Vegaaninen ja gluteeniton porkkanakakku

  Olen porkkanakakun rakastaja. Hauska huomata, että tämä on jo kolmas porkkanakakku resepti blogissani. Olen julkaissut yhden, joka on maidoton ja gluteeniton, yhden, joka on gluteeniton ja nyt vegaanisen ja gluteenittoman. Paras on mielestäni ollut gluteeniton porkkanakakku, mutta nämä maidottomat ja munattomatkin ovat tietysti oikein hyviä.

Saa nähdä mihin suuntaan Eemin allergiat menee, mutta voi olla, että maidottomat ja munattomat kokkailut tulevat tutuiksi. Nyt juhlittiin kuitenkin hänen puoli vuotta kestänyttä taivaltaan porkkanakukulla ja kahvilla! Eemi ehti myös tarrata kakkuun kiinni ja kuorrute sai kyytiä-

Porkkanakakun voi tehdä kakkupohjavuokaan tai pellille. Kakkupohjaan tehdessä, kannattaa pohja halkaista kahtia ja laitta kuorrutusta väliin sekä päälle. Kuorrutteessa kannattaa käyttää Violife -merkkistä tuorejuustoa. Olen tehnyt muutaman kerran Oatlyn kauratuorejuustoon, mutta kauran maistaa, ja maku on tässä hieman karvas. Myös soijatuorejuusto toimii.

PORKKANAKAKKU (G&V)

POHJA

4-5 dl porkkanaa raastettuna

3 dl kookossokeria/fariinisokeria

2 dl kookosöljyä tai muuta vastaavaa öljyä/margariinia sulatettuna

2 dl kasvimaitoa

0,5 dl perunajauhoja

5,5 dl gluteenittomia jauhoja/jauhoseosta (esim. manteli- ja riisijauhot)

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 tl kanelia

1 tl neilikkaa

KUORRUTUS

200 g maidotonta tuorejuustoa (violife toimii tässä parhaiten)

100g margariinia

2 dl tomusokeria

ripaus vaniljauhetta

  • Laita uuni 175 asteeseen.
  • Kuori ja raasta porkkanat
  • Sekoita sokeri, sulatettu öljy ja kasvimaito kulhossa.
  • Sekoita kuivat aineet toisiinsa eri kulhossa ja yhdistä ne nesteseokseen. Lisää viimeiseksi joukkoon porkkanaraaste.
  • Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Tai kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaisesti.Paista kakkua noin 50 minuuttia ja peltiversioita noin 20-30 minuuttia.
  • Sekoita huoneenlämpöinen margariini, tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljajauhe sähkövatkaimella sekaisin. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Ripottele mantelirouhetta niin halutessasi!

LUE MYÖS
Maidoton ja gluteeniton porkkanakakku

Gluteeniton porkkanakakku

Kommentit (3)
  1. Puhdasta lähiruokaa
    26.3.2019, 13:33

    Hei,
    Sinulla on paljon vegaanisia reseptejä instassa ja blogissasi. Niihin on mukava tutustua. Olisi kiva jos julkaisisit myös joskus vegaanisia reseptejä, jotka on tuotettu eettisesti ja vastuullisesti ja niiden hiilijalanjälki olisi mahdollimman pieni. Esimerkiksi itse en pidä eettisesti järkevänä ostaa kaukana tuotettuja soijamaitoa/kermaa, kookosrasvaa/kermaa, avocado jne. Esimerkiksi avocadon tuottamiseen kuluu todella paljon vettä niissä maissa, jossa vedestä on muutenkin pulaa. Eli haluaisin lukea blogistasi vegaanista lähellä tuotetuista ja sitä kautta pienemmällä hiilijalanjälellä olevista tuotteista tehdyistä resepteistä. Eli lähiruokaa haluaisin nähdä resepteissäsi. Ei ilmaston muutos pysähdy sillä, että ostamme vaikka naapurivaltioiden tuottamia elintarvikkeita joiden kasvatuksessa ei huomioida ilmastoa. Soijamaitoa ei muuten suositella poikalapsille, koska se voi aiheuttaa hedelmättömyysongelmia, näin minulle sanoi yksi lääkäri. Voidaan pohtia siis kuinka terveellistä ja puhdasta tuo soija onkaan…. 🤔

  2. Nam! Tätä voisi tehdä myös oman pojan synttäreille. Annoitko pikkuisen maistaa kuorrutetta hänen päästessään herkkuun kiinni? 😁 Näyttää kyllä niin hyvältä ettei ihme jos hänellekin kelpasi!

    1. Kiitos! Nyt en antanut pikkusen maistaa, koska ikää on 6kk, mutta varmasti 1-v synttäreillä sitten saa maistella!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *