Ihanat pienet sämpylät

Iidan matkassa

Lauantaiaamu on mahdollista aloittaa uunituoreilla sämpylöillä, näissä ei kauaa mene! Vähän mietin tehdessä, että mitä näistä tulee, vegaaniset ja gluteenittomat sämpylät, mutta koostumus oli tosi hyvä. Hunaja tuo näihin ihanaa makeutta. Jos kaipaa vaihtelua, niin näihinhän voi laittaa siemeniä, raastaa porkkanaa, bataattia... mitä ikinä nyt keksii. Itse söin ihan sellaisenaan, sillä olivat niin hyviä! Varmaan täytyy tehdä huomisaamuksi uudelleen :) Ohje on alunperin Virpi Mikkolan Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjasta (Otava, 2016).

 

Aamiaissämpylät

 

(vegaaninen, gluteeniton)

n.10 sämpylää

 

3 rkl chiasiemeniä + 1dl vettä/ 2 kananmunaa

4dl kaurajauhoja

1 dl kookosjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl psylliumjauhetta

0,5 tl suolaa

3,5 dl kauramaitoa

1 dl kookosöljyä/ 50g voita

1 tl hunajaa

1 tl omenaviinietikkaa

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita chiasiemenet veteen ja anna hyytyä noin 5 minuuttia. Chiageelin sijaan voi myös käyttää kananmunia, jos ei ole tarvetta vegaanisille sämpylöille. Sulata seuraavaksi kookosöljy (tai voi) kattilassa ja lisää hunaja, jotta sekin sulaa rasvan joukkoon.Sekoita kuivat aineet keskenään. Jos sinulla ei ole kaurojauhoja, voi jauhaa kaurahiutaleet monitoimikoneessa jauhoksi. Lisää kuiviin aineisiin chiageeli (tai kananmunat), kauramaito, kookosöljy ja hunaja ja omenaviinietikka. Sekoita taikinaa ja anna turvota 5 minuuttia.  Ota taikinasta paloja, jotka pyörittelet sämpylöiksi. Voit käyttää vettä apuna, jotta taikina ei juutu käsiisi. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Ihanaa viikonloppua!

-Iida

 

Kommentit

Anna Elina
Plat du week-end

Ihana resepti, kokeilen varmasti! Tosi nätit kuvat! :)

Regina J.

Pitääpä testata näitä sämpylöitä, näyttää ihanilta!

Haastoin sut muuten mukaan blogihaasteeseen, käypä kurkkaamassa! :)

Kommentoi