lempeän pehmeä raakapuuro

CSC_0632.JPG

Usein syksyisin keho kaipaa lempeyttä, pehmeitä makuja ja hyvää hoivaa. Ainakin minun kohdallani. Mitä kylmempää tulee, sitä enemmän ravintoni koostuu kuumennetuista ruuista. Kesällä salaatit ja raikkaat ruuat ovat omiaan. Vaikka pidän raakaruuasta, talvea kohti sen osuus päivittäisestä ravinnosta vähenee. Aina ei kaurapuurokaan kuitenkaan maistu. Päätinkin kokeilla raakapuuroa hirssistä ja tästä tuli mukavan pehmeä syksyinen puuro, josta keho saa lämpoä. Tästä ohjeesta tulee reilusta ja puuro säilyy jääkaapissa suljetussa lasiastiassa montakin päivää, joten sitä on helppo ottaa evääksikin tai syödä kun herkkunälkä koittaa!

CSC_0636.JPG

Hirssipuuro

2 annosta

 

1 dl hirssiä

1 dl cashewpähkinöitä

8 kuivattua aprikoosia

1 mustunut banaani

1 tl vaniljajauhetta

2 dl kermaista kookosmaitoa

1 rkl sitruunamehua

loraus agave-siirappia, jos kaipaat lisää makeutusta

 

Laita hirssi, aprikoosit ja cashewpähkinät likoamaan yön yli tai 6-8 tunniksi. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen tai blenderiin. Sekoita niin kauan, että seos on tasaista. Annostele puuro kulhoihin tai laita osa jääkaappiin suljettuun lasiastiaan, jossa se säilyy usean päivän. Nauti puuro sellaisenaan tai marjojen ja hedelmien kanssa. Itse suosin kausiruokaa ja persimon on parasta juuri nyt. Sopi tähänkin puuroon!

CSC_0637.JPG

Ihanaa päivää!

-Iida

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *