Bataattikakku

Iidan matkassa

Bataattikakku

vegaaninen, maidoton, gluteeniton

 

MÄRÄT AINEET

400 g bataattia keitettynä

0,5 dl kookosöljyä sulana

0,5 dl agave- tai vaahterasiirappia

0,5 dl vettä

1 tl omenaviinietikkaa

 

KUIVAT AINEET

1 tl kanelia

1 tl leivinjauhetta

1 tl psylliumia

0,5 dl ruokasoodaa

ripaus suolaa

n. 2 dl kaura- /tattari- /täysjyväriisijauhoja yms.

PÄÄLLE: sulatettua raakasuklaata, pähkinävoita, pähkinöitä, kuivattuja marjoja yms.

 

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kuori, pilko ja keitä bataatti.

Soseuta bataatti sileäksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää joukkoon kaikki muut märät aineet ja sekoita.

Sekoita kulhossa kuivat aineet toisiinsa. Lisää märät aineet kuivien joukkoon ja sekoita hyvin tasaiseksi taikinaksi.

Voitele leipävuoka tai muu haluamasi mallinen uunin kestävä vuoka. Vuuan voi myös vuorata leivinpaperilla voitelun sijaan. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaisesti. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtiä ja koristele haluamallasi tavalla.

 

Tämä on todella helppo ja vaivaton kakku. Maistuu kanelin takia mukavasti syksyltä. Myös muita mausteita voi lisätä kuten inkivääriä ja kardemummaa! Kakku ei ole mitenkään erityisen makea, mutta toimii hyvin makeanhimoon. Vein kuvien kakun työpaikalleni ja siis alle kahdessa tunnissa se oli täysin kadonnut, vaikka hieman mietin miten siihen suhtaudutaan. Teen kaverina ihan loistava syysiltoihin!

-Iida

 

Kommentoi