marjaisat skonssit

Iidan matkassa

Ihana suolaisen ja makean sekoitus! Skonssi nimittäin. Se sopii todella hyvin makeiden ja suolaistein täytteiden kanssa. Tyypillisesti tarjoillaan kuitenkin hillon ja kerman kanssa tai hillon ja voin kanssa. Olen nyt alkuvuodesta käynyt muutaman kerran Englannissa ja katsellut kuola valuen ihania skonsseja, joita ihmiset nauttivat aamuteellä, iltapäiväteellä, tai muulla millä hyvänsä tee hetkellä... Päätin toteuttaa gluteenittomat skonssit, jotka itse nautin kyllä kahvin kanssa, eli ei ihan täysin englantilaisesta mene! Nämä sopivat kyllä todella hyvin viikonloppujen aamuhetkiin!

 

Skonssit

(gleteeniton, mahdollisuus vegaaniseen)

n. 12 kappaletta

 

4 dl gluteenittomia jauhoja

(valmista jauhoseosta tai tee oma mm. täysjyväriisi-, maissi, peruna- tai kookosjauhoja käyttäen)

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

2 tl kookossokeria

50g voita/ maidotonta margariinia/ kookosöljyä

2 dl mantelimaitoa/kauramaitoa

 

Voiteluun: 1/2 dl kasvimaitoa ja 1 ketuainen (jätä pois jos haluat vegaaniset skonssit)

 

Huom. Suosi mielellään kasvimaidoissa sokeroimatonta versiota ja luomua. Niissä voi olla usein paljon lisäaineita. Käytän itse Provamel -merkkistä mantelimaitoa.

 

Haluamasi täytteet skonsseihin, tyypillisiä on mm. marjat, rouhitut pähkinät tai juustoraaste.

 

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kylmä margariini, voi tai muu rasva. Nypi rasva, jotta saat murumaisen seoksen. Kaada joukkoon kylmä kasvimaito ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää joukkoon haluamasi täyte, itse laitoin taikinaan jäisiä vadelmia n. 1 dl. Nostele taikinasta kökkäreitä lusikan avulla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sekoita kasvimaito ja ketuainen, voitele seoksella skonssit. Paista skonssit 200 asteessa n. 20 minuuttia. Parhaita heti tuoreena! Itse nautin skonssit hillolla ja kookoskermalla, toimi!

 

Kommentoi