kattilat täynnä puuroo...

Iidan matkassa

Joulu on taas ja on aika riisipuuron! Tehtyäni taas riisipuuroa, muistin kuinka vaivaton herkku tämä on! Puurohan valmistuu puoliksi itsestään! Miksi sitä oikein pidetään niin työläänä hommana, että sitä jaksaa juuri kerran vuodessa keittää? Haluamasi maito kattilaan ja riisit joukkoon, kansi päälle ja annat kiehua. Välillä on syytä käydä hämmentämässä. Ei tarvitse pilkkoa, paistaa tai muuten valmistella. Mielestäni siis oikein hyvä iltapala arkeen! Kuvan riisipuuro on kookosmaitoon tehty, sopii vegaanille ja maidottomaan ruokavalioon!

 

Riisipuuro

(maidoton, gluteeniton, vegaaninen)

4 annosta

 

1l  kookosmaitoa

2 dl luomu puuroriisiä

1 tl suolaa

 

kanelia

kookossokeria

1-2 rkl kookosöljyä

 

Laita kattilaan kookosmaito ja riisi. Sekoita pohjaa myöten niin kauan, että maito kiehuu ja pienemmä sitten lämpötilaa pienimmälle mahdolliselle (ykköselle). Laita kansi päälle ja anna puuron tekeytyä 45-60 minuuttia hautuen. Lisää suola ja kookosöljy puuroon loppuvaiheessa. Voit lisätä puuroon myös vettä hautumisen aikana, jos se vaikuttaa paksulta. Sekoita puuroa pohjaa myöten aina välillä, jotta se ei pala pohjaan. Puuron ollessa valmista, annostele kulhoihin, ripottele päälle kanelia ja kookossokeria.

Herkkuhetkiä!

-Iida

Kommentoi