Miksi miehet eivät ajattele mitään?

Goa2_1024x1024.png

Kuva: Vagabond Goods

Tässä on uusi ja ensimmäinen joogamattoni. Jooga on ollut kesän harrastukseni, jolle olen halunnut antaa aikaa. Kuntosali on ollut vähemmällä. Koko kevään tuntui, että keho olisi halunnut pysähtyä ja levätä ja se suorastaan pyysi päästä joogaamaan. Jooga on nyt ihastuttanut ja kaikki tähän astinen käsitykseni joogasta on selvästi kumoutunut. Tosin sillä on suuresti väliä missä, millä ja kenen tunnilla käy. Oletan myös, että kehon täytyy sitä pyytää, sillä aiemmin olen käynyt joogassa satunnaisesti ja ollut tunneilla vain itseni pakottamana, en oikeasta halusta. 

Miten jooga ja miehet nyt sitten liittyvät yhteen, kun otsikko nyt miehiin kuitenkin viittaa? No juurikin joogatunnilla päädyin ajattelemaan sitä, miksi miehet eivät ajattele mitään. Minunkaan ei tosin olisi tuolla loppurentoutuksen hetkellä kuulunut ajatella mitään, ei ainakaan miehiä. Joogassa usein näin stereotyyppisesti kuulee sanottavan, että anna ajatusten pysähtyä, keskity tähän hetkeen ja tähän harjoitukseen. Ajatusten kuuluisi kohdentua esimerkiksi omaan hengitykseen, jotta ne eivät harhaile. Suoraan sanottua joogassa tulisi olla ajattelematta mitään muuta, kuin omaa kehoaan. Tulisi vain kuunnella ja tunnustella miltä mikäkin asana omassa kehossa tuntuu. 

Ongelma tässä on, että ajatukseni ei pysähdy. Voin olla hiljaa, mutten osaa vielä pysäyttää ajatuksiani. Ajatukseni puhuvat pääni sisällä, kun olisi tekstitykset päällä koko ajan ja mieleni lukee niitä. Puhun koko ajan, vaikken puhu ääneen. Siitä sitten päädyin ajatukseen, että miehet on kuin luotuja joogaamaan! He osaavat olla ajattelematta mitään. Lukemattomia kertoja olen ollut tilanteessa, jossa olen miehen lähellä, on ihan hiljaista ja katselemme toisiamme. Tilanne on tavallaan hieno ja päässäni on miljoonia ajatuksia siitä hetkestä ja miehestä ja mietin kuumeisesti sitä, mitä mies ajattelee. Kun miehelta tuollaisella hetkellä kysyy naisten peruskysymyksen ”mitä sä ajattelet”, mies vastaa ”en mitään”. Edes sellaisella hetkellä he eivät ajattele mitään, missä omat ajatukseni vain virtaavat. 

Ajatusten täyteistä päivää! Minä lähden Hotjoogaan harjoittelemaan ajattelemattomuutta 🙂

-Iida

Kommentit (6)
 1. olivialotta
  3.4.2018, 06:24

  Hei! Blogiasi eniten kuvaavat sanat ovat: ihana ja aito! Kirjoitat todella mukaansatempaavasti ja inspiroivasti elämästäsi ja ajatuksistasi. Törmäsin blogiisi hesarista, etsin samantien blogin käsiini ja jämähdin siihen loppuillaksi ja yöksi, en vain pystynyt lopettamaan ennen kuin olin lukenu kaiken! Ihailen suuresti aitouttasi ja kykyä elää. Jatka samaan malliin

 2. nainen minäkin
  19.7.2017, 20:23

  ”Ei mitään” on ainakin minulla vastaus tilanteissa, joissa ajatus juoksee asiasta toiseen eikä siitä saisi mitään järkevää vastausta ainakaan heti aikaiseksi. 🙂
  Minä olen ymmärtänyt, että joogan loppurentoutuksen ajattelemattomuus tarkoittaa sitä, ettei ajatuksiin jäädä kiinni ja niitä jäädä pohdiskelemaan vaan niiden annetaan vain tulla ja mennä ja samalla mieli rentoutuu ainakin minulla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *