Herkku muffinssit

Iidan matkassa

Kun muutin taas omilleni, olen aika usein saanut vierailijoita. Jokainen ystävä on tietysti halunnut tulla visiitille, mikä on mukavaa. Aina kuitenkin mietin, että mitä tarjoan. Moni ystävistäni ei ollenkaan ole niin tarkka ja rajoittunut ruokavaliossaan kuin minä, joten tarjottavan pitäisi olla jotain jokaiselle sopivaa. Lisäksi ystävät saattavat ilmottaa tulevansa NYT, jolloin sen pitäisi olla jotain nopeaa ja aineet olla jo kaapissa. Siihen tarpeeseen oikeastaan syntyi nämä muffinssit, joita olen tehnyt todella usein. Näihin ei tarvitse mitään erityistä, aineet löytyy kaapista, ei tarvitse vatkata mitään, ei tarvitse mitään laitetta näiden valmistukseen. Taikinan valmistus vie 5 minuuttia, 5 minuuttia, kun kaadat taikinan vuokiin ja 15 minuuttia muffinssit on uunissa. Aika kauniiksi nämä myös kohosivat!

Suklaamuffinssit

(maidoton, gluteeniton)

noin 12 iso muffinssia

 

75g margariinia

50g-100g raakasuklaata/maidotonta tummaa suklaata

1,5 dl sokeria

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl aitoa vaniljajauhetta

2 munaa

1 dl mantelimaitoa

(jos haluat vielä suklaisemman taikinan, lisää 2 rkl raakakaakaojauhetta kuivien aineiden joukkoon)

 

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sulata margariini. Pilko suklaa reiluiksi paloiksi. (Suklaata saa laittaa maun mukaan. Itse laitoin 100g, koska olen niin suuri suklaan ystävä ja raakasuklaa vielä maistuu jotenkin niin hyvältä.) Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon margariinisula, munat ja maito. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaapalat taikinaan ja sekoita. Kaada taikinaa muffinssivuokiin pellin päälle. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Valmiita muffinsseja voi säilyttää jääkaapissa muutaman päivän.

Vein näitä töihinkin ja näistä tykättiin todella paljon. Ajattelin, että näillä voisi ilahduttaa ystävänpäivänä läheisiä, kun sekin lähestyy!

- Iida

Kommentoi