kesäkakku

Iidan matkassa

Ihana kesäkakku maistuu kaikille ruokavaliosta huolimatta. Olen tehnyt tätä kakkua nyt muutaman kerran, se on helppo ja nopea, eikä tarvitse mitään erikoisia ainesosia. Kakku on melko hyvin myös muokattavissa jokaisen makuun. Itselleni gluteenittomuus ja maidottomuus ovat tärkeitä, mutta suurelle osalle ystävistä tai sukulaisista ei. Raakakakku on hyvä vaihtoehto, mutta se vie aikaa, tulee todella kalliiksi. Sen takia olen todella ihastunut tähän "tavalliseen" kakkuun! Kakun terveellisyyteen voi täysin itse vaikuttaa. Siihen voi valkoisen sokerin tilalla käyttää kookospalmusokeria ja soijavispin voi korvata kookoskermalla! Ja kyllä maistuu ja saa kehuja!

Kesäkakku

(gluteeniton, maidoton)

15 hengelle

 

5  huoneenlämpöistä kananmunaa

1,5 dl kookospalmusokeri/muu sokeri tai siirappi

1 tl leivinjauhetta

1 dl kaurajauhoja (gluteeniton)

1,5 dl täysjyväriisijauhoa

(Myös muut gluteenittomat jauhot käy tai jauhosekoitus. Kaura- ja täysjyväriisijauhot ovat kuitupitoisia,

maukkaita jauhoja sekä väriltään tummenpia kuin muut jauhot.)

 

1 dl kasvimaitoa

3 dl mustikoita soseutettuna/marjahilloa yms.

1 banaani

3 dl tuoreta marjoja

1 purkki soijavispia (alpro) /kaura- tai kookoskermaa

1 dl tomusokeria/muuta makeutusta

kookosöljyä

kookoshiutaleita

 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kookosöljyllä noin 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka. Jauhota vuoka kookoshiutaleilla. Riko 5 kananmunaa kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa seos kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita kaura-, riisijauhot ja leivinjauhe omassa kulhossaan sekaisin lusikalla käännellen. Kaada jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti lusikalla/nuolijalla. Kaada taikina vuokaan ja nosta se uunin alatasolle paistumaan. Anna paistua n. 40 minuuttia. Kakku pohja on valmis kun se on vuuan raunoilta hieman irronnut ja kauniin rusehtava. Kypsyyden voi tarkistaa vielä cocktailtikulla. Anna kakkupohjan hetki jäähtyä ja kumoa se lautasen tai muuan alustan päälle. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahtia ja kostuta se haluamallasi kasvimaidolla.

Soseuta 3 dl mustikoita blenderissä "hilloksi". Jos käytät pakastemustikoita, sulata mustikat ensin ja valota ylimääräinen neste. Levitä mustikkaseos alemman kakkukerroksen päälle. Voit käyttää myös valmishilloja tai soseita. Viipaloi banaani ja laita viipaleet mustikkahillon päälle. Itse laitoin banaanien päälle vielä mansikka siivuja. Vatkaa soijavispi pakkauksen ohjeen mukaan lisäten juokkoon haluamasi makeutuksen, suosittelen tomusokeria soijavispin kanssa. Levitä n. 1/3 soijavispiä alemman kakkupohjan päälle, banaanin ja mansikoiden päälle. Nosta tämän jälkeen ylempi kakkupohja toisen päälle. Loput soijavispistä voi rennosti kaataa tai levittää koko kakun päälle ja lisätä samalla tuoreita marjoja luomaan kakulle ilmettä. Nosta valmis kakku tarjolle!

Ihanaa juhannusta kaikille!

-Iida

Kommentoi