Keidas By Lumo

Iidan matkassa

Kesän aikana pääsin toteuttamaan yhden pitkäaikaisen toiveeni. Olin haaveillut vierailusta Tampereella Keidas by Lumo -kauneushoitolassa. Esteetikkona olin huomannut Lumon ihanan Instagramfeedin ja kuullut sen palveluista Helsinkiin asti. 

Keidas by Lumo on ekokampaamo ja luonnonmukainen kauneushoitola. Liikkeessä myydään tarkoin valittuja luonnonkosmetiikka tuotteitta. Lumon toiminnassa kauneus ja luonnonmukaisuus ovat vahvasti läsnä, kauneudenhoito on kokonaisvaltaista sisäistä ja ulkoista. Keidas by Lumosta saa hiusten kasvivärjäyksiä, päänahan ja hiusten hoitoja sekä hierontoja, meikkiopastusta ja kauneushoitoja. Kaikkien palveluiden takana on kolmihenkinen tiimi, Tiina, Miia ja Teija, joilla on alan koulutus. Ekologisuus on ehdottomasti kasvava suunta kauneudenhoidossa. 

Ja jo liikkeeseen astuminen riittää kertomaan sen, että matka Helsingistä Tampereelle kannatti. Ihana vaalea ja valoisa tila ottaa lempeästi vastaan. Tila on rauhallinen ja vastaanotto todella miellyttävä. Ihana Tiina tuo kupin luomu teetä ja juttelee, kun odotan Miian hoitoon pääsyä. 

Olin valinnut Keidas by Lumon hoitolistalta hoidon nimeltä Silkki. Vaihtoehdot olivat kaikki hyvin houkuttelevia, Kuiskaus, Pumpulin pehmeys, Hehku, Hento kuiskaus. Päädyin valitsemaan Silkki -hoidon, sillä Tiina ammattitaitoisesti sitä suositteli. Kerroin hänelle omistavani aika muhkuraiset jalat rintojen rasvansiirtoleikkausten takia.  Silkki hoito poistaa kehosta nesteitä erittäin tehokkaasti. Siinä keho kuivahierotaan alkuun, jonka jälkeen koko vartalo vielä hierotaan imukupein. Itse halusin hoidossa painotettavan erityisesti reisien alueita, joka otettiin hoidossa hyvin huomioon. Lopuksi hoidon tehnyt Miia levitti reisiini mutanaamioin.  Miia antoi loistavia vinkkejä kehon puhdistautumiseen ja ihon hoitoon. Tuntui uskomattomalta, että olin viettänyt hoitohuoneessa lähes kaksi tuntia. Tunnelma oli ollut todella hyvä ja levollinen. 

Silkki -hoito sopii juuri selluliitti-ihon hoitoon. Selluliitti on tila, jossa ihonalaiseen sidekudokseen on kertonyt nestettä, kuona-aineita ja rasvaa. Rasvasolut ryhmittyvät suuriksi rykelmiksi, joka häiritsee verenkiertoa ja näin ollen häiritsee solujen aineenvaihduntaa ja hapensaantia. Kuivaharjaus ja imukuppihieronta lisäävät ihon aineenvaihduntaa ja saavat kuona-aineet liikkumaan sekä verenkierron vilkastumaan. Pysyvät tulokset vaatisivat aktiivista hoitoa ja kuivaharjausta olisi hyvä tehdä päivittäin. Silkki -hoitokin olisi tehokas tehdä kuurina. 

Imukuppihieronta tuntui alkuun todella mukavalta lempeältä. Iho oli rasvattu ja imukuppi liikkui iholla sulavasti. Mitä lähemmäksi selvästi selluliittisempia alueita saavuttiin, sitä kipeämpää hieronta teki. Eli omassa tapauksessani etureidet. Kuppi imaisee ihon sisäänsä ja sen sisään syntyy alipaine. Alipaine vilkastuttaa verenkiertoa ja ihon pinnan hiussuonia. Kuonaa oli selvästi kertynyt reisieni alueille, sillä imukuppihieronta muutti reisien ihon täytin punaiseksi.  Iho sai myös muutamia mustelmia, johtuen siitä, että kudokset saivat joustavuutta ja puristuksiin joutunut rasvakudos tasaantui. Punaisuus iholta katosi seuraavien tuntien aikana hoidosta. Ja iho todella oli hoidon jälkeen kuin silkkiä. Nyt haaveilen pääseväni uudelleen, sillä selvästi muhkuraiselle iholleni tämä on todella toimiva hoito. Kotikonsteinkin voisi tehdä paljon ihon hyvinvoinnin eteen, mutta arvatkaa vaan olenko kuivaharjannut Miian vinkkien mukaan! On se vain eri juttu mennä hoitoon kuin tehdä sama "sinne päin" kotona.

Tätä paikkaa voi todella lämpimästi suositella. Todellinen kokonaisvaltainen hyvinvoinnin keidas, joka lumoaa nimensä mukaisesti!

-Iida

 

Keidas by Lumo

Aleksanterinkatu 28 / Tampere

ma-pe 10-18/ la11-15

 

Kommentit

Laura I.
Aivan hyvä blogi

Oi että, toi on niin ihana paikka! Kävin itse torstaina kasvohoidossa Lumossa ja oli super rentouttavaa! :) 

Iidaafel
Iidan matkassa

Samaa mieltä! Aivan ihana paikka ! Ihanaa viikkoa sulle <3

Laura I.
Aivan hyvä blogi

Sulle kans! :)

Kommentoi