Jouluinen suklaamarenkikakku

Iidan matkassa

Mutakakkua suklaamarengilla? No todellakin joo! Oon oikee suklaasyöppö ja jos löytyy joku toinenkin, niin tää kakku on meidän. Pohja on ihanan suklainen ja appelssiinillä höystetty raikkaaksi. Siihen vielä ihanan sulava marenki päälle niin nam! Vein tämän kakun töihin, jotta se ei jää minun syötäväksi ja kaikkihan siitä tykkäsivät. Jopa ne, jotka eivät tykkää suklaakakuista. Voiko sellasia olla? Mutakakun pohja on gluteeniton, mutta jos haluat oikoa pohjan kanssa ja päästä iisimmin, niin kurkkaa tämä 5 aineen mutakakun ohje ja käytä sitä pohjana, johon teet vaan marengin päälle. Marenkiin tulee etikka, joka saattaa kuulostaa hassulta, mutta se tekee marengin pinnasta kovan ja sisällöstä kuohkean pehmeää. 

Kakku maistuu ihanan raikkaalta ja jouluiselta, mutta ihan hyvin voisi toimia uuden vuodenkin juhlinnassa. 

Suklaamarenkikakku

10 palaa 

(irtopohjavuoka 18-22 cm)

gluteeniton

 

POHJA

1 dl mantelilastuja

200 g tummaa suklaata

150 g voita

1 luomu appelsiinin kuori raasteena

4 kananmunankeltuaista

2 kananmunaa

3/4 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

3/4 dl maissitärkkelystä

1 dl mantelijauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

 

MARENKI

50 g tunmmaa suklaata

4 kananmunanvalkuaista

1 3/4 dl tomusokeria

1 tl omenaviinietikkaa

2 tl maissitärkkelystä

 

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa se mantelilastuilla. 

Sulata varovasti voi ja suklaa keskenään. Vatkaa kaksi kananmunaa ja neljä keltuaista sekä tomusokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne sitten munasokerivaahtoon lastalla sekoittaen. Lisää lopuksi suklaa taikinaan. Raasta vielä appelssiinin kuori ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 20 minuuttia.

Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi. Käytä puhtaita ja kuivia vispilöitä. Vatkaa minuutin ajan, jonka jälkeen lisää tomusokeri. Lisää etikka marenkiin, kun se on jo jämäkkää ja lopuksi siivilöi tärkkelys joukkoon ja sekoita. 

Ota kakku uunista. Levitä marenki kakun päälle. Sulata 50 grammaa suklaata ja kaada naruna marengin päälle. Sekoita suklaa pyörivin liikkein lusikalla ja saat kauniin kuvioillisen pinnan. Säädä uuni 180 asteeseen ja paista kakkua vielä 20 minuuttia uunissa, jotta marenki saa kovan pinnan.

Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja irrota varovasti irtopohjavuoka kakusta.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.