Miten lisätä hyvää elämässä? 5 vinkkiä

fullsizeoutput_ab1.jpeg

Viime viikot tuntuu menneen hieman negatiivisessa mielentilassa. Vaikken haluaisi negatiivisen kommenttien vaikuttaa, niin vaikuttaahan ne silti. Jokainen varmasti miettii joskus, mitä muut minusta puhuvat. Monet sanovat, että älä välitä, mutta jollain tapaa välittää silti ja surettaa. Surettaa, että joku näkee minut aivan toisin, mitä itse nään ja toisaalta surettaa se, että jollain on niin paha olo, että jaksaa jakaa pahaa oloaan ympärilleen. 

Olen aina ajatellut, että hyvä antaa hyvää. Ja ajattelen niin myös edelleen. Haluan aina itse toimia mahdollisimman oikein ja tavalla, joka olisi minulle ja mahdollisimman monelle minun ympärilläni olevalle hyväksi. Vaikken saisi välittömästi hyvää takaisin, niin uskon hyvän tulevan luokseni jossain muodossa myöhemmin. Mitä annamme, sitä myös saamme. 

Kyllä minäkin saatan ajatella monestakin asiasta kriittsesti, mutten koe tarvetta kommentoida ketään loukkaavasti. En saa siitä mitään hyvää, pidän mielummin ajatukset itselläni. Olen monesti omassa työssänikin huomannut, että positiivisella palutteella ja kannustamisella on suurempi vaikutus. Pätee niin lapsiin, kollegoihin tai ohjauksessani olleisiin opiskelijoihin. 

DSC_1248.JPG

Emme myöskään koskaan voi tietää mitä kohtaamamme ihminen käy läpi, mikä on hänen tarinansa, mikä on hänen tastelunsa. Sen vuoksi jokainen tulisi kohdata ystävällisesti. Ystävällisyys, hymy ja hyvä kohtelu ovat ilmaisia, ei vaadi meiltä juuri mitään suuria ponnisteluja, mutta vaikutus on todella laaja. Aivan kuten negatiivisuus, positiivisuuskin leviää. Ja kumpaa sitä nyt levittää mielummin? Meillä jokaisella olisi parempi olla, jos voisimme kohdella toisiamme ystävällisesti, armollisesti, empaattisesti ja arvostelematta. Kuka meistä voi oikeasti arvostella ketään? Onko siihen oikeasti kenenlläkään varaa? Aina on hyvä muistaa se, että kohtelemme toista sellaisella tavalla, joka tuntuisi meistä itsestäänkin hyvältä vastaanottaa. 

Omaan elämään voi saada enemmän hyvää ja oma asenne on siinä todella suuri tekijä. Kyllä hyvä ihminen vetää muita hyviä ihmisiä puoleensa, kuten hyviä asioitakin. eikä tämä nyt sitä sulje pois, ettei koskaan olisi huonoa päivää, mutta niistäkin selviää kivuttomammin, jos elämää kohtaan on asenne kunnossa. Tässä muutama oma vinkkini!

Millä positiivista hyvää voi lisätä?

  1. Aloita omasta ajattelusta. Etsi hyviä asioita itsestäsi, tekemistäsi asioista ja kirjoittele niitä ylös. Sano itsellesi hyviä, kauniita asioita.
  2. Tee asioita joista sinulle tulee hyvä olo ja hyvä mieli.
  3. Hymyile, kosketa, halaa ja suutele. Kaikenlainen läheisyys lisää mielihyvää! Ja hymy tarttuu aina.
  4. Kehu, kannusta ja kiitä. Sano joka päivä jokin kiva asia jollekin henkilölle.
  5. Tee asioita, joista tiedät jonkun tulevan hyvilleen, ilman, että odotat mitään vastineeksi. 

Ihanaa päivää sinulle,

-Iida

fullsizeoutput_ab0.jpeg

 

Kommentit (36)
  1. Olet mielenkiintoinen tyyppi ja herätät kansassa ristiriitaisia tunteita. Sua mollaavat ihmiset kokevat olevansa voimattomia omassa elämässään ja siksi pyrkivät häpäisemällä kontrolloimaan muita. Keep shining beauty, olet huippu! <3

  2. Mitäs löysä pilluinen? Aiotko löystyä vielä lisää?

    1. Voin Iidan puolesta kertoa että yleensä toi synnytys (toisin kuin esim. seksi) hetkellisesti vähän löystää mestoja, mutta kyllä ne siitä sitten palautuu, yllättävän nopeaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *