Keksit Englantilaisittain

Iidan matkassa

Työpaikassani päiväkodissa on kokki, joka valmistaa kaikki ruuat samana päivänä tuoreista raaka-aineista. Keittiö on päiväkodin sydän ja sen ohi kulkee monta kertaa päivässä. Siellä tuoksuu hyvältä ja aina ohi kulkiessa siellä valmistuu keksejä ja muffinsseja, Englantilaiseen tapaan. Väistämättä alkaa tehdä itsekin mieli kaikkea hyvää, kun sitä kaikkea tuoksuttelee ja katselee päivästä toiseen. Niinpä  tein yhtenä iltana keksejä, joissa ei ole kyllä tällä kertaa mitään terveellistä, mutta hyviä ne kyllä olivat! Tosin takina oli parempaa!! Käytin näissä valkoista sokeria, minkä kyllä huomaa, sillä vatsa turposi melko mukavasti!

Vaaleat keksit

(gluteeniton, maidoton)

n. 30 kappaletta

 

200 g rasvaa mm. margariini/kookosöljy

(voi käy todella hyvin, jolloin keksit eivät tietystikään ole maidottomia)

2 dl sokeria/muuta haluamaasi makeutusta

1 muna

n.5-6 dl gluteenittomia jauhoja

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl vaniljajauhetta

 

Ota rasva huoneenlämpöön tuntia ennen leivontaa tai sulata hetken aikaa, jotta se on pehmeää. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita rasva ja sokeri toisiinsa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon yksi muna ja vatkaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne rasva-sokeri -seoksen joukkoon kädella sekoittaen. Lisää tarvittaessa jauhoja. Nostele lusikalla nokare taikinaa, pyörittele palloksi ja painele sormella litteäksi leivinperilla vuoratulle pellille. Paista keksejä n.8 minuuttia. Varo, ettet paista liikaa, sillä keksien kuuluu olla pehmeitä sisältä!

-Iida

 

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.