herkullinen tuliainen

Iidan matkassa

Joulun alla varmasti tulee vierailtua ja kyläiltyä. Toisinaan on mukava viedä viemisiä. Myös itse haluan toki työpaikalla jollain tapaa muistaa tiimiäni ja on monta ystävää, joita haluaa joulun alla muistaa. Lisäksi joulukuuhun kuuluu lukuisat käynnit sukulaisilla. Pää pyörällä miettii budjettiin sopivaa pientä viemistä. Kynttilöiden, teen ja servettien vieminen alkaa itseäni puuduttaa, enkä toisaan keksi mitään uutta?! No nyt keksin, tai en minä tätä keksinyt, joku muu onnekseni, jotta tämä vuonna voin viedä jotain uutta! Jo viime jouluna huomasin blogeissa ja lehdissä ohjeita lasipurkkiin kootuista leivonnasten kuivista aineista, joista saaja voi valmistaa helposti herkkuja. Nyt vasta ajatus pääsi teoksi!

 

Suklaakeksit

(maidoton, gluteeniton, vegaaninen)

20-25 keksiä

 

1,5 dl gluteenittonia jauhoja (seos tai riisijauhoa yms.)

1 tl vaniljajauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 dl kookossokeria

1 dl kaurahiutaleita

1 dl kookoshiutaleita

n. 100g tummaa suklaata rouhittuna

 

Laita kuivatuotteet listan mukaisessa järjestyksessä purkkiin. Oma purkkini taisi olla n. 750ml kokoa. Itse laitoin suklaa palat ennen kookoshiutaleita, jotka kevyinä peittivät suklaa palat alleen. Suosittelen laittamaan ensin kookoshiutaleet ja sitten suklaapalat.

 

lisäksi

2 banaania

(tai 2 munaa, jos se on sinulle mieleisempi vaihtoehto)

50g kookosöljyä

Liitä purkkiin ohje. Kuivat aineet kaadetaan kulhoon. Mukaan lisätään 2 muussattua tummaa banaania. Kookosöljy sulatetaan kattilassa tai vesihauteessa, ja kaadetaan kulhoon. Kuivat aineet, banaanit ja öljy sekoitetaan keskenään, jonka jälkeen niistä muotoillaan keksejä. Keksit asetetaan leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 15-20  minuuttia.

Leppoisaa sunnuntaita!

-Iida

Kommentoi