ÄLÄ SANO NÄITÄ SINKULLE

Sinkku. Sinä niin tiedät tämän. Sen tunteen, kun olet lähellä, mutta et kuitenkaan. Homma lässähtää jälleen kerran. Silloin sitä miettii, että mitä helvettiä, miten on mahdollista, että kohdallani käy aina näin? Saattaa rumasti sanottua myös vituttaa. Tai ainakin sitten viimeistään vituttaa, kun ensimmäinen ystävä hyvää tahtoen pyrkii lohduttamaan näillä kuuluisilla ja kliseisillä fraaseilla, jotka olet kuullut sinkkuutesi aikana aika monta kertaa. 

kuuma_iida-24.JPG

”Se tulee, kun vähiten odotat”

Varmasti osin totta ja toisaalta hyvin epätosi väite. Varmaan riippuu sinkusta, mutta kyllä minä odotan löytäväni kumppanin. On aika vaikeaa yhtäkkiä vain lakata odottamasta. Ja tavallaan sitä odottaa, että koska tämä hetki koittaa, koska on se hetki, kun odotaa vähiten ja kohtaan unelmien miehen. En täysin usko, että mies tulee, kun on tullakseen. 

”Se tulee, kun lakkaat etsimästä”

Tämä on jatkona edelliseen. Osin totta ja osin ei. Totta varmasti siltä osin, että jos fanaattisesti etsii kumppania, käyttäytyy varmasti ahdistavasti ja luotaan karkoittavasti. Mutta kukaan ei ihan oikeasti tule kotoa hakemaan, joten täytyy myös itse aktivoitua. Minun ovellani on käynyt pakettilähetti. Avasin oven vain pyyhe päällä. Hän kysyi, että saako hän kuitata ja lähti aika nopeasti. Se siitä. Muita miehiä ei oveni takana ole spontaanisti ollut. Uskon, että parisuhteeseen myös päädytään oman aktiivisuuden ja avoimuuden ansioista. Pitää olla myös halukas suhteeseen. Pitää olla avoin lähestymisille ja lähestyä itse. Jos kulkee naama mutrulla ja on vain kotona, niin kohtaamis mahdollisuudet on piememmät, kuin aktiivisella henkilöllä. Joku, joka käy ulkona, ravintoloissa, harrastuksissa, kuntosalilla yms, tapaa enemmän ihmisiä ja voi sitä kautta kohdata myös kumppanin.

”Nyt keskityt vain itseesi ja unohdat miehet”

Helpommin sanottu kuin tehty! Onnistuu aina maanantaista perjantaihin, ei sen pidempää. Ja minä en ainakaan voi unohtaa miehiä. Niitä näkee joka puolella. Menen Stokkan Fazerille lounaalla ja katseeni vain huomaamatta harhailee viereisen pöydän miehiin kauluspaidoissa ja suuntaan katseeni heidän vasempaan nimettömään ihan vain vahingossa. Miten siinä sitten unohtaa? Ja mitä sitten, kun on keskittynyt itseensä jo vuosia ja haluaisi jo keskittyä kumppaniin itsensä sijaan? 

kuuma_iida-22.JPG

kuuma_iida-26.JPG

”Se ei ollut sinua varten, jotain parempaa on tulossa”

No todellakin! En tiedä miten paljon paremmaksi voi enää mennä! Kuinka korkea mahtaa paremmuus asteikko olla, ihan vain näin 150 treffien jälkeen tulee mietittyä, että voiko aina tulla joku edeltäjää parempi yksilö vastaan. Saa kyllä olla aika tajunnan räjäyttävä tapaus. Tämä lause on myös harhaanjohtava, sillä sitä alkaa aina odottaa jotain parempaa, eikä kukaan lopulta kelpaa. Aina on edessä joku parempi mukamas. 

”Opettele ensin olemaan yksin”

Toki jossain määrin on hyvä oppia olemaan myös itsekseen ja pärjätä myös yksin. Mutta kaikki ei vain viihdy samallalailla yksin. Minä esimerkiksi en koskaan ole viihtynyt yksin, vaan tykkään enemmän olla seurassa. Mutta toki osaan olla yksin. Olen asunut yksin seitsemän vuotta. Voikin olla enemmän opeteltavaa yhdessä olemisen kanssa. 

”Rakasta ensin itseäsi, niin voit saada vastarakkautta toiselta”

Pahin on tämä. Siis en todella usko, että kaikki parisuhteessa olevat rakastaisivat itseään aina ja koko ajan. Ihminen ei ole valmis, vaan kehittyvä ja oppiva kokonaisuus, jonka tunteet ovat monen asian summa. Itsensä rakastaminen on mielestäni koko elämän projekti. Itsensä hyväksyminen ja oma tyytyväisyys toki näkyvät ulospäin ja sellainen ihminen on kiinnostava ja huomiota herättävä. Mutta mielestäni parisuhde ei ole itsensä rakastamisesta kiinni. Yhdessäkin voi rakastaa ja ehkä parisuhde täydentää sitä omaa rakkautta vielä entisestään ja auttaa näkemään lisää omia hyviä puolia.

kuuma_iida-25.JPG

Ei muuta, kun uusia pettymyksiä kohti! Sillä onneksi aina tulee parempi mies ja aina ihastuu uudelleen. Aina. Eli voit luottaa siihen, että toivoa on! Sinun näköisen ei kuitenkaan kauaa luulisi sinkkuna olevan, pian joku sinut nappaa! Siihen on hyvä luottaa.  

-Iida 

KUVAT: Pinja Mitrovitch/ Piña y coco

Kommentit (31)
 1. Ehkä ärsyttävin on kuitenkin se, että ”kaikki hyvät miehet ovat jo parisuhteessa”. Eli jäljellä on vain huonoja miehiä? Tai pitäisi ruveta särkemään toisten ihmissuhteita, jotta saa miehen? Ihan kummallista. Teki mieli sanoa, että niinkö huonona ihmisenä pidät ettei minun kuulu koskaan ketään saada.
  Osaan jo olla yksin. En tarvitse harjoitella sitä enemmän. Päinvastoin. Miesten mielestä olen jo liian itsenäinen ja pärjäävä.

 2. Ollessani sinkkuna kuulin nämä samat asiat ja itseeni keskittyminen kyllä auttoi jonkun verran. Sinkut usein unohtavat että samat huolenaiheet elämässä joita itsellä on sinkkuna jatkuvat parisuhteessakin, jossa kohtaa myös ihan uusia haasteita. Itselläni on ollut haasteita ajankäytössä, ja sinkkukaverit ovat välillä tuntuneet kateellisilta, mikä on erittäin kurjaa, kun olen eronnutkin monta kertaa…

  Sinkkuna minulla oli vielä aikaa itselleni, harrastuksilleni yms, nyt aikaa on paljon vähemmän, joten tässä mielessä vapaudesta kannattaa nauttia. 🙂

  Haluaisin vaan sanoa, että tässä maailmassa on muitakin asioita joihin keskittyä kuin oma parisuhdetilanne. Itseäni itsesääli tai asian vatvominen ei juurikaan auttanut, mutta itsensä kehittäminen ja uuden oppiminen kylläkin auttoivat! Tein sinkkuudesta jopa hohdokasta vetämällä kotona punaviiniä the Crownin Margaretin tapaan.

  Ainoa neuvo jonka antaisin, on unohtaa ulkonäkökeskeiset kriteerit ja keskittyä, miten toinen ihminen kohtaa sinut emotionaalisesti, ja ymmärtää tarpeitasi, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Jos aivonne eivät kohtaa, niin eivät sydämennekään.

  1. Hyviä ajatuksia, ihan totta! Molemmissa suhdestatuksissa on ne hyvät ja huonot puolet, molemmissa nautittavaia asioita ja sitten vähemmän nautittavia. Jokainen sitten valitsee kumpi on itselle sopiva ja mitä haluaa, kumpaa arvottaa.

   Ja olet oikeassa, asian vatvominen ei auta, itse toki tuotan sinkkutekstejä ja vatvon sinkkuuttani, koska nämä jutut ovat blogin luetuimpia juttuja. Eli sitä haluaa tuottaa sisältöä, joka kiinnostaa lukijoita. Ehkä vielä joskus tämän joku muuttaa <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *