3 x Onnellisin hetki

Tiedättekö ne hetket, jolloin elämä on kuin tomusokeria? Se on makeaa, kevyttä, pehmeää ja se tekee kaikesta hyvästä vähän kauniimman. Kun sitä puhaltaa jonkun päälle, tulee hänenkin elämästää pikkasen kauniimpaa, pikkasen onnellisempaa. Elämässä on niin usein makeita tomusokeri -hetkiä, onnellisia hetkiä, jolloin halkeaa. Jokaisena päivänä on joku todella onnellinen hetki.

Toisinaan tulee mietittyä, milloin olen ollut onnellisimmillani, mikä on minun onnellisin hetkeni kaikista niistä onnen hetkistä? Minulla on muutama, joka aina ensimmäisenä tulee mieleen, mutta yhtä on vain vaikea päättä. Valitsin siis kolme, koska jokainen on todella erilainen.

fullsizeoutput_aaf.jpeg

  1. Tämä onnellisuus muisto on teini-iästä, jolloin olin 15-vuotias. Isä oli juuri kuollut edellisenä syksynä, äidistä oli tullut viiden lapsen yksinhuoltaja vain 33-vuotiaana. Meillä oli upea tukiverkosto alkaen naapureista. Saimme naapuriperheeltä leffaliput koko perheelle. Lähdimme maalta Helsinkiin elokuviin junalla. Menimme katsomaan Mamma Mia -elokuvaa. Siitä tulikin meidän perheen THE elokuva. Se ostettiin kotiinkin, kuten leffan cd ja pleikalle Abban singstar. Cd:tä kuunneltiin kaikki automatkat, sillä se riemastutti suuresti silloin 3-vuotiasta siskoani. Muistan erään illan, jolloin äidillä varmaan oli paha mieli. Hän laittoi cd:n soimaan ja alkoi tanssia olohuoneessa. Lopulta me kaikki tanssimme ihan hulluna ympäri olohuonetta. Ja se on onnellisin muistoni. Silloin tajusin, että kamalakin asia voi antaa paljon hyvää ja meidän perheestä tuli todella tiivis ja yhtenäinen. Edelleenkin kyläillessä kotona, nuorin siskoni, nykyään 14-vuotias, haluaa katsoa Mamma Miaa.
  1. Toinen onnellinen muisto onkin aikuisiältä. Sen lisäksi, että olin todella onnellinen siinä hetkessä, niin oli kyseessä kyllä ihan mun suosikkitreffit. Hyvä ystävä kertoi tietävänsä minulle hyvän miehen. Aloimmekin miehen kanssa viestitellä ja samana päivänä päädyimme tapaamaan. Mies vei minut kesäiltana rannalle ja hän oli todella varustautunut. Mukana oli viltti, pyyhkeet, makuupussitkin, jos tulisi kylmä, evästä ja musiikkia kaijuttimineen. Ihan pimeällä rannalla kävimme naku-uinnilla ja nauroimme elämälle ja kesälle. Juuri ennen lähtemistäni mies kysyi saako suudella. Lähdettyäni hän laittoi minulle viestin: ”Oon aina tiennyt, et tapaan jonkun sun kaltaisen. En vaan oo koskaa tienny, et millon ja missä. Nyt tiiän.” Siinä hetkessä yhdistyi niin paljon hyvää, niin paljon iloa, jännitystä, romantiikkaa ja ennen kaikkea kesä. Todellinen tomusokeri -hetki! Ja vain hetki tuon kaiken siirappisuuden jälkeen, kotimatkalla nukahdin rattiin, autoni liiskaantui moottoritielle ja itse säilyin hengissä ihmeen voimin. Ja tuo kaikki siinä hetkessä tapahtunut teki minut onnelliseksi ja opetti valtavasti elämästä. Tapahtumasta voit lukea tästä.
  1. Nyt. Olen todella onnellinen nyt. Eilen, tänään, ihan koko ajan. Minulla vain on sellainen onnellinen olo, elän todella hyvää elämää ja ihanaa aikaa elämästäni. Saan tehdä hienoja asioita ja saan valmistautua äitiyteen. Aluksi en ajatellut olevani hirveän onnekas, mutta melko pian tajusin olevani helkkarin onnekas. Kerrottuani raskaudestani, alkoi mummo neuloa kuin kone ja äiti ei tiennyt miten päin olla onnensa kanssa. Isovanhemmat, joiden ajattelin kritisoivan, sanoivat, että he ovat jo pitkään toivoneet jotain hyvää ja nyt se tapahtuu. He saivat valtavasti energiaa ja nuorenivat innostuksen vaikutuksesta ainakin kymmenen vuotta. Tajusin taas, että jokin yllätyksellinen asia voi toimia perheen yhdistäjänä ja voimavarana. Lapsi on hyvyys ja rakkaus. Ja niin minä tulin onnelliseksi siitä, että saan tehdä perheeni onneliseksi. Nyt en tiedä mitään niin hienoa, kuin tämän hetken ja matkan äitiyteen.
Kommentit (20)
  1. Olipas kaunis postaus!

  2. Mitä tapahtui Turun miehelle? Noin ihanan ensitapaamisen olisi toivonut jatkuvan vaikka tapailuna! 🙂

    1. No olisi todellakin voinut, ihana kesä ja sitten arki ja työt, mies palasi kotiseuduilleen Lappiin. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *