Maidoton ja gluteeniton porkkanakakku

CSC_0087.JPG

Tässäpä herkku! Porkkanakakku vatsaystävällisenä gluteenittomana ja maidottomana versiona. Tästä tuli oikean hyvää, maukasta ja kosteaa sekä maistui lapsillekin yhtä hyvin kuin aikuisille! Pääsiäisen kynnyksellä kakku sai koristeeksi suklaamunia. Kakku on mahdollista valmistaa uuninpellillä ja leikata ruuduiksi tai laittaa irtopohjavuokaan ja tehdä pyöreä kakku. Kuorrute on myös mahdollista levittää pohjan päälle tai pursottaa jokaiseen ruutuun erikseen. Jos teet kakun irtopohjavuuassa, on hyvä leikata kakkupohja kahteen osaan ja levittää kuorrutetta väliin että päälle.

17821059_10212931902391138_146195717_n.jpg

17806907_10212931902551142_1168354233_n.jpg

Porkkanakakku

(gluteeniton, maidoton)

noin 25 palaa

 

POHJA

6 kananmunaa

3 dl kookossokeria

6 dl gluteenitonta jauhoseosta

(voit korvata osan jauhoista esim. mantelijauholla ja tulee hyvää!)

1 rkl leivinjauhetta

1 tl vaniljajauhetta

2 rkl kanelia

300g sulatettua margariinia/maidotonta voita yms.

600-800g porkkanaraastetta (n. 8dl)

 

KUORRUTUS

150g margariinia

4 dl tomusokeria

300g maidotonta tuorejuustoa

(käytin tähän Violife -merkin maustamatonta tuorejuustoa, saa isommista ruokakaupoista, itse ostin Prismasta)

 

Laita uuni  päälle 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja raasta ne. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet munavaahtoon varovasti. Lisää rasva ja lopuksi porkkanaraaste. Kaada leivinpaperilla vuoratulle korkea reunaiselle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita huoneenlämpoinen rasva ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute pohjan päälle tai pursota haluamallasi tavalla haluamisi kokoisten palojen päälle. Säilytä jääkaapissa.

-Iida

 

CSC_0091.JPG

 

Kommentit (4)
  1. Tätähän pitää testata, porkkanakakku kuuluu ehdottomiin suosikkeihin kahvipöydässä.

    1. Samaa mieltä! Niin herkkua!

  2. Heei tätä voisin kokeilla! Tosin vähän muokaten ja tavan sokeri kelvannee, kun kookossokeria ei kaapista löydy! 🙂

    1. Kiva kuulla, kokeiluun vaan! Ja todellakin tavallinen sokeri sopii ihan yhtä hyvin! Ja sen kanssa sama annostus.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *