Tänään ilahduttaneet asiat

1.Aamulla matkamme taittuu aina kahdella bussilla. Toiseen bussiin ehdittiin hyvin. Siitä on noin 150m toisen bussin pysäkille. Kävellessä näin, että bussi ajaa juuri pysäkille. Lähdin juoksuun rattaiden kanssa. Saavuttuani pysäkille, bussin ovet sulkeutuvat. Huidoin vimmatusti ja juoksin lähemmäs bussia. Kuljettaja näki minut ja avasi vielä bussin keskioven. Bussiin päästyä huikkasin kiitoksen. Miten ihanaa. Miten ihana ja ystävällinen kuljettaja. Pelasti aamuni

2. Astuin ulos bussista naisen kanssa, joka katsoi minuun. Hän lähestyi minua ystävällisellä äänellä ja kertoi olevansa minun seuraajani. Hän kiitti minua sisällöstäni ja toivotti mukavaa päivää. Kohtaamisesta tuli hyvä mieli.

3. Tulin päiväkodin pihaan samaa aikaa toisen vanhemman kanssa. Toivotimme huomenet ja parkkeerasimme rattaita. Hetken kuluttua olimme molemmat samaa aikaa eteisessä ilman lapsia laittamassa kenkiä jalkaan. Aloin tehdä lähtöä ja hän toivotti minulle mukavaa päivää ja piti minulle ovea auki. Tulin siitä aivan mahdottoman iloiseksi.

4. Eemi jäi päiväkotiin ilman itkua ja ilman tuttia. Jotenkin onnistuin huijaaman häntä siinä kaiken keskellä. Hän meni hoitajan syliin ja jutelin hoitajalle vähän pidempään. Ehkä keskustelu rauhoitti häntä. Minulle tuli asiasta tosi hyvä mieli, sillä eilen Eemi oli itkenyt todella paljon, eikä hän ollut aamupäivällä ulkoillut, kun itku oli lohdutonta. Mietin jo, että ehkä hän on tulossa kipeäksi, vaikkei mikään siihen viitannutkaan.

5. Olin työpaikalla onnistuneesti 10 minuuttia ennen työvuoroa. Ehdin keittää teetä ja istua hetken. Se tuntui todella ihanalta. Ottaa pieni oma hetki.

6. Meillä alkoi tänään työpäivän ja päiväkotipäivän päätteeksi viikonloppu. Torstaina on aivan ihana suunnata kotiin, askel on kevyempi kuin muina päivinä. Olo on rauhallinen ja stressitön, kun tietää, että ilta ei kulu seuraavaa päivää valmistaessa, yöllä ei heräile varmistaakseen, ettei ole nukkunut pommiin ja aamulla saa olla yökkärissä niin kauan kuin haluaa.

-Iida

KUVAT // Salla Seppälä

Kommentit (17)
 1. Nostan hattua teille Etelä-Suomessa asuville, jossa päiväkotimatkan taittaminen kahdella bussilla on arkipäivää. Täällä pohjoisessa kun on helpompaa saada päiväkotipaikka kodin vierestä. En kuuna päivänä jaksaisi matkustaa pienen tai uhmaikäisen lapsen kanssa bussissa tunteroisen matkaa aamuin illoin. Olet reipas ☺

  1. Onneksi olette päässeet lähipäiväkotiin! Matkustus on aivan hirveää.

 2. Saispa itsekin rattaisiin uuden sadesuojan itkemällä instagramissa kuinka vanha on kadonnut!

  1. Kokeile.
   Itse ainakin pyrin aina jakamaan omastani, jos vain joltain puuttuu jotain, mikä itselleni on tarpeetonta.

  2. Laita ihmeessä osoitteesi tulemaan, niin hommataan sullekin sadesuoja. Ei tarvii harmitella!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *