Kannattaako lapsesta kertoa vai ei?

Siinäpä vasta on ongelma. Olen nyt pohtinut sitä, että tulisiko deittisovelluksissa ja sivustoilla kertoa lapsesta vai ei. Olen käynyt asiasta myös todella hyvää keskustelua muutamankin eri miehen kanssa.

Minä kerron heti profiilissani, että minulla on lapsi. Se on toki vaikuttanut siihen, ettei juuri kukaan lähesty minua, eikä Tinderissä tule matchejä. Jos taas en mainitse lapsesta profiilissani, kannatus on heti parempi. Mutta silloin koen jotenkin huijaavani. Lapsi on elämässäni ja hänellä on iso rooli siinä.

Ajattelen, että haluan olla heti alkuun rehellinen. Haluan sellaisen miehen, jolle heti alkuun lapsi on ok. Toisaalta taas miehelle lapsi saattaakin olla ok, kun on ensin tutustuttu ja sitten kertoo asian. Jos kerron lapsesta heti profiilissani, en edes pääse tutustumaan, kun minut heti tyrmätään.

Muistan itseni ennen lasta. Ohitin aina ne miehet, jotka kertoivat olevansa isiä. Halusin miehen, jolla ei ole lapsia, jotta meidän yhteinen lapsi olisi molempien ensimmäinen. Lisäksi pelotti millaiseen rooliin ja uusperhesotkuun sitä voisi joutua. Ja kamala entinen exä, jonka kanssa sitten asioida, ei kiitos. Joten ymmärrän nyt vuorostani hyvin niitä miehiä, jotka ohittavat minut. Jos vaihtoehtona on kiva nainen ilman lasta ja lapsella, niin he valitsevat sen, jolla ei ole lasta.

Onhan se myös fakta, että lapsi, varsinkin yksinhuoltajan lapsi, vaikuttaa kielteisesti deittailuun. Ei oikeastaan ole mahdollista lähteä spontaanisti treffeille eikä tosta noin vaan reissuun, retkelle tai mihinkään matkalle.

Kuten sanottu, kaksi piippuinen juttu! Juttelin viestein miehen kanssa, joka tiesi minun lapsestani. Hän kyseli niin tarkkoja kysymyksiä vanhemmuuteen liittyen, että kysyin onko hänellä itsellään lapsi. Oli hänellä kaksin kappalein. Hän oli ollut siitä viikkoja hiljaa ja senkin jälkeen hän sanoi, että olisi halunnut kertoa sen vasta, kun tunnetaan paremmin.

Juttelin toisen miehen kanssa, jonka Tinder profiilissa taas kerrottiin heti lapsesta, kuten omassanikin. Heti se oli iso yhdistävä tekijä ja juttua riitti. Hän kertoi, että sillä on todella suuri vaikutus naisiin, jos lapsista kertoo. Silloin on turha odottaa matchejä. Kiinnostus loppuu siihen. Jos lapsen jättää profiilista pois, saattaa treffeillekin päästä. Samaistun hänen kertomaan, vaikka se tavallaan onkin surullista.

Juttelin vielä asiasta miehen kanssa, jolla ei ollut lapsia. Hän kertoi, että lapsi on todellinen turnover miesten keskuudessa yleisesti, eikä se ole mikään salaisuus. Hän kertoi tekevänsä itse sen osilta toisin ja haluavansa antaa mahdollisuuden, sillä eihän lapsi määritä ihmistä itseään.

Mitä te olette mieltä, olisi mielenkiintoista kuulla!

-Iida

LUE MYÖS

Olen ikuisesti sinkku

Se kenestä kiinnostumme ei ole sattumanvaraista

KUVAT // Nuppukuvaus

Kommentit (24)
  1. Periaatteen Nainen
    15.10.2019, 14:31

    Kolmen lapsen yksinhuoltajana en etsi isäpuolia, mutta lasten olemassaoloa on sen verran vaikea piilottaa että parempi pelata kaikki kortit heti kättelyssä. Toki tähän vaikuttaa myös ikä: 34-vuotiaana lähes kaikilla on historiaa ja harvalla kuvitelmat siitä, että olisi toisen ensimmäinen kumppani tai perhekokeilu. Kirjoitin aiheesta myös omaan blogiin: periaatteennainen.com/2019/10/15/mutsi-markkinoilla/ .

  2. ”Nuorten” markkinoilla varmasti onkin näin. Silloin on eri elämänhaaveet, lapset ovat monella vielä tekemättä, ja niitä halutaan. Tällöin etsitään siihen elämänvaiheeseen sopivaa kumppania. Itse olen sinkkumarkkinoilla 40+-vuotiaana. Etsin nimenomaan isää, joka on jo lapsensa tehnyt, ja joka ei halua niitä enempää. Nuorena ei mulle isät kelvanneet, koska halusin lapsia, mutta en uusperhettä. Sillä hetkellä, kun tiesin oman lapsilukuni olevan täynnä, muuttui kriteerit. En missään tapauksessa ottaisi enää itseäni nuorempaa ja lapsetonta, koska pelkäisin lapsihaaveiden nousevan esille. Sellainen lapseton kelpaisi, joka on satavarma, ettei halua lapsia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *