Gluteeniton ja vegaaninen suolainen piirakka

Hirveää miten vähän ruokajuttuja on tullut blogissa jaettua viime aikoina. Nautin ruoanlaittamisesta, muttei kokkailut päädy reseptiksi asti. Jälkeenpäin en muista tarkkoja ainesosien määriä, jotta voisin laittaa reseptiä jakoon. Viime viikolla ystäni ollessa meillä kylässä tein meille todella hyvän vegaanisen ja gluteenittoman suolaisen piirakan. Otin ihan asiakseni kirjata ainesosat ylös unohdusten välttämiseksi.

Suolainen piirakka on siitä näppärä, että siitä syö useamman kerran ja vaihtelua tuo erilaiset salaatit sen lisukkeena. Piirakan täytteitäkin on helppo muokata sen mukaan mitä jääkaapista löytyy. Tämä piirakkaa paranee vain päiväpäivältä! Piirakka kannattaakin melkein tehdä päivää etukäteen ennen tarjoilua, jotta se ehtii kunnolla vetäytyä.

Suolainen piirakka

Ainekset (8 annosta)

Pohja
100 g
margariinia
2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl
perunajauhoja
0,5 dl
kasvijuomaa
ripaus suolaa
Täyte
280 g
kasvisjauhista
1
paprika
200 g
herkkusieniä
1
sipuli varsineen
200 g
kaurakevi
150 g
veggie raastetta
suolaa ja mustapippuria
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja aloita pohjan valmistus.
  • Nypi margariini, jauhot ja suola seokseksi käsin. Lisää kasvijuoma ja sekoita tasaiseksi.
  • Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Vuoan halkaisija on hyvä olla noin 26-28cm. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia.
  • Pilko sipuli, kuutio paprika ja viipaloi sienet. Paista pannulla tilkassa öljyä. Lisää kasvisjauhis sekä mausteet joukkoon ja paista sitä ns. jauhelihan tapaan.
  • Sekoita vegaaninen juustoraaste jauhisseokseen ja levitä seos sitten piirakkapohjan päälle. Lisää viimeisenä kaura kevi levittämällä se jauhisseoksen päälle.
  • Paista uunissa noin 35-40 minuuttia.
  • Tarjoile hyvin jäähtyneenä. Piirakan voi hyvin tehdä päivää ennen tarjoilua.
Kommentit (6)
  1. Mitä jauhoja käytit? 🙂 Noita seoksia kun on jos jonkinlaista ja pari kertaa olen täysin epäonnistunut kun jauhot eivät ole mätsänneet 🙂

    1. Muistaakseni käytin tähän Pirkan vaaleaa jauhoseosta 🙂

  2. Kiitos tästä ohjeesta Iida! Tällaista oonkin kaivannut – vaikuttaa super helpolta ja nopealta 😍

    Ihanaa viikonloppua teille!

    1. Hei kiitos! Onpa kiva kuulla, tää tosiaan on nopea ja kiva tarjottava moneen tilanteeseen!

      Ihanaa viikonloppua💜

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *