Kultainen kurkumapuuro

Iidan matkassa

Keltainen on nyt se väri, joka selvästi vetää minua puoleensa. Syksyllä kaikki punaisen ja keltaisen sävyt lämmittävät. Enää ne eivät tosin riitä vaatteissa vaan tämä syksynlapsi haluaa värjätä ruokaansakin syksyn sävyillä. Keltaista smoothieta, puuroa ja kurkumalla värjättyä keltaista tofua. Syksyllä mausteet pääsevät oikeuksiinsa ruuanlaitossa. Keltainen kurkuma sopii niin makeaan kuin suolaiseen ja on terveydelle hyväksi. Kuvan kaurapuuro on värjätty kurkumalla keltaiseksi! 

Kummasti muuten tekee puuroa mieli, kun ilmat viilenevät!

Kurkumapuuro

1 annos

(gluteeniton)

 

50 g gluteenittomia kaurahiutaleita

2,5 dl kasvimaitoa

0,5 tl suolaa

1 rkl hunajaa

1 tl kurkumaa

1/2 mango

 

Pilko puolikas mango kuutioiksi tai käytä pakastettuja mangokuutioita. Keitä kaurapuuro kasvimaitoon. Lisää miedolla lämmöllä tekeytyvään puuroon suola, hunaja, kurkuma ja mangokuutiot. Anna puuron hautua hetki kannen alla, jonka jälkeen kaada kulhoon ja nauti. Koristele halutessasi banaanilla, pähkinöillä ja mehiläisen siitepölyllä.

Ihanaa lokakuun ensimmäistä viikkoa!

-Iida

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.