Keikautuskakku raparperista

Iidan matkassa

Yksinkertainen on kaunista, niin kuin tämä keukautuskakku. Katselin äitini pihalla valtavaksi kasvaneita raperperejä ja päätin tehdä niistä todella simppelin kakun. Sekaan pääsi myös juuri ostamani masikat. Valkoista sokeria tässä kakussa ei ole ollenkaan, kuten ei myöskään gluteenia, eikä maitoa. Vegaaninen tämä ei kuitenkaan ole, sillä taikinassa on käytetty kananmunia.  Mutta herkullista tämä on! Kannattaa hyödyntää viimeiset raperperit ja sesongin ensimmäiset mansikat.

Keikautuskakku

(gluteeniton, maidoton)

n.20 cm kakkuvuoka

 

4 raparperin vartta tai enemmän

2 dl mansikoita pilkottuna

1 dl kookossokeria taikinaan ja 0,5 dl raparpereille

5 kananmunaa

1 dl tattarijauhoja

1 dl täysjyväriisijauhoja

0,5 dl mantelijauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl psylliumia

kookosöljyä voiteluun

 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele kakkuvuoka kookosöljyllä. Kuori rapasperit ja pilko pieniksi paloiksi. Pilko myös mansikat. Ripottele raparperit ja mansikat vuuan pohjalle. Laita päälle 0,5 dl kookossokeria ripotellen. Vatkaa kananmunat ja sokeri keskinään. Kookossokerin takia seos ei ole vaaleaa vaan rusehtavaa. Vatkaa noin 5 minuuttia. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja lisää ne muna-sokeri seokseen. Kaada valmis taikina kakkuvuokaan raparperien ja mansikoiden päälle. Paista uunin alatasolla n.40 minuuttia, niin kauan, että kakun reunat irtoilevat vuuasta. Anna kakun hetki jäähtyä ja sen jälkeen kumoa kakku tarjoilu alustalleen ja tarjoile! Tämän kanssa sopii oikein hyvin maustamattomat ja maidottomat jugurtit tai kookoskerma!

 

Kommentoi