Miten et voi tietää lapsesi isää?

Iidan matkassa

 

Sanotaanko nyt näin, että minulla on kaksi isä vaihtoehtoa. Isä A ja isä B. Tein raskaustestin tammikuussa. Yhdynnässä olin ollut joulukuussa muutaman eri miehen kanssa näin mukavasti sanottuna. Testin tehtyä en tiennyt raskausviikkoja tai sikiön ikää, joten en osannut sanoa isääkään. Tapailin joulukuussa A:ta. Tapailimme noin reilun kuukauden. Samaa aikaa B pyysi treffeille ja ajattelin, että miksi ei. Tapasin B:tä pari kertaa ja tajusin, että viihdyn paremmin A:n seurassa. Lopetin B:n tapailun ja tapailin vain A:ta. Homma A:n kanssa vähän pysähtyi Uuden vuoden jälkeen. 

Testin tehtyä halusin kertoa asiasta A:lle, koska olin tapaillut häntä pitkään ja ajattelin, että hän todennäköisimmin olisi isä. Puhuimme puhelimessa ja päätimme tavata. 

Hän ilmaisi heti, ettei halua lasta, eikä halua olla missään tekemisissä. Häntä ei edes kiinnosta tietää onko lapsi hänen sitten loppuen lopuksi. Hän yritti taivutella aborttiin. Mies katkaisi yhteyden pidon kaikissa kanavissa.  En voi pakottaa ketään isäksi ja en usko, että sellanen ihminen meidän minun ja lapsen elämässä tekisi mitään hyvää, joka ei omasta tahdosta halua olla mukana. Asia on siis yhdessä sovittu ja hyväksyn hänen kantansa ja tapansa toimia, vaikka se pahalta tuntuukin. 

Varhaisultrassa sikiön ikä arvioitiin. Siitä sitten pystyi laskemaan arvioin hedelmöitys ajankohdalle. Hedelmöitys päivä voi heittää suuntaan tai toiseen ja toiseksikin siittiöt elävät  3-5 päivää. 

Joten mies B tuli mukaan kuvioon. Ja vähän kyllä nolotti laittaa viestiä muutamien treffien jälkeen tälläisestä aiheesta. B otti asian todella hyvin ja tapasimme kasvotusten. Hän oli aivan ihana. Ja tajusin siinä hetkessä, että olin taas mokannut. Olin valinnut miehen A, joka oli kaikkea mitä luulin haluavani, mutta kohteli todella huonosti. Ja A:n takia olin luopunut B:stä, joka osoittautui todella upeaksi mieheksi.

B sanoi, että hän haluaa ehdottomasti olla mukana hommassa, jos lapsi on hänen. Hänestä olisi upeaa tulla isäksi ja ennen kaikkea hän näki, että minusta tulee aivan mieletön äiti. 

Isyyden saa selville lapsen synnyttyä dna-testillä. Ja tuntuu ihan hirveältä odottaa. Minä joudun odottaa joka tapauksessa, mutta B:lle tämä on ihan hirveää. 

Isä ehdokkaat ovat siis tienneet raskaudestani jo kauan ennen kuin asia tuli kenenkään muun tietoisuuteen. He tiesivät ennen kuin puhuin siitä somessa tai kirjoitin blogiin. Koska niin oli mielestäni oikein. Ja mielestäni oli oikein, että kerroin heille vaikka A sanoi ettei olisi edes halunnut tietää. Mutta koin kertomisen olleen oikein.

Ja nyt tietysti toivon että B olisi se isä. Olisihan se nyt mahtavaa että hän olisi mukana hommassa! 

Kaikki tämän tekstin ulkopuolelle jäävä on minun ja miesten välistä ja näin ollen yksityistä. Eli kaikki spekulaatiot ja juorut voi jättää sanomatta. 

-Iida

Kuvat: Laura Kiuru

 

 

Kommentit

lipe (Ei varmistettu)

Iida sä olet i ha na. Toivottavasti ymmärrät, että on ihan poliittisestikin tosi merkittävää, että pää pystyssä sanoo, että jep, muutamaa miestä tässä pistelty ja so be it.
Ihmettelen, miten post-SATC-maailmassa joku vielä häkeltyy siitä, että sinkut ei odotakaan jalat ristissä Prinssi Oikeaa.

Ihana Iida, kaikkea maailman parasta sulle ja beebelolle, oli sen isä kuka vain <3 On helpompaa olla tyttö ja ihminen kun sunlaisia on. Ja sitten sä kasvatat bebestäkin fiksun tyypin, ja sitten fiksujen ihmisten määrän maapallolla lisääntyy! Jes!

Iidaafel
Iidan matkassa

Sä olet ihana ja tää sun kommentti! Wau, kiitos ️ Oon niin samaa mieltä sun kanssa, pää pystyssä loppuun asti ja hyvä tästä tulee!

Mitä hä? (Ei varmistettu)

Miksi isäehdokas ei voi olla hra c, d, e, f, g? Miksi vain A ja B ( sopiva kirjain muuten hra B:lle eli Beta-uros. Valmis kasvattamaan jännän alfan lasta)

Yhdessä blogissa avaudut miten miehet deittaa useita naisia samaan aikaan ja itse et edes tiedä lapsen isää? No niin käy kun on yhdynnässä "muutaman" kanssa yhden kk:n aikana.

snee (Ei varmistettu)

Kuukauden aikana? Parhaina opiskelijavuosinani taisin kerran onnistua muutamia *vuorokaudessa* :D. Kuulostaa katkeruudelta mieheltä joka ei päässyt aakkosiin ollenkaan -mitään alfoja tai betoja ei olekaan. Ei mekkojakaan sovittamatta osteta. Rehellinen toki täytyy olla ja sen puuttesta voi valittaa, aiheesta.

Hei (Ei varmistettu)

Hyyi mikä trolli, ihmeellistä miten tuolle kommentoijalle ja parille muullekin naisen seksuaalisuus on niin kammottava asia että sitä pitää erikseen kommentoida.

Minnaliisa (Ei varmistettu)

Järkyttävä lortto, ei voi muuta sanoa.

mystery
Vision One

"Toivottavasti ymmärrät, että on ihan poliittisestikin tosi merkittävää, että pää pystyssä sanoo, että jep, muutamaa miestä tässä pistelty ja so be it."

Siis just näin! Mä mietin ihan samaa tätä lukiessa. Ei ole yhtään väärin harrastaa seksiä monen miehen kanssa, ei myöskään yhtään väärin tulla raskaaksi koska biologia nyt vaan joskus toimii niin.
Paljon hyvää sulle ja lapselle, ja salaa täällä itsekin toivon että lapsen isä olisi tuo B. :-) mutta ei se maailma siihenkään kaadu jos ei ole.

Iidaafel
Iidan matkassa

Kiitos, ihan mahtavaa kuulla! Mäkin salaa toivon!! Mutta kuten sanoit, maailma ei siihen kaadu. Kiva plussa jos se on B ja jos ei niin homma pysyy ennallaan!

Mitä (Ei varmistettu)

Miten usean eri miehen penetroimaksi tulemisen ilmoittaminen on "poliittisesti tosi merkittävää"?

Eihän siinä nyt mitään väärää ole, mutta miten se on "poliittisesti tosi merkittävää"? Ratkaisiko tämä soteuudistuksen valinnanvapausmallin jotenkin, kun voi ottaa mallia ja käydä missä vaan vai mitä tällä nyt tarkoitetaan puuhaamassa mitä vaan?

Elämässä asioita tapahtuu, eikä siinä välttämättä ole mitään oikeaa, väärää tai huonoa, mutta sen enempää siitä on kuitenkin turha kaivaa merkitystä.

Mar-jatta (Ei varmistettu)

Ehkä se on juuri siksi "poliittisesti tosi merkittävää", että suurin osa ihmisistä näyttää edelleen ajattelevan asiasta laillasi ja/tai varsin ahdasmielisesti.

Tuntuu olevan ok, että miehellä on useita kumppaneita. Naisella ei saisi olla.
Perhemalleja on edelleen vain ja ainoastaan se yksi: heteroperhe.

Mikä tahansa, mikä ravistelee mm. näitä stereotypioita on kyllä tervetullutta vaihtelua.

Nimimerkki Mar-jatta, joka on tehnyt aikanaan lapsen tietoisesti yksin ja toivottaa Iidalle onnea ihanalle matkalle - olen aivan varma, että pärjäät ja olet ihana äiti lapsellesi <3

Heidihuu (Ei varmistettu)

Koska naiset ”ei tule miehen penetroimaksi”. Ei nainen ole seksissä mikään passiivinen vastaanottaja tai antaja, vaan aktiivinen osapuoli aivan kuten kumppaninsakin, sattui tämä sitten olemaan mitä sukupuolta hyvänsä.
Ja jos tässä maassa ei syntyisi ns. vahinkolapsia, näyttäisi syntyvyysluvut paljon heikommilta

H2 (Ei varmistettu)

On toki toivottavaa, että yhteiskunnassamme suhtauduttaisiin avoimemmin irtosuhteisiin. Erityisesti naisten useat seksisuhteet eri miesten kanssa on edelleen stigmatisoiva ja vihamielisiä tunteita herättävä aihe. Raskautuminen irtosuhteen lopputuloksena ei kuitenkaan ole kannatettavaa ja ihailtavaa. Nimenomaan tällaisen toiminnan normalisointi ja positiivisessa valossa esittäminen on uhka naisen asemalle irtosuhteissa. Toisin kuin väitit, biologia nyt vaan ei toimi niin, että nainen tulisi kovin todennäköisesti raskaaksi jos käytössä on sekä ehkäisypillerit että kondomi. Tuplaehkäisystä huolehtiminen on edellytys sille, että yleinen mielipide useiden seksisuhteiden ylläpitämisestä muuttuisi. Seksi on positiivinen asia, mutta ihan liian usein kondomia ei käytetä ja tämä altistaa monille riskitekijöille sekä kaivaa maata naisten oikeuksien alta. Älkää siis hyvät siskot suhtautuko kevyesti ehkäisyyn, vaan pitäkää huolta itsestänne!

Minnea
Minnean muruja

<3

Iidaafel
Iidan matkassa

Kiitos <3

Pieni Merenneito

Samoilla linjoilla edellisten kanssa!
Mutta siis HUH kun ajattelee mies B:tä! Hänen täytyy todella pitää nyt pää kylmänä, vai miten sen sanoisi.. Jos isäksi tuleminen kerran olisi hänelle toivottua, mutta voikin sitten pitkän odotusajan jälkeen joutua pettymään...:/ Ei kyllä käy kateeksi toista. Pidetään siis kovasti peukkuja!

Iidaafel
Iidan matkassa

Sanos muuta! Aivan kamala tilanne mies B:lle. Ja hirveä odottaminen. Ja ajatuksissa valmistautuu isyyteen, ja lopputulos on ihan avoin. Olis hirveää olla tossa tilanteessa itse. 

Xehha (Ei varmistettu)

Moikka Iida!

Komppaan täysin herra B:tä, että olet varmasti mahtava äiti: usko itseesi ja siihen, että kaikki tulee menemään hyvin &lt;3

Ja mitä ihmisten puheisiin tulee...jätä ne omaan arvoonsa. Suomalaisilla on joku tosi ihmeellinen tapa, että toisen haavoittaminen tai lyttääminen on must-have juttu, eikä kenenkään onnesta voi missään nimessä iloita! Yleensä koskee siis juuri niitä, joita ei edes tunne, ystävät ovat asia erikseen.

Ja voin sanoa, että vaikka lapsi olisi suuniteltu, niin aina ne samat mietteet silti painaa takaraivossa. Sun järkevällä tatsilla, kaikki tulee menemään paremmin kuin hyvin ️

-Henna

Iidaafel
Iidan matkassa

Kiitos Henna! Ihania sanoja, jotka merkitsee tosi paljon! Mä niin toivon, että kaikki menee hyvin. Ja uskon täysin, että jokainen miettii samoja juttuja oli lapsi toivottu tai yllätys. Äidiksi tulo on yhtä ihmeellistä kaikille!

ihanaa kevättä teille!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana kirjoitus! Ja vitsi että olet rohkea. Minä täällä kotisohvalla mietin, että uskaltaisiko aloittaa omaa blogia, mutta mitä sukulaiset ja tuttavat siitäkin sanoo jne jne... :/ Mikä auttaa sua uskaltamaan?

Onnea odotukseen &lt;3

Iidaafel
Iidan matkassa

Wau, kiitos!! Voisinkin kirjottaa tosta aiheesta ihan oman postauksen. Rohkeutta blogin alotukseen, suosittelen!

Ihana Iida <3 sain itse seurata samanlaista tilannetta joku aika sitten kun mues B on nyt. Vauva oli kuin olikin sitten miehen ja onni ja helpotus oli suunnaton.

Oli lopputuleman mikä vaan, vauvalla on paras mahdollinen äiti eli sinä <3

Iidaafel
Iidan matkassa

Kiitos!! Toivon samaa kohtaloa, hehe! No ei, oon ilonen joka tapauksessa ja jos isä on mies B niin iso plussa vaan elämälle! 

Vakaope (Ei varmistettu)

Onnea, Iida! Olet rohkea nainen, ja pikkutyyppi saa susta ihan mahtavan äidin! Kaikki menee varmasti hyvin!

Olen jännittänyt raskaaksi tulemista koko seksuaalisesti aktiivisen aikani. Vaikka olen siinä iässä, että ikätovereilla on jo lapsia, jännitys ei hälvene. Parisuhde ei ole koskaan ollut mun juttu, äitiyskään ei ole. Nämä asiat hävettävät välillä. Ehkä erityisesti siksi, että olen lastentarhanopettaja - ja ihmiset ikään kuin olettavat asioita. Ainakin omalla kohdalla ollut näin.

Tietäen, että olet saman ammattikunnan edustaja, pidän avoimuuttasi vielä ihan ekstra ihailtavana ja tärkeänä.

&lt;3

Iidaafel
Iidan matkassa

Iso kiitos! Ehdottomasti pyrin antamaan parastani <3 Ja alalla tosiaan voi olla, vaikkei olisi omia lapsia. Ja ainakin mulle yliopistolla aina sanottiin, että paras varhaiskasvattaja on ennen omia lapsia :) Mutta yhtä tabu kuin on naisen seksielämä on myös lastenhankkiminen. Sehän on jokaisen oma asia, mutta kuten sanoit, ihmiset olettavat ja olettavat erityisesti, jos työskentelevät lasten kanssa. Mutta upeaa, että tiedät mitä haluat! Tsemppiä <3

Upeaa (Ei varmistettu)

Ihailen rohkeuttasi, että olet ottanut yhteyttä molempiin miehiin ja kertonut tilanteen. Tämä toinen mies ottia asian hienosti, tosi miehekkäästi. Sinusta tulee varmasti ihana ja rakastava äiti lapellesi. Kaikkea hyvää sinulle ja vauvalle.

Iidaafel
Iidan matkassa

Ihana kommentti, kiitos siitä! 

Pikkuponeja ja Yksisarvisia by Elina

Ihan ekana paljon onnea Iida! Ihan mahtavaa, että odotat pikkuista. <3 Oot rohkea nainen ja komppaan täysin edellisiä kommentoijia siinä, että seksistä ja seksuaalisuudesta kuuluukin nauttia. Ihmisten puheet tosiaan kannattaa jättää omaan arvoonsa; puhuvat joka tapauksessa, tekee niin tai näin ja ompa jotain mistä puhua. ;) Minulla on 3vuotias tytär, joka ilmoitti ainakaan itsestään yllättäen, mutta oli silti toivottu ja haluttu, ja käänsi mun maailman ylösalaisin, hyvällä tavalla. <3 Olin raskauden alusta saakka yksin, koska isä ei halua olla osallisena, mutta vähän aikaa sitten olen löytänyt elämäämme miehen, joka sopii perheeseemme täydellisesti ja on tyttärelleni sellainen isähahmo, kuin kuuluukin. Miljoonasti peukkuja siis ja nauti raskaudestasi!

Iidaafel
Iidan matkassa

kiitos Elina, ihana kommentti! Mä luulen, että lapsi tuo niin paljon hyvää elämään! Ihanaa, että oot löytänyt miehen. Mä toivon joku päivä itselleni samaa <3 

Mörri (Ei varmistettu)

Kaikkea ihanaa, lämmintä ja voimauttavaa sinulle Iida &lt;3 Tapasi hoitaa tämä asia ja kirjoittaa tästä kaikesta on aidosti inspiroivaa. Olet nyt suuren edessä, joka tuli yllättäen ryminällä takaviistosta, ja olet hoitanut kaiken niin hyvin kuin ihminen voi.

Mikään ehkäisy ei ole 100% ja ihminen on kuitenkin loppujen lopuksi...ihminen. Kaikki toteuttavat seksuaalisuuttaan omalla tavallaan, ja kunhan siinä ei satuta itseään eikä muita, ovat ne kaikki tavat oikeita. Yhdyn muihin siinä, että tapasi kirjoittaa raskaudestasi (ja vähän sen taustoista) on enemmän kuin se on (jos tuossa on mitään järkeä). Mitä tulee naisten seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen - ja muutenkin asenteisiin - luulen että we are going places.

Asiat eivät aina mene niin kuin on suunnitellut, eikä sillä aikataululla kuin olisi etukäteen ajatellut, mutta asioilla on tapana järjestyä. Niin uskon.

Sinusta tulee ihana äiti.

Ja ihana ihminen olet jo.

Kaikkea parasta! Onnea odotukseen.

Iidaafel
Iidan matkassa

On niin ihana lukea tälläistä! Kiitos siitä. On mahtavaa voida inspiroida ja kertoa raskaudesta tavalla, joka enemmän. Enemmän juurikin naisten seksuaalisuuteen liittyen, johon liittyy niin paljon tyhmiä ja vanhoja asenteita.

Mutta kiitän sua mahtavasta kommentista ja ihanaa kevättä!

NanaVanilla

Olisi ihanaa jos Herra B olisi isä! Nyt sitten jännitellään siihen asti! Sä ehdottomasti toimit oikein kun kerroit molemmille miehille -vastaanotosta huolimatta. Itselläni ei ole ollut lisääntymiset ideaalitilanteissa. En ole kertonut kaikille miehille, kuin ehkä vasta kauan lapsen syntymän jälkeen. Ja suurimman osan lapsieni isistä olin myös epävarma. Kyllä sitä sai kuulla miten ei voi tietää lasteni isiä. (Nykyään tiedän kaikki. Ja miehet tietävät myös, paitsi yksi keneen en ole saanut yhteyttä, mutta hän tiesi mahdollisuudesta.) Tsemppiä sulle ja toivotaan parasta!

Iidaafel
Iidan matkassa

Ihanaa, että muillakin lisääntyminen ei ole aina niin ideaalia!

Siis mäkin niin toivon, että B olis nyt se the on tässä!! Kiitos tsempeistä ja ihanaa kevättä <3

Lottajjoo (Ei varmistettu)

Ihailen niin paljon, että kerroit asiasta miehille! Miten upeaa, että toinen suhtautui noin hienosti. Valaa uskoa ihmisiin! Ja, että kerrot tästä täällä vaikka tiedät, että some-yleisö osaa olla hirviömäinen. Olen ihan linjassa edellisten kanssa, seksuaalisuudesta puhuminen on niin tärkeää ja kuten huomaat, moni on saanut tästä tekstistä voimaa ja ajattelee samoin. Valtavan aurinkoista kevättä ja toivon sydämeni pohjasta, että kaikki menee hyvin. Niin kuin meneekin :) Sinusta tulee viisas ja upea äiti. Kivaa kevättä!!

Iidaafel
Iidan matkassa

Vau, kiitos! Et tiedäkkään miten mahtavalta tämmönen palaute tuntuu! On niin mahtavaa, että saa inspiroida ja antaa voimaa ja murtaa seksiin liittyviä asenteita. Täytyy kirjoittaa seksiin liittyen ihan oma postauksensa :) Kiitän sua ja toivon ihanaa kevättä <3

Niira (Ei varmistettu)

Oi.. Olen itse ollut 18-vuotiaana (9 vuotta sitten) samassa tilanteessa. Silloin koin, että tilanne oli kamala ja häpeällinen. Olin toki kauhean nuori vielä silloin, ihan lapsi itsekin. Onneksi kaikki on mennyt hyvin ja en enää ajattele asiaa mitenkään häpeällisenä, päinvastoin! Minulla on ihana lapsi ja rakastava perhe. Biologinen isä ei ole millään tavalla lapsen elämässä, hän ei halunnut, mutta hyvin ollaan selvitty elämässä ilman häntäkin.
Onnea sinulle ja ihanaa odotusta. ️

Iidaafel
Iidan matkassa

Kiitos sun kommentista. Tilanteeseen varmasti liittyy häpeää, itselläkin aluksi, mutta kaikki suhtautuvat niin upeasti, että se on ihan turhaa. Ihanaa, että sinullakin meni päinvastoin, näistä kokemuksista saa itse sitä voimaa ja uskoa pärjäämiseen. Ihanaa kevättä <3

manicfatmom
Manic Fat Mom

Ihannoin rohkeaa kirjoitustasi<3. B:lle on kyllä vaikea tilanne kehkeytynyt. Hän on kuitenkin tavallaan jo mukana odottamassa lasta ainakin jollain henkisellä tasolla, niin luopumisen tuska voi olla melkoinen jos ei dna:t mätsääkkään. Ja siinä tullaankin jo isojen asioiden äärelle. Jos kovasti jo odottaa ja rakastaa pientä, niin miksi sen pitää olla niin ettei sitten olekaan mitään osuutta hänen elämään jonkin biologisten ainesosien takia? Toivottavasti kaikki kiepsahtaa niin kuin pitää, ja rakkaus siivittää raskautta ja vauvan tuloa, oli se sitten missä muodossa tahansa. Biologista isää ei aina tarvitse olla kuvioissa, joskus parempi niin<3 t. paulina www.lily.fi/blogit/manic-fat-mom

Iidaafel
Iidan matkassa

Paulina kiitos! Kiva kuulla <3

B:llä on tosiaan aika tilanne, mutta oon ihan samaa mieltä, että biologisuus ei todellakaan ole este rakkaudelle eikä läsnäololle. Toivotaan, että asiat menee oikein, juuri kuten kuuluu <3

Sä oot mun idoli! Kertoa kaikista tapahtumista blogissa, vaikkei olisi mitään tarvetta. Olet toiminut kyllä hienosti ja rohkeasti! Ja voi mikä odotus on Herra B:llä... Voisiko teistä muuten vielä tulla jotain :)? Onnea vielä odotukseen <3

Iidaafel
Iidan matkassa

No huhuh!!! Kiitos, olet ihana <3 Saa nähdä miten meillä käy, lopputulema varmaan jokseenkin vaikuttaa suhteen laatuun... ;)

Sunshine_* (Ei varmistettu)

Onnea odotukseen!

Mielestäni on jotenkin huvittavaa, että ihmiset ylipäänsä kuvittelevat voivansa hallita ja kontrolloida kaikkea. Seksiin liittyy mahdollisuus raskaudesta ja seurausten kanssa pitää elää. On ihanaa, että suhtaudut omaan tilanteeseesi niin rohkeasti ja reippaasti. Ja ilman sen kummaa taivastelua. Varmaan samassa tilanteessa olevia naisia on ollut vuosikymmenten ja -satojen saatossa lukuisia ja taas lukuisia. On sitä ennenkin ollut useampia ”kosijoita”, miehet ovat olleet sodan takia poissa, avioliitto ei ole ollut onnellinen jne.. Asiasta ei vain ole voitu puhua, koska naisen seksuaalisuus on ollut niin kontrolloitua ja naisia pitänyt syyllistää omista tarpeista ja haluista.

Onnea tulevaan!

Iidaafel
Iidan matkassa

Kiitos! 

Oon niin samaa mieltä! Paras oli, kun joku sanoi, että nykypäivänä ei enää synnyvahinkovauvoja, että se on mahdotonta. Koska nykyään on ehkäisy. Vähän nauratti. Mikään ei ole 100% varmaa ja vahinkoja on tosiaan käynyt läpi historian. En todellakaan ole ainoa heh ;)

Hensss (Ei varmistettu)

En ikinä kommentoi blogeihin, mutta nyt on pakko.

Oot aivan älyttömän rohkea! Mahtavaa, että kerrot näin järjettömän henkilökohtaisesta ja samalla jopa yhteiskunnallisella tasolla tosi merkittävästä asiasta. Kiitos! En osaa nyt pidemmin sanoa.

Iidaafel
Iidan matkassa

Kiitos! On ollu upeaa huomata miten moni kokee tän juurikin yhteiskunnallisesti ja jopa poliittisesti merkittävänä asiana ja tapana kertoa naisen seksuaalisuudesta. En ite edes tajunnut, mutta onhan se juurikin sitä! Ihana, että kommentoit, kiitos vielä siitä <3

politiikkaako? (Ei varmistettu)

Miten tämä on nyt niin yhteiskunnallisesti ja jopa poliittisesti merkittävä asia?

Maija M. (Ei varmistettu)

Tätä ei ehkä saisi kysyä mutta kun ei tullut ilmi vielä ainakaan niin pettikö siis molempien kanssa ehkäisy? Ei tarvitse julkaista jos liian henk.koht. kysymys. Muutoin olen todellakin kaikkien ihmisten (ei pelkästään naisten) vapaan seksuaalisuuden puolesta, mutta j o s ilman ehkäisyä toimitaan useamman kanssa lyhyen ajan sisällä niin en ymmärrä mitä rohkeaa siinä on. Lisäksi, onko yhden kuukauden tapailu nykyään pitkä aika...?

-pih- (Ei varmistettu)

Niin siis jos kirjoittaja on aiemmin kirjoittanut käyttäneensä ehkäisyä, jonka vuoksi kuukautisiakaan ei ole tullut pariin vuoteen, niin mistäs sitä tietää, kumman kanssa se ehkäily sitten on "pettänyt", jos sen on teoriassa pitänyt koko ajan olla toiminnassa. Vai viittaatko kumin käyttöön muun suojan vuoksi?

A- (Ei varmistettu)

Eli ilmeisesti hormonaalinen ehkäisy on ollut käytössä eikä kumia käytetty? Ei omasta mielestäni kovin järkevää lyhyissä suhteissa juuri näiden tautien takia. Itse olen saanut sukupuolitauteja pitkissä parisuhteissani (kun kumi jätettiin pois), en ottaisi riskiä taudeista/vauvasta lyhyen tapailun aikana, kondomi kuitenkin ainoa joka suojaa niiltä taudeilta. Mutta kukin tyylillään ja tsemppiä Iidalle! Toivottavasti herra B on se oikea ja jää elämäänne.

Juliaihminen
Juliaihminen

Upea postaus! Kävi miten kävi, sulla on ihania hetkiä edessäpäin. Onnea hirmuisesti! <3

Iidaafel
Iidan matkassa

Iso kiitos Julia <3

Pages

Kommentoi