Itsetyydytys?

Sain toiveen kirjoittaa itsetyydytyksestä ja ajatuksistani siihen liittyen, että mitä olen mieltä. Ensimmäinen ajatus oli se, että en pysty. Liian noloa.

Minusta koko aihe on vähän nolo ja häpeällinen, sillä kukaan ei koskaan puhu siitä. Vain yhden ystävän kanssa olen puhunut itsetyydytyksestä. Seksistä voin puhua ja ystävien kanssa puhumme useinkin, mutta itsetyydytyksestä ei sanakaan. Koska aihe tuntuu minusta vaikealta, ajattelin, että tästä nyt minun täytyy kirjoittaa. Täytyy vähän haastaa itseäni ja omaa junttiutunutta ajattelumaailmaani. Onhan se kamalaa, jos minä edelleen aikuisena 26-vuotiaana ja vuonna 2019 pidän itsetyydytyksestä puhumista nolona asiana.

Itsetyydytys, sooloseksi, on itselleni ollut aina osa omaa seksuaalisuutta. Se on aina kulkenut mukana, sinkkuajat ja parisuhteet. Itsetyydytys on osa seksiä. Seksi ei ole vain penetraatiota.  Seksi on paljon laajempi käsite, kuin yhdyntä, joka päättyy orgasmiin. Olemme seksuaalisia, monipuoliseen ja nautinnolliseen seksiin vaaditaan itseensä tutustumista. Itsetyydytyksen avulla osaa kertoa kumppanille paremmin mistä pitää. Joten se on aivan yhtä olennaista suhteessa, kuin sinkkuna.

Itsetyydytyksessä tutustuu itseensä, löytää tapoja, jotka tuovat nautintoa ja mielihyvää, oppii millaisesta kosketuksesta pitää ja millaista seksiä mahdollisesti haluaa. Ja tämä jos mikä on todellakin turvallinen tapa tutustua omaan kehoon, omiin mieltymyksiin ja omaan seksuaalisuuteen. Itsetyydytyksellä tutustuu seksuaalisuuteen oman itsensä kautta, eikä toisen ihmisen välityksellä. Muunlainen seksikin on varmasti mielekkäämpää, kun tuntee omaa kehoaan ja on perillä tavoista, joista nauttii.

Itsetyydytyksellä on todella paljon positiivisia vaikutuksia elämään. Ensinnäkin se vahvistaa naisilla lantionpohjanlihaksia. Itsetyydytys rentouttaa ja vapauttaa mielihyvää tuottavia hormoneja, dopamiinia. Usein sen jälkeen nukkuukin paremmin. Lisäksi itsetyydytys vaikuttaa onnellisuuteen, silloin on onnellisempi juurikin oksitosiinin vapautumisen vuoksi. Itsetyydytys lisää seksuaalista halukkuutta. Usein ajatellaan, että se juurikin vähentäisi halukkuutta, ettei kumppani sooloseksin jälkeen halua yhdyntää, muttei se tosiaan ole niin! Mitä enemmän saa, sitä enemmän haluaa. Liksäksi sooloseksin avulla oppii omasta orgasmistaan, miten sen saa ja millä tavoin. Siinä oppii millaisesta kosketuksesta tykkää, millaisesta liikkeestä ja mihin kohtaan. Siinä oppii asioita, jotka kiihottavat ja saavat kiihottumaan, lelut, porno, kuvat, tarinat, äänet, kuvitelmat, teksti. Sitä oppii myös itse itsetyydytyksestä, sitähän voi toteuttaa myös monin tavoin, yksin, yhdessä ja eri paikoissa, eri välineillä, tavaroilla ja esineillä.

Mielestäni osa itsetyydytystä on tietää omasta sukupuolielimestään, ei vain millainen kosketus tuntuu hyvältä, vaan millainen se on, miltä se tuntuu, kun sitä koskettaa ja mistä anatomisista osista se koostuu. Erityisesti naisilla on paikallaan ottaa peili käteen ja katsoa.

Minulla oli synnytyksen jälkeen pieni pelko siitä, että miltä vulvani mahtaa näyttää. En uskaltanut edes koskea itseäni hetkeen. Mutta lopulta peilin käteen ottaminen auttoi ja siinä huomasi, että kaikki oli ennellaan. Muutenkin synnytyksen jälkeen oma seksuaalisuus on saanut uusia merkityksiä ja sooloseksi on opettanut omasta toiminnastani ja nautinnostani nyt paljon lisää. Voi olla, että löytyy uusia tapoja nauttia, eikä joku asia, josta ennen nautti, tunnu enää niin hyvältä. Sen takia itsetyydytys on hyvä väylä tutkiskella näytä asioita. Minun kohdallani moni asia on muuttunut synnytyksen jälkeen ja koen oman seksuaalisuuteni vain voimistuneen ja orgasmieni parantuneen. Todellakin nautin sooloseksistä ja se on todella rentouttavaa ja kohentaa mielialaa.

Itsetyydytys on luonnollista, nautinnollista, rentouttavaa ja turvallista. Toivon, että voin kohdata asiaan sitomani häpeän ja nolostelun, sillä kyseessä on normaali asia. Luulen, että suuri osa meistä on harrastanut sooloseksiä.

Nauti itsestäsi monipuolisesti, yksin tai yhdessä!

-Iida

KUVAT / Hanna Kärppä

Kommentit (9)
 1. Miesten Itsetyydytys | Keski-Suomen Uutiset
  19.6.2020, 05:18

  […] Itsetyydytys? – Iidan matkassa | Lily – Itsetyydytys, sooloseksi, on itselleni ollut aina osa omaa seksuaalisuutta. Se on aina kulkenut mukana, sinkkuajat ja parisuhteet. […]

 2. Wau. Rohkea veto kirjoittaa, mutta niin luonnollisen huikea juttuhan tämä lajikin on.

  Itsekin olen sitä mieltä, että seksi pitää sisällään paljon ja yhtenä osana itsetyydytyksen. Meille kaksilahkeisille se tuntuu olevan vaan vitsin aihe ja sitä pidetään maskuliinisuuden tappajana. ”Kyllähän tosimies vaan panee, eikä runkkaa” 😂.

  Kuitenkin väittäisin, että moni mies osaisi paljon paremmin löytää seksistä itsensä, sen identiteetin, kun vapaasti tutustuisi itseensä itsetyydyttämällä ja lisäämällä mukaan vaikka leluja ja mielikuvitusta. Seksin pitää olla muutakin kuin hetken hurma ja helpotus. Siitä löytää sina jotain uutta ja vain taivas on rajana.

  Kumpa asenteet, niin itsetyydytystä kuin seksiäkin kohtaan meidän miestenkin maailmoissa avautuisivat rennoimmiksi ja vanhat stereotypiat kaatuisivat.

  Mutta hieno kirjoitus. 😊👌

  1. Kiitos todella paljon, olipa kiva kuulla!
   Ja se on varmaan niin eri tilanne miehillä! Ja naiset eivät ehkä yhtä huomaamattomasti ja pakassa kuin paikassa itsetyydytä. Ja miehillä siinä on ehkä negatiivinen kaiku ja siitä syystä esim miesten leluistakin puhutaan todella vähän, eikä oikeen edes mainosteta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *