät päivän aikana kolme ateriaa, kaksi jälkiruokaa ja kolme välipalaa. Ja välipalat on usein kaikkea sipseistä kekseihin väliltä. Lisäksi jälkiruoka tuntuu olevan ihan ehdoton juttu niin lapsilla kuin aikuisillakin. 

 

Katoin Ihmemutsin videon Suomen ja Englannin eroista ja samaistun siihen täysin! Vitsit miten iloiseksi tulikaan, en ole ainoa!

-Iida

Kommentit (10)
  1. Hei miten mä törmäsin tähän vasta nyt. Kivaa että meitä on muitakin. 🙂

  2. Tuuli Maria
    14.8.2016, 12:15

    Oi voi, ymmärrän turhautuneisuutesi. Haluaisin myös kysyä nuo hanat suunnitelleelta henkilöltä, mitä ihmettä hän on ajatellut! Asun itse Dubaissa, ja täällä on vähän toisenlaiset ärsytyksen asiat. Sää on esimerkiksi nyt kesällä aivan liian kuuma (yli 50 astetta), eikä ulkona voi olla laisinkaan. Tai no, ei siellä kuitenkaan voisi kävellä minnekään, kun ei täällä rakenneta jalkakäytäviä, vaan tiet on ensisijaisesti autoilijoille. Välillä kaikki asiat vaan ärsyttää, mutta kyllä niistäkin pääsee yli kun koittaa keksiä niitä kivoja asioita uudesta asuinmaasta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *