Chiahilloke

Iidan matkassa

Superhyvä ja helppo hillo syntyy chiansiemenistä ja mansikoista. Mukaan loraus vettä, sitruunanmehua ja vaahterasiirappia. Ei tarvii keitellä mitään ja hillo säilyy viikon ajan jääkaapissa. Se on herkkua aamupuuron kanssa, juguttien, lettujen päällä ja vaikka munakkaan kaverina! Chiasiemenet toimivat hillon rakenteen sitojana, mutta antaa myös ravintoarvoa hillolle!

 

CHIAHILLO

(vegaaninen)

500 g pakastemansikoita osin sulaneina tai tuoreita mansikoita

0,5 dl vettä

1/2 sitruunaan mehu

0,5 dl chiasiemeniä

2 rkl vaahterasiirappia/riisisiirappia

1/2 tl vaniljajauhetta

 

Laita kaikki aineet chiasiemeniä lukuunottamatta blenderiin. Surrauttele sileäksi. Lisää viimeisenä chiasiemenet ja sekoita lusikalla joukkoon. Kaada seos puhtaaseen ja kannalliseen lasipurkkiin. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia. Tuona aikana voit sekoitella hilloa lusikalla, jotta chiasiemenet jakaantuvat tasaisesti, eivätkä jää esimerksi vain pinnalle.

Säilyy suljetussa lasiastiassa viikon. 

 

Kommentoi