Mitä ajattelet salilla?

Muuton myötä olen taas siinä pisteessä, että menen uudelle kuntosalille. Aina se siirtyminen uuteen paikkaan jännittää. Olisi vaan kivaa pitää se kaikki tuttu ja turvallinen. Alkuun uusi treeniympäristö nimittäin kuormittaa enemmän ja stressaa. Aika kuluu treeniinkin paljon enemmän, kun mietit mitä on missäkin ja skannaat ympärillä olevia asioita. Aivan liikaa jännitän kanssatreenajia, että mitä he minusta ajattelevat. Huomaavatko he, että en ole ennen käynyt, vaan tulen uutena salille. Olen kuullut sanottavan useasti, ettei muut ajattele sinusta mitään, kukaan ei kiinnitä sinuun huomiota, koska kaikki keskittyvät aina omaan tekemiseen. Ja tämän vuoksi salille menemistä on turha jännittää. Mutta ei pidä paikkansa, sillä kyllä minä itse ajattelen hyvinkin usein muita itseni lisäksi. Jokainen siellä jotain ajattelee. Ja mahtavaa niille, jotka pystyvät keskittymään vain puhtaasti treeniin kuin laput silmillä, olemaan flowssa ja syventyä oikeaan hengitystekniikkaan ajattelematta muita. Itse mietin hyvin usein muiden treenitaustoja ja mitä treeniä he tänään tekevät sekä montaa muuta asiaa.

Mitä sinä ajattelet kuntosalilla? Vai pysytkö täysin keskittyneenä treenin? Itselläni ajatus kyllä usein karkailee. Toisinaan mietin itseäni ja suurin huoleni usein onkin treenihousut. On nimittäin käynyt se klassinen moka ihan vain muutaman kerran, että kyykätessä paistaa alushousut housujen läpi. Sen takia asia on aina tarkistettava peilistä ennen treeniä. Tämän johdosta myös mietin, että mitä muut mahtavat ajatella minusta, joka pyllistelen peilille naisten pukkarissa ja vilkuilen olan yli takamustani. Onhan se vähän noloa.

Kuten sanoin, ajattelen usein myös kanssatreenaajia. Erityisesti juoksumatolla tai fillaroidessa on aikaa katsoa kaikki paikalla olijat läpi. Eli ihan turha sanoa, ettei kukaan kuitenkaan katso. Mitä enemmän kanssa treenajia salilla on, sitä enemmän katselen ympärilleni. Mietin mitä kukin treenaa, kuinkakohan usein he käyvät salilla. Saatan myös usein laskea kaikki kävijät ja tarkkailla heidän treenin pituutta, koska he tulevat ja koska lähtevät. Jos näen toistuvasti jonkun itseni kanssa samaa aikaa, teen siitäkin päätelmiä. En usko olevani poikkeus. Ja valehtelisin, jos en olisi koskaan kiinnittänyt vastakkaiseen sukupuoleen huomiota treenatessa.

En tosin koskaan ole uskaltanut flirttailla, hymyillä vain ja joskus sanonut ”moi” vastapuolelle. Muutenkin jutustelu salilla on vähän niin ja näin, kun toisaalta sitä moni kuitenkin haluaa rauhan tekemiseen. Minua itseänikään ei kukaan ole ehkä flirttimielessä lähestynyt, tai niin, että olisin tajunnut sen sellaiseksi. Kerran mies on tullut kyykkytreenini aikana taakseni seisoskelemaan, hymyillyt ja sanonut, että hyvältää näyttää ja hänestä tauot voisi olla lyhyempiä. Se oli minusta niin törkeää, että menin totaallisen lukkoon. Punaiseksi lehahtamista ei onneksi jo hikisessä naamassa huomannut.

Niin ja kiinnitänhän minä myös huomioni naistreenajien vaatteisiin. Erityisesti, jos jolloin on jotain kivaa, jonka haluaisin itsekin. Yritän parhaani mukaan saada selville vaatemerkkiä. Lisäksi huomioin muiden kannykän käyttöä salilla, kenellä se on ja kenellä ei, kuka kuuntelee siitä musiikkia ja ottaako joku treenikuvaa someen.Varmaan tämän postauksen jälkeen minut tunnetaan salikyylärinä.

Huomaan keskittyväni treeniin mitä vähemmän muita treenaajia salilla on. Silloin oma treenini on paras ja ajatus treenissä. Lähes aina kuuntelen musiikkia ja huomio kiinnittyy siihen. Mietin myös tekemäni liikkeitä, sarjoja ja toistoja ja sitä mitä pitää vielä tehdä, mitä on jo tehty. Usein lasken toistoja mielessäni myös eri kielillä.

Usein kuulee, että ihmiset puhuvat paheksuvasti treenaavista pariskunnista tai raskaana olevista treenaajista. Myös näin vuoden alussa treeninsä aloittavat ja myöhemmin lopettavat, saavat kritiikkiä.  Itse ajattelen, että mahtavaa, kun ihminen tulee salille, jaksavat päivän päätteeksi todella tulla, vaikka usein koti on huokuttavampi vaihtoehto. Jos kumppani motivoi tulemaan, niin loistavaa ja seurassa on aina mukavampi treenata. Toki olen itsekin nähnyt pareja, jotka saavat ihokarvani pystyyn, suukottele joka välissä ei ehkä ole kunnioittavaa muita kohtaan. Raskaana olevat treenaajat halauavat muiden tavoin pitää itsestään huolta ja tekevät oman jaksamisen mukaan. Vaikka ajattelen kaikenlaista ja mietin kanssatreenaajia, en paheksu ketään, vaan jokainen on tullut liikkumaan, joka on mahtava asia. Siitä saa hyvää oloa olimme minkä ikäisiä tai kokoisia tahansa. Se on tietysti ikävää, jos liikunta on vain hetken innostus, eikä pysyvä tapa, siihen pitäisi enemmän panostaa ja keskittyä.

Minua kiinnostaa mitä te ajattelette treenin aikana? Jutteletteko muiden kanssa? Miten suhtaudutte vastakkaaseen sukupuoleen? Heräsikö jotain muista ajatuksia?

-Iida

Seuraathan blogia Instagramissa ja Snapchatissä iida.afeldt  

15723936_10211892258600693_526639624_n.jpg

 

 

 

Kommentit (16)
  1. Yleensä salilla (= crossfit-treeneissä) mietin lähinnä kuolenko vai enkö kuole ja ei h**vetti monesko burpee tämä oli. :’D

    1. Mahtava kommentti! Juu ei siinä varmaan muita ajatuksia päähän mahdu eikä liiemmin ehdi muita vilkuilla ;D

  2. Hmm, minä en kyllä voi samaistua tekstiin. Salilla keskityn täysillä omaan tekemiseen enkä kiinnitä huomiota muihin. Itse asiassa koen, että mitä enemmän salilla on porukkaa, sitä enemmän he ovat sellaista massaa josta ei erota yksittäisiä tyyppejä. Jos salilla on mun lisäksi yksi treenaaja niin silloin tulee helpommin huomattua ja esim muistettua jos törmää samaan naamaan uudestaan. Sen verran on mullakin tietenkin silmät auki että näen ympärille 😀 en kyllä koskaan mieti toisten ihmisten taustoja tai pohdi heidän tavoitteitaan, oma kupla musiikit korvilla on muodostunut aika vahvaksi.

    1. Kiitos kommentista! Tosi hienoa, että voit rajata muut pois ja nauttia omasta tekemisestä. Kuulostaa hyvältä! Varmasti tekeminen on pihtaampaa ja laadukkaampaa. Mullakin on kuulokkeet, mutta kyllä ajatukset aina karkailee:) mukavia treenejä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *