Lapsimessut tulevat!

Lapsimessut on varmasti monelle kevään kohokohta. Onhan se yksi messukeskuksen suosituimpia tapahtumia. Itse olin messuilla vuosi sitten ensimmäisen kerran. Olin tuolloin raskaana ja aivan järkyttynyt messuista. Tuntui, etten mahtunut mahani kanssa kulkemaan, kaikkialla viipotti lapsia ja vaunuja oli ihan joka puolella. Juoksin messut läpi ja lähdin äkkiä kotiin. Mietin silloin, ettei lapsimessuille todellakaan voi mennä lasten kanssa. Porukkaa oli niin paljon.

Tämä vuonna menen messuilla, mutta tänäkin vuonna menen messuille osin etsimään mielenkiintoisia brändejä, joiden kanssa mahdollisesti tehdä yhteistyötä, eli pääasiassa työmielessä. Toki haluan käydä katsomassa muutamat näytteilleasettajat ja voinpa jotain ostaakin, sillä messutarjoukset on usein hyviä.

Olen kuullut jonkin verran kritiikkiäkin näistä messuista. Ne tuntuvat olevan merkkivaatemessut. Mutta messuilla on paljon myös pieniä brändejä, uusia yrittäjiä ja käsityöläisiä, joille nämä ovat ponnahduslauta. Heillä nämä messut voivat olla juuri se mahdollisuus, joka antaa riittävästi näkyvyyttä ja työtä jatkossa.

Messuilla käydessä voi tehdä siis tärkeitä valintoja ja päätöksiä oman kuluttamisensa suhteen.

Halaun esitellä teille muutaman brändin, joiden messualueella kannattaa vierailla! Itse tykkään suosia pienyrityksiä ja asioita, joita ei ehkä ihan kaikilla ole.

Poopua ja KoukussaDesign 6k18

Nämä kaksi yritystä ovat samalla pisteellä. Molemmat ovat minulle entuudestaan tuttuja ja heidän tuotteitaan meillä käytössä. Poopua valmistaa ihania tuttinauhoja, puruleluja ja koruja. KoukussaDesign taas valmistaa kaikkea aivan super ihanaa virkaten. Molemmat on yhden naisen yrityksiä ja kaikki valmistuu omin käsin.

Pono Design 6m21

Olen saanut monta viestiä, että mistä on Eemin ihana tupsupipo ja se on juurikin Ponolta saatu. Kahden lapsen äiti perusti Ponon vuonna 2017 ja nyt siellä valmistuu ihania tupsupipoja ja lastenvaatteita!

Lil Jo & Vilja 6m18

Vähän aika sitten kyseinen yritys tuli minua vastaan. Perustaja on itse äiti, jota kiinnosti suunnittelu ja yrittäjyys. Nyt Lil Jo & Vilja valmistaa ihania vaatteita lapsille ja naisille Turussa.

LuKLabel  6h40

Sain kunnian tutustua vastikään LukLabelin perustaja pariin. Ja kyllä se miten yrittäjät toimii oman yrityksen takana, saa tuotteetkin näyttäytymään ihan eri valossa. Aivan ihana pariskunta, aivan ihanaa tiimityötä ja aivan ihania ihania tuotteita, joista tykätä!

LumoKids 6a48

Aivan uusi yritys minulle. Yrityksen on perustanut kolmelapsisen perheen vanhemmat. Yritys valmistaa aivan ihania sänkyjä lapsille sekä pöytiä ja tuoleja lasten käyttöön. Tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Virossa luonnonmateriaaleista.

OMIN 6g21

Ihana kotimainen pienyritys, joka valmistaa lastenvaatteita. Vaatteet suunnitellaan ja tehdään Suomessa.

SULO-tuoli 6d78

Tätä ihastelin, kun mietin meille syöttötuolia. Kuitenkin saimme tutulta perheeltä Stokken Tripp Trapp -tuolin, eikä ollut tarvetta ostaa tuolia. Mutta nyt messuilla voin käydä sitä ihastelemassa. Tuoli on siis suomalainen innovaatio ja sen on suunnitellut muotoilija Petteri Häkkinen.

Tiny Tinges 6k12

Meiltä löytyy Tiny Tingesin vauvan lakanat ja Eemi nukkuu niissä juuri parhaillaan. Titta Nyman perusti yrityksen keväällä 2018. Hän suunnittelee ihania kuoseja lakanoihin, joita valmistetaan luomupuuvillasta pääasiassa Portugalissa.

Valkama 6d8

Tässä taas aivan ihana yhden naisen käsityö yritys! Minusta on vain upeaa, että joku voi omalla tekemiselle luoda itselleen työn. Olen ostanut jo muutaman aivan ihanan rusettipannan itselleni.

WILKAS 6e21

Uusi tuttavuus minulle. Kyseessä kuitenkin yhden naisen yritys, joka valmistaa aivan ihania lastenvaatteita. Vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Aivan ihania kuoseja ja malleja!

Yours Mine Design 6f8

Ihanan Elinan yritys! Meillä on Yours Mine Designin aivan ihana merinovillaviltti, jossa on pupunkorvat ja häntä. Se on niin ihana. Aivan ihana pienyritys taas tämäkin ja käynnin arvoinen.

Mitä sinä odotat messuilta? Mitä olet menossa katsomaan?

-Iida

KUVAT/ Messukeskuksen Mediapankki

perhe tapahtumat-ja-juhlat lapset
Kommentit (4)
 1. Olemme käyneet perheen kanssa lapsimessuilla varmaan joskus melkein kymmenen vuotta sitten. Tungos oli hirveä, vasta illalla juuri ennen sulkemista alkoi helpottaa.

  Kiva, kun tuot tekijöitä esiin!
  Vähän harmi, että niitä saman kaltaisia lastenvaatteiden tekijöitä alkaa jo olla vähän joka kulmalla (legginsejä ja tunikoita, pipoja ja tuttinauhoja), mutta jostain syystä markkinoiden oletetaan loppuvan siihen, kun lapset menevät alaluokilla kouluun. Äideille sitten samistelutunikoita tietysti myös 😁
  Kuka keksisi menestystarinan kotimaisista vaatteista, jotka kelpaisivat koululaisille?

  1. Näköjään meno ei ole siitä muuttunut 😀
   Ja ihan totta, pipoja ja tuttinauhoja löytyy ja monet on niitä alkanut duunailla työkseen harrastuksen kautta. Ovat selvästi hitti nyt. Vielä en tiedä koululaisten pukeutumisesta, mutta varmaan on vaikeampaa löytää heille mieleisiä vaatteita, jotka olisi vastuullisesti valmistettu.

 2. tapahtuma ei sinänsä kiinnosta, kun ei ole lapsiakaan. mutta kummallisesti tapahtuman nimi aina aiheuttaa mielleyhtymän semmosista karjamarkkinoista, joilta voi adoptoida lapsia…

  1. Hahah:D niin ja onhan se menokin vähän sen suuntaista! Lapsia vilisee ympäriinsä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *