Eemin pääsiäisyllätys

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa pääsiäinen oli lapselleni ajankohtainen. Hän oli maalannut tipuja ja istuttanut rairuohoa päiväkodissa, josta puhui monta päivää. Tänä vuonna myös tajusin miten kurja tämä suklaan täyteinen juhla voi olla allergisille lapsille. Pääsiäisen perinteet eivät ole aiemmin olleet meillä ajankohtaisia, joten en ole asiaa miettinyt. Monella lapsella voi normaalioloissakin jäädä virpominen väliin kuten myös erilaiset munanpiilotukset, sillä suklaamunissa on maitoa, usein myös pähkinää ja saattavat sisältää sen lisäksi yhtä ja toista.

Tämä saikin itseni miettimään, että mitä korvaavaa voisin lapselleni keksiä. Olin viime viikolla ostanut hänelle pahvisia munia, joihin saa itse laittaa jotain sisälle. Etsiskelin kaupasta pieniä herkkuja ja pieniä yllätysleluksi sopivia esineitä.

   

Mukaan tarttui kasa sekalaista tavaraa, joista kokosin yllätyskorin lapselleni juurikin tätä pääsiäissunnuntaita varten.  Ostin pupunkorvat, sulkia, ilmapalloja, pyöränkellon ja autoja. Löysin kivoja yllätyspakattuja autoja ja Ryhmä Hau -hahmoja! Pahvisten munien sisään laitoin Mignonmunan ja hedelmäkarkkeja. Jälkeenpäin huomasin, että vegekauppa myy sesonkiherkkuja myös vegaanisia pääsiäismunia. Ensi vuonna sitten! Markettien valikoima ei ole erityisen laaja.

Piilotin korin parvekkeelle ja aamumme alkoikin sen etsimisellä. Täytyy sanoa, että tämä pieni materiapläjäys teki kyllä nyt todella onnelliseksi. Siis miten olen kiitellyt itseäni siitä, että olin tämän ideoinut ja ostanut ennen altistumista ja sittemmin sairastumista koronaan. Onneksi minulla oli jotain tuomassa lapselleni iloa tähän tilanteeseen. Tietenkään tämä ei olisi lapselleni oleellista, mutta tällä tavalla saimme vähän pääsiäistunnelmaa kotiin koronan keskelle. Lapsen ilo tarttui myös itseeni. Löytäessään korin, hän laittoi heti pupunkorvat päähän ja sanoi ”upeeta”.

-Iida

Kommentit (10)
  1. Voi kun ihana yllätyskori ☺️😍! Mistä hei mahtaa olla tuo kuvassa näkyvä Matchbox lakaisuauto? Meillä 2v on niin innoissaan lakaisukoneista ja oon kovasti yrittänyt etsiä tuloksetta just tuollaista pikkuauto-lakaisukonetta, mut ainakaan nettikaupoista en ole löytänyt.

    1. Se on Prismasta 🙂

  2. Maikkiliina
    5.4.2021, 11:22

    Ihana yllätys! Dammerbergilla on herkkuja allergisille: https://www.dammenberg.info/ ja Ruohonjuuresta löytyy myös. Dammenbergilta löytyy myös pähkinätöntä ja maidotonta ”nutellaa”. Hyvää pääsiäistä teille!

    1. Voi kiitos vinkistä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *