3 x Eemin lempipuuro

Puurot kuuluvat meidän jokaiseen päivään. Parasta on ehdottomasti se, kun lapsi hihkuu lautasen nähdessään ja sanoo namnam ennen kuin on mitään saanutkaan.

Eemi tykkää puuroista ja syö aamuisin todella ison annoksen puuroa. Tykkään tehdä puuroja erilaisista hiutaleista ja vaihdella makuelämyksiä. Eemin maitoallergian takia teen puurot heldelmä- ja marjasoseisiin.

Suosikkipuurot syntyvät karkeasta riisijauhosta, tattari- ja hirssihiutaleista. Ohjeet ovat suuntaa antavia ja todellakin kannattaa kokeilla monia erilaisia marjoja ja hedelmiä. Myös mausteita kannattaa käyttää, kuten kanelia ja kardemummaa sekä pähkinätahnoja. Niistä tulee makua ja hyviä rasvoja.

Puuro-ohjeista tulee yksi annos, mutta jos se on sinun vauvallesi liian suuri, niin syötä loput välipalana vaikka maidon kanssa. Jääkaapissa ollut puuro on myös helppo sormiruoka.

Kuningaspuuro

Ainekset (1 annos)

2 dl
vettä
0,5 dl
tattarihiutaleita
100 g
pakastemarjoja
1 tl
kookosmannaa
ripaus
vaniljajauhetta
ripaus
jauhettua kardemummaa
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Keitä vesi kattilassa. Lisää jäiset marjat, hiutaleet sekä mausteet joukkoon. Anna tekeytyä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota pois liedeltä, annostele lautaselle ja viimeistele kookosmannasydämellä.

Tarvittaessa voi lisätä nestettä.

Puuron voi hienontaa myös sauvasekoittimella tai blenderillä, jos se on vauvasi makuun liian karkeaa.

 

Mangoinen tyrnipuuro

Ainekset (1 annos)

1,5 dl
vettä
100 g
mangososetta
1 kourallinen
tyrnejä
0,5 dl
hirssihiutaleita
1 tl
pähkinätahnaa
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Keitä vesi kattilassa. Lisää mangosose, jäiset marjat ja hiutaleet veteen. Anna tekeytyä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota pois liedeltä, annostele lautaselle ja viimeistele pähkinätahnalla.

Tarvittaessa voi lisätä nestettä.

Puuron voi hienontaa myös sauvasekoittimella tai blenderillä, jos se on vauvasi makuun liian karkeaa.

Kookosriisipuuro mansikkasurvoksella

Ainekset (1 annos)

2 dl
vettä
0,5 dl
kookoskermaa
2 rkl
karkeaa riisijauhoa
ripaus
vaniljajauhetta
1 dl
tuoreita mansikoita
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Perkaa mansikat ja soseuta ne sauvasekoittimella tai blenderissä sileäksi raakasurvokseksi.

Keitä vesi ja kookoskerma kattilassa. Lisää joukkoon vaniljajauhe ja riisijauho. Anna tekeytyä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota pois liedeltä, annostele lautaselle ja viimeistele tuoreella mansikkasurvoksella.

Tarvittaessa voi lisätä nestettä.

 

Kommentit (6)
  1. Hei! Miksi pähkinätahnoja vasta 8kk eteenpäin? Meille sanottiin neuvolasta, että voi antaa vaikka heti (vauva 6kk). Kiinnostaa aina, jos kuulee näitä eroavia ohjeistuksia.

    1. Hyvä kysymys, itseasiassa minulle on sanottu, että 8kk alkaen, itse kyllä annoin aiemmin vastoin ohjeistusta. Ja nyt asiaa googlailin, niin näyttääkin olevan uusien suositusten mukaan, että pähkinöitä voi antaa heti kun vauva aloittaa kiinteät ruoat. Siemeniä vasta vuoden iästä! Hyvä kun kysyit!

  2. Suosittelen myös kokeilemaan puuron keittoa veteen. Valmiiseen puuroon sitten sekoittaa maitojauheen.
    Hyviä ”ryynejä” saa myös maissista. Joko polentaa, josta tulee mannapuuron kaltaista tai sitten maissijauhoa (huom! Ei maissitärkkelys), josta tulee sileämpää puuroa.

    Sitten, jos kotimaiset viljat sopivat ruokavalioon, suosittelen kokeilemaan puuron hauduttamista ruisjauhosta. Tulee muuten hyvää 😋. Oma suosikkini on myös ohjaryynipuuro. Harmiskeni vain en enää itse noita kotimaisia viljoja siedä.

    1. Varmasti hyvä vinkki! Itse laitan marjoja yms. keitinveteen ja teen puuron niihin. Maitojauhe on niin megakallista (aminohappopohjainen), eli käytetään vaan juodessa.

      Mutta kyllä, erilaiset jauhot ja hiutaleet toimivat puuroissa ja tuo kivaa vaihtelua perinteiseen kaurapuuroon!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *