Hyvis mustikkapiirakka

Iidan matkassa

Maailman paras mustikkapiirakka on nopea ja helppo ja siinä on käytetty vaan hyviä ainesosia! Halusin keksiä hyvispiirakan, johon ei tulisi kermaviiliä tai rahkaa täytteeseen, jotta se olisi mahdollisimman hyvä vatsalleni. Eka kokeilu sulatti jo sydämiä, seuraavan piirakan söin kaksin ystävän kanssa kilpaa. Sitten piirakasta alkoi muutkin jo kysellä somen kautta. Olen kesän aikana tehnyt tätä piirakkaa jo niin monesti, että uskallan todeta ohjeen toimivaksi ja varmasti hyväksi!

Tähän piirakkaan sopivat mustikat, mansikat, persikat tai vaikka kirsikat! Ohjetta on helppo muokata täytteen osalta, väliin vain sellasta marjaa tai hedelmää, jota kulloinkin on saatavilla.  Parhaana piirakka on tuoreilla marjoilla. Jos käytät pakastemarjoja, sulata ja valuta ylimääräinen neste pois. 

Mustikkapiirakka

gluteeniton

10-15 palaa

 

POHJA

150 g voita

1 kananmuna

1 dl koivusokeria

1 dl perunajauhoja

1 dl täysjyväriisijauhoja

2 dl kaurajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl psylliumia

1/2 tl ksantaania

 

irtopohjavuoka halkaisijaltaan n. 22 cm

leivinpaperia

Ota voi huoneen lämpöön pari tuntia ennen piirakan tekoa.  Ota irtopohjavuoka esille ja laita pohjalle leivinpaperi ja pingoita se vuokaan. Kun voi on huoneenlämpöistä ja pehmeää, ota siitä nokare ja voitele irtopohjavuuan reunat. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita loppu voi kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa. Lisää muna joukkoon ja jatka vatkaamista sänkövatkaimella.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Taikina on gluteeniton ja siihen sitkoa tuovat ksantaani ja psyllium. Niitä saa lähes kaikista ruokakaupoista leivonta-osastoilta.  Sekoita kuivat aineet munasokerivoi-vaahtoon. Ota taikinasta 1/5 sivuun. Levitä loppu taikina vuokaan pohjalle ja reunoille. Käytä levittämisen apuna perunajauhoja, jos taikina tarttuu käsiin.  Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

TÄYTE

300g mustikoita

200 ml kookoskermaa (kara tetra)

2 kananmunaa

1 dl koivosokeria

1 tl vaniljajauhetta

 

Levitä mustikat piirakkapohjan päälle. Sekoita blenderissä muut täytteen aineet keskenään. Voit käyttää myös monitoimikonetta tai sauvasekoitinta. Kaada kookosmunaseos mustikoiden päälle. Valuta tasaisesti kaikkialle. Ota sivuun ottamastasi pohjan taikinasta paloja ja laita niitä piirakan päälle. Laita piirakka uuniin n. 40 minuutiksi ja anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Voit tarjota maidottoman vaniljajäätelön kanssa!

Ihanaa viikonloppua!

-Iida

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.