Miten et voi tietää lapsesi isää?

 

DSC09881.JPG

IMG_2901.JPG

Sanotaanko nyt näin, että minulla on kaksi isä vaihtoehtoa. Isä A ja isä B. Tein raskaustestin tammikuussa. Yhdynnässä olin ollut joulukuussa muutaman eri miehen kanssa näin mukavasti sanottuna. Testin tehtyä en tiennyt raskausviikkoja tai sikiön ikää, joten en osannut sanoa isääkään. Tapailin joulukuussa A:ta. Tapailimme noin reilun kuukauden. Samaa aikaa B pyysi treffeille ja ajattelin, että miksi ei. Tapasin B:tä pari kertaa ja tajusin, että viihdyn paremmin A:n seurassa. Lopetin B:n tapailun ja tapailin vain A:ta. Homma A:n kanssa vähän pysähtyi Uuden vuoden jälkeen. 

Testin tehtyä halusin kertoa asiasta A:lle, koska olin tapaillut häntä pitkään ja ajattelin, että hän todennäköisimmin olisi isä. Puhuimme puhelimessa ja päätimme tavata. 

Hän ilmaisi heti, ettei halua lasta, eikä halua olla missään tekemisissä. Häntä ei edes kiinnosta tietää onko lapsi hänen sitten loppuen lopuksi. Hän yritti taivutella aborttiin. Mies katkaisi yhteyden pidon kaikissa kanavissa.  En voi pakottaa ketään isäksi ja en usko, että sellanen ihminen meidän minun ja lapsen elämässä tekisi mitään hyvää, joka ei omasta tahdosta halua olla mukana. Asia on siis yhdessä sovittu ja hyväksyn hänen kantansa ja tapansa toimia, vaikka se pahalta tuntuukin. 

IMG_2897.JPG

Varhaisultrassa sikiön ikä arvioitiin. Siitä sitten pystyi laskemaan arvioin hedelmöitys ajankohdalle. Hedelmöitys päivä voi heittää suuntaan tai toiseen ja toiseksikin siittiöt elävät  3-5 päivää. 

Joten mies B tuli mukaan kuvioon. Ja vähän kyllä nolotti laittaa viestiä muutamien treffien jälkeen tälläisestä aiheesta. B otti asian todella hyvin ja tapasimme kasvotusten. Hän oli aivan ihana. Ja tajusin siinä hetkessä, että olin taas mokannut. Olin valinnut miehen A, joka oli kaikkea mitä luulin haluavani, mutta kohteli todella huonosti. Ja A:n takia olin luopunut B:stä, joka osoittautui todella upeaksi mieheksi.

B sanoi, että hän haluaa ehdottomasti olla mukana hommassa, jos lapsi on hänen. Hänestä olisi upeaa tulla isäksi ja ennen kaikkea hän näki, että minusta tulee aivan mieletön äiti. 

Isyyden saa selville lapsen synnyttyä dna-testillä. Ja tuntuu ihan hirveältä odottaa. Minä joudun odottaa joka tapauksessa, mutta B:lle tämä on ihan hirveää. 

Isä ehdokkaat ovat siis tienneet raskaudestani jo kauan ennen kuin asia tuli kenenkään muun tietoisuuteen. He tiesivät ennen kuin puhuin siitä somessa tai kirjoitin blogiin. Koska niin oli mielestäni oikein. Ja mielestäni oli oikein, että kerroin heille vaikka A sanoi ettei olisi edes halunnut tietää. Mutta koin kertomisen olleen oikein.

Ja nyt tietysti toivon että B olisi se isä. Olisihan se nyt mahtavaa että hän olisi mukana hommassa! 

Kaikki tämän tekstin ulkopuolelle jäävä on minun ja miesten välistä ja näin ollen yksityistä. Eli kaikki spekulaatiot ja juorut voi jättää sanomatta. 

-Iida

26063635_1988743618035443_7138802919117097890_o.jpg

Kuvat: Laura Kiuru

 

 

Kommentit (140)
  1. On kyllä helppoa olla oksettavan näköinen mies. Mistään seksi-, lisääntymis- tai kumppanuusasioista ei tarvitse stressata, koska jopa tällä ”post-SATC-ajalla” on todennäköisempää voittaa lotossa kuin olla, teknisesti sanottuna, yhdynnässä. Tietty mielenterveys menee ja kuolee nelikymppisenä oman käden kautta tai viinaan.

  2. Hei!

    Mahdatko jo tietää, mutta halusin kertoa, että isyystesti on mahdollista tehdä jo raskausaikana, easy dna:n kautta. Testiin tarvitaan vain toisen isäehdokkaan sylkinäyte sekä sinun verinäyte. Vastaus tulee n.viikossa. Testi maksaa n. 1300€ mutta se on pieni hinta mielenrauhasta. 

    Hyvää kesän ja vauvan odotusta! 

    1. Heippa, kiitos infosta! Tämä on minulle tiedossa, mutta mulla ei ole rahaa lähteä tohon. Vauvan tullessa tiiän sille parempia kohteita. Ja sen takia me odotellaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *