Meidän arkiruokaa – Lohikiusaus

Ajattelin aloittaa taas aktiivisemmin julkaisemaan reseptejä blogissa. Ja juurikin arkiruokia, sillä niiden perään kysellään todella paljon. Aina saan Instagramissa viestejä, että mitä tuo ruoka on ja onko ohjetta. Erityisesti meidän maidottomat ja viljattomat ruoat kiinnostavat, sillä monille allergiat ovat uusi juttu ja pää lyö tyhjää, kun pitäisi jotain koko perheelle maistuvaa valmistaa.

Meidän yksi suosikki on lohikiusaus. Siis tämä on jostain syystä todella hyvää! Ihmeellisintä on se, ettei Eemi suostu syömään perunaa tai lohta ikinä missään muussa muodossa. Hän on todella hyvä syömään, mutta lohi ja peruna jostain syystä ei maistu. Kiusauksessa maku on mieto ja kermainen, eli ehkä hän ei tajua syövänsä lohta!

Kiusaus on nopea ja helppo, pakastealtaasta herneitä sekä peruna-sipulisekoitusta ja valmiiksi savustettua lohta. Näiden lisäksi tarvitaan kermaa ja tähän sopii todella hyvin kaurakerma, kookoskerma ja mantelikerma. Niillä olen tätä kokeillut, eli valitse makusi ja ruokavaliosi mukaan. Kaikki sekaisin ja uuniin! Tästä syystä meillä on tätä aika usein.

Suolaa voi lisätä ruokaan, jos kokee tarpeelliseksi. Itse en enää suolaa laittanut, kun lohi on suolaista. Pelkästään aikuisille suunnattuun ruokaan saattaisin lisätäkin.

Lohikiusaus

Ainekset (4 annosta)

750 g
peruna-sipulisekoitusta
250 g
savustettua kirjolohta
1 ps
pakasteherneitä
4 dl
kasvikermaa
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
1/2 dl
tuoretta yrttiä esim. tilliä (vapaaehtoinen)
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

 

  • Kaada peruna-sipulisekoitus laakeaan, tilavaan uunivuokaan. Kaada joukkoon myös herneet.
  • Lisää joukkoon lohi. Valmiiksi savustetun lohen voi murentaa käsin kiusauksen joukkoon. Sekoita lohi ja mausteet kiusaukseen.
  • Lisää viimeisenä kasvikerma. Kaada se laajasti kiusauksen päälle.
  • Paista 225 asteessa 50 – 60 min tai kunnes kypsää. Jos pinta alkaa tummua liikaa, voit laittaa folion/leivinpaperin vuoan päälle.
  • Ripota kypsän ruoan päälle hienonnettua tilliä.

 

Kommentit (4)
  1. https://valurautapadasta.blogspot.com/2019/11/kiusaus-perunasta-oikeasta-perunasta.html
    Itse vaihdoin joitain vuosia sitten kaupan pakasteet ”oikeaan perunaan”.
    Eteenkin, jos käytössä on jonkin sortin monitoimikone, on peruna vuoassa melkein yhtä nopeasti kuin pussista kaataen. Paistoajassa taas säästää, kun peruna ei ole jäistä, vaan jo lämpimämpää.

    Pienemmän määrän kiusausta valmistaa muuten myös uunin sijaan paistinpannussa. Samat aineet pannulle sekaisin ja kannen alle hautumaan. Todella nopeaa!

    1. ”Oikea peruna” on hyvää ja suhtessa halvempaakin. Mutta myönnän, etten jaksaisi kuoria (en tykkää kuorista) ja pilkkoa (veitsellä, en omista koneita) ensin perunoita ja sitten sipuleita! Arkiseen (vege) perunalaatikkooni menee aina perunasipulisekoitusta! Ehkä olen laiska emäntä, mutta perunalaatikkoni on aika hyvää silti! 😉

      1. Perunoita ei ole mikään pakko kuoria.

    2. Kiitos!
      Sama tosin täällä, olisi kuorittava ja pilkottava, että nopeampaa on se pakasteen käyttö ja idea oli jakaa nopeita arkireseptejä. Mutta varmasti tulen kokeilemaan ”oikealla” perunalla 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *