Gluteenittomat voisarvet

Iidan matkassa

Voisarvet

(gluteeniton, mahdollisuus maidotomaan)

 

n. 20 kappaletta 

3 dl kasvimaitoa

50 g hiivaa

1 muna

2 tl suolaa

150 g voita (maidottomaan versioon kookosöljyä, margariinia yms.)

n. 7-8 dl gluteenittomia jauhoja

voiteluun 1 muna

 

 

Laita uuni 225 asteeseen. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kattilassa. Lisää siihen hiiva ja suola. Sekoita jauhot ja voi joukkoon. Rasvan tulee olla huoneenlämpöistä. Työstä taikinaa kädellä. Lisää jauhoja, jos taikina tarttuu käteen. 

Jaa taikina kahteen osaan, jolloin sitä on helpompi työstää. Jauhoita työtaso ja kauli taikina ympyrän muotoiseksi levyksi. Jaa ympyrä 8-10 sektoriin veitsellä/ taikinapyörällä. Kääri kolmion malliset sektorit rullalle ja asettele leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.  Voitele kananmunalla. Tee sama lopulle taikinalle ja paista uunissa n. 10-15 minuuttia.

Halutessasi voisarvet voi täyttää esim. juustoraasteella, kasviksilla tai lihalla. Täytteet on hyvä ripotella taikinan päälle kun se on jaettu sektoreihin. Oma suosikkini on vegenakki voisarven sisällä. Makeissa täyteet toimivat myös todella hyvin, esim. taikinan voitelu nutellalla ja sitten rullaus tai puolikkaan pätkiksen rullaus voisarven sisään! 

Nämä voisarvet sopivat hyvin viikonloppuaamuihin, kun on vähän enemmän aikaa. Ja parhaita nämä on tuoreena saman päivän aikana. Ja koska kyse on gluteenittomasta leivonnasta, niin toki kärsivällysyyttä ja alkuun on hyvä noudattaa ohjetta ennen soveltelua. Itse sain tällä ohjeella tehtyä todella hyvän taikinan. Taukinan kaulimisessa käytin kuitenkin isoa muovista leikkuulaitaa, jonka olin jauhottanut ja näin sektorit irtosivat siitä ongelmitta. Taikina toki on haurasta ja saattaa repeillä. Ja samoja nämä ei ole kun croissantit, mutta hyviä kuitenkin ja täytteillä voi tehdä ihmeitä. Pätkis on ihan oma suosikkini, samalla yhdistyy vähän suolainen ja makea, nam!

Ihanaa viikonloppua!

-Iida

 

Kommentoi