Helppo gluteeniton ja vegaaninen marjapiirakka

Täytyy kyllä sanoa, että tuli tosi hyvää! Aina kaikki tekeleeni ei todellakaan onnistu.Ei ole niin helppo tehdä gluteenitonta ja vegaanista samalla kertaa. Mutta tästä marjapiirakasta tuli hyvää, sitä oli helppo leikata, se irtosi pohjasta, eikä murentunut.

Lisäksi tämä valmistuu nopeasti ja on todella helppo. Pohjaan tulee 3,5 dl gluteenittomia jauhoja. Minä käytin kaura,-peruna- ja riisijauhoja tehden niistä oman jauhoseokseni, mutta vielä helpompaa on ostaa hyvä valmis gluteeniton jauhoseos ja käyttää sitä.

Päälliseen tulee kasviperäistä jugurttia. Minä käytin Alpro Go on vaniljaa, joka on uutuus maku. Kyseessä on soijarahka, joka on ihanan paksua ja toimii sen takia piirakassa todella hyvin. Kyseisessä tuotteessa on jo sokeria, joten en lisännyt täytteeseen sokeria. Jos käytät maustamatonta jugurttia, niin silloin sitä on ehkä paikallaan lisätä sokeria täytteeseen.

Parhaita piirakassa on tuoreet marjat, mutta pakastemarjat käy myös. Käytä niitä silloin jäisinä. Itse lisännyt täytteeseen perunajauhoja, koska marjat oli tuoreita. Eli laitoin täytteeseen vain marjat ja soijajugurtin.

tein piirakan noin 28 cm vuokaan.

Mustikkapiirakka

Ainekset (8 annosta)

Pohja
100 g
margariinia
0,5 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
0,5 dl
kasvimaitoa
1 dl
perunajauhoja
1 dl
riisijauhoja
1,5 dl
kaurajauhoja
Täyte
3-4 dl
marjoja (mustikka, mansikkaa, vadelmaa yms.)
500 g
vaniljan makuista kasvijugurttia
1,5 rkl
perunajauhoja
0,5 dl
sokeria (ei välttämätön)
50 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Vaahdota sähkövatkaimella margariini, sokeri ja vaniljasokeri. Yhdistä leivinjauhe ja jauhot. Lisää ne rasvan joukkoon käsin sekoittaen. Lisää lopuksi maito. Painele taikina piirakkavuokaan tasaisesti.

Sekoita jugurtti, sokeri ja perunajauhot yhteen. Lisää marjat seokseen ja sekoita kevyesti. Levitä seos piirakkapohjan päälle.

Paista uunissa noin 20-25 minuuttia. Anna jähmettyä ennen tarjoilua.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *