Makea kesäkurpitsaleipä

Iidan matkassa

Kesäkurpitsa on kyllä villinnyt mun keittiön. En tiedä onko se nyt sitten joku loppuraskauden himotus! No ainakin on sesongissa ja halpa sellainen. Nyt nimittäin kokeilin tehdä makeaa leipää. Vähän banaanileivän tyyliin, mutta vain kesäkurpitsasta. Eli tämä on hiukan makea, todella kostea ja mehevä. Sopii syötäväksi ihan sellaisenaan ns. kahvileipänä. Tämä varmasti maistuu myös lapsille ja voisi lasten kanssa toimia muffinssin muodossa yhtä hyvin. Taikinaa ei ole pakko kaataa leipävuokaan.

Minä olen aina ollut makean ja suolasen yhdistelmien rakastaja ja niinpä aloin heti miettiä sopisiko tämä leipä juustojen kanssa syötäväksi. Ehkä erillaiset levitteet voisivat toimia ja kylmäsavulohi, jota harmikseni en voi vielä syödä.

KESÄKURPITSALEIPÄ

(gluteeniton & maidoton) 

 

4-5 dl gluteenittomia jauhoja 

1 tl suolaa

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

3 kananmunaa

1 dl oliiviöljyä/muuta kasvikunnan öljyä

1 dl sokeria

1 tl vaniljajauhetta

1 iso kesäkurpitsa raastettuna

100 g saksanpähkinöitä murskattuna (ei välttämätön)

  • Laita uuni päälle 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.
  • Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe, sooda ja kaneli toisiinsa.
  • Sekoita isossa kulhossa munat, öljy, sokeri ja vaniljajauhe yhteen. Munien rakenteen saa parhaiten rikki, kun käyttää vispitää tai sähkövatkainta. Lisää joukkoon raastettu kesäkurpitsa ja saksanpähkinät ruoheena.
  • Lisää seokseen jauhot ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa jauhoja. Taikina saa kuitenkin olla hieman löysää. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 50-60 minuuttia. Kokeile esim. hammastikulla, että leipä on kypsää keskeltä. Anna leivän jäähtyä hyvin. Se oikeastaan vaan paranee muutaman päivän ikäisenä ja säilyy hyvin jääkaapissa. 

 

Kurkkaa tästä myös herkullinen banaanileipä, jossa ei ole valkoista sokeria ollenkaan! Sopii myös taaperolle sormiruokailuun, kuten tämä kurpitsaleipäkin.

-Iida

 

Kommentoi