Kookoskeksit

CSC_0458.JPG

Tein taivaallisen hyviä ja helppoja kookoskeksejä. Näiden valmistamiseen ei kauaa mene ja näissä ei ole mitään ylimääräistä, ei mitään pahaa ainesosaa. Oma perheeni laittoi nämä samaan katekoriaan kuin kaikki muutkin leipomukseni, eli ”Iidan fitness-kakkarat”. Menin tietty sanomaan, että nämä ovat terveellisiä ilman valkoista sokeri, viljoja ja maitotuotteita, niin kukaan ei uskaltanut maistaa ja kaikki jäi minun syötäväkseni.  Nämä ovat oikeasti terveellisiä!

Makeutuksena näissä kookoskekseissa on kookossokeri, joka on täysin luonnollinen makeuttaja ja valmistetaan kookosen kukinnosta valutetusta nektarista. Se on väriltään ruskeaa. Mikä parasta kookossokerista, on se kaikkein ekologisin ja vähiten luontoa kuormittava makeutusaine valmistus- ja tuotantomenetelmiä katsoen! Kookossokeri sisältää C-vitamiinia ja mineraaleja, kuten kaliumia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä ja fosforia. 

Kookossokerin glykeeminen indeksi on hyvin alhainen, noin 35. Vertailuna hunajan on 55 ja ruokosokerin 68. Mitä pienempi glykeeminen indeksi tuotteessa on, sitä vähäisempi ja tasaisempi vaikutus sillä on verensokeriin.

Kookoshiutaleet taas ovta proteiinipitoisia, vähähiilihydraattisia ja niissä on paljon kuitua. Niissä on myös kookoksen hyvää rasvaa. Proteiinia ja hyvää rasvaa kekseihin tulee myös kananmunasta, joka toimii sidosaineena. Ihanaa kun herkuttelu on niin terveellistä!

Itse kuorrutin keksejä vielä valmiilla raakasuklaalla, jota sulatin vesihauteessa ja annoin jäähtyä. Omat keksini olivat hiukan liian kauan uunissa ja väriltään vähän tunnia. Meinasin totaallisesti unohtaa ne uuniin, joten näiden kanssa saa olla tarkkana!

CSC_0459.JPG

CSC_0461.JPG

Kookoskeksit

(gluteeniton, maidoton)

n.16-20 kpl

 

3 kananmunaa

2 dl kookossokeria

1 rkl hunajaa

300 g kookoshiutaleita

2,5 rkl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kookoshiutaleet, perunajauhot, leivinjauhe ja suola. Yhdistä seokset ja sekoita taikinaa lusikalla. Lisää hunaja taikinan joukkoon. Nostele lusikalla kökkäreitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele keksin muotoon. Paista uunissa 10-15 minuuttia. Keksit palavat herkästi, joten ole tarkka! Kuorruta keksit halutessasi raakasuklaalla!

CSC_0462.JPG

Alkuperäinen ohje täältä!

-Iida

Kommentit (2)
  1. Otinpa reseptin talteen, pitää koittaa, varmaan jo heti tänään 🙂

    1. Mahtava kuulla! Toivottavasti maistu 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *